HenoK 03.12.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Przeglądając Allegro natrafiłem na ofertę za jedyne 100 000 000 zł (100 mln zł). http://www.allegro.pl/item491742753_pompy_ciepla_sa_za_drogie_zajrzyj_warto.html Idąc tym tropem znalazłem stronę : http://www.ekoturbiny.pl/dane.html Kolejna rewelacja : sprawność energetyczna 200%. Dołączam do tego wątku, bo zasada działania jest chyba taka sama jak pompy kawitacyjnej. Co prawda na Allegro napisali : ZASADY DZIAŁANIA Ekoturbina działa na zasadzie tarcia, wprawienia w ruch obrotowy turbiny z polem magnetycznym magnesu dzięki któremu wytwarza się pole elektromagnetyczne przekazując energie dla wymiennika ciepła ., ale jest to chyba efekt pomroczności jasnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.12.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 za to z pewnością wiemy czym jest ogonek oznaczony literą f w dziale "budowa, schemat działania" porządnie opisane, bez wątpliwości godne polecenia, czego się czepiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 03.12.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 porządnie opisane, bez wątpliwości godne polecenia, czego się czepiasz Jasssssne, za jedyne 100 dużych baniek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.12.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 na allegro dziwne rzeczy sie zdarzają, pewnie pomylił się o 4 zerana stronie masz kontakt - napisz, rzeczowo i konkretnie odpisująmnie przekonali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 03.12.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 mnie przekonaliŚwietnie, jak już zainstalujesz, to podziel się doświadczeniami z użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.12.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 na razie nie mam gdzie, ale z pewnością wezmę pod uwagę, jest to dosyć ciekawe rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 03.12.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 na razie nie mam gdzie, ale z pewnością wezmę pod uwagę, jest to dosyć ciekawe rozwiązanieGdyby uczciwie napisali, że ma to sprawność zamiany energii mechanicznej w cieplną np. 99,5%, to zastanowiłbym się czy nie jest to bliskie prawdy, ale obiecywanie perpetum mobile ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 03.12.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Przeglądając Allegro natrafiłem na ofertę za jedyne 100 000 000 zł (100 mln zł). http://www.allegro.pl/item491742753_pompy_ciepla_sa_za_drogie_zajrzyj_warto.html Idąc tym tropem znalazłem stronę : http://www.ekoturbiny.pl/dane.html Kolejna rewelacja : sprawność energetyczna 200%. Dołączam do tego wątku, bo zasada działania jest chyba taka sama jak pompy kawitacyjnej. Co prawda na Allegro napisali : ZASADY DZIAŁANIA Ekoturbina działa na zasadzie tarcia, wprawienia w ruch obrotowy turbiny z polem magnetycznym magnesu dzięki któremu wytwarza się pole elektromagnetyczne przekazując energie dla wymiennika ciepła ., ale jest to chyba efekt pomroczności jasnej . ...np. płynący strumień lub rzeczka ,wiejący wiatr ,koń w kieracie wystarczy aby urządzenie zaczęło ogrzewać... teściową mozna teżź wrzucić do kręcenia. Co to za CENA... to jeszcze chyba przed denominacją. PC za droga a do tego doliczyć trezba jeszcze wiatrak, fotowoltaiki, lub teśiową i cena wraz z osprzętem rośnie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 03.12.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Co to za CENA... to jeszcze chyba przed denominacją. PC za droga a do tego doliczyć trezba jeszcze wiatrak, fotowoltaiki, lub teśiową i cena wraz z osprzętem rośnie. pzdrW Twoich okolicach to sprzedają. Może z tego tytułu dostaniesz rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 03.12.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Co to za CENA... to jeszcze chyba przed denominacją. PC za droga a do tego doliczyć trezba jeszcze wiatrak, fotowoltaiki, lub teśiową i cena wraz z osprzętem rośnie. pzdrW Twoich okolicach to sprzedają. Może z tego tytułu dostaniesz rabat? Faktycznie niedaleko, może za transport nie zapłacę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 03.12.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 To jest nawet lepsze od pompy kawitacyjnej i od pulsatora. 6kW ciepła z 3kW mocy doprowadzonej. Rzeczywiście 200%. Kupię sobie 10 i założę wiejską elektrociepłownię. A najgorsze jest to, że znajdą się tacy, którzy uwierzą. W cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 03.12.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 No i w opisie sterowania pojawia się tajemniczy parametr "hintercyza 3 st. C".Czy to ma coś wspólnego z intercyzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjawiton 14.12.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Nic - cisza... Nie mam czasu i nie mam pieniędzy by zajmować się pompą , choć światełko zapaliło się , być może będzie zlecenie na nową pompę . Z doskoku , kosztem innych prac wykonałem nowy prototyp pod producentów biopaliw. Oto wyniki w skrócie:1. Smalec zamienił sie w ester i glicerynę (wyprodukowany ester wleli do forda i wrócili pod Poznań) 2.ester rzepakowy miesza się trwale z wodą ( stoi śmietana od lipca ) 3. gliceryna częściowo miesz się trwale z estrem - mieszanina jakby lepiej pali się ! niż sam ester.Jest jeszcze sporo innych ciekawostek , ale was interesuje zwyżka energii. Otóż na tym prototypie nie ma zwyżki - jest raz 91 % raz 85% wydajności -zależnie od wirników. Nie wiem ,szukam przyczyn , być może trzeba wrócić do dwuch silników i do starych wirników. Niestety stare wirniki oddałem do Bielska Białej jako zapłatę za materiał. Ale cieszę się , że Bigbeat i Henok nie poddają się .Jak jeszcze trochę pożyję to może zmienię sposób pozyskiwania ciepła i zrobię to bez wirników, może na sposób maszyny waterjet (-to odpowiedź dla tego co pytał co ma wspólnego waterjet z pompą kawitacyjną - i tu i tu powstaje próżnia ) Wogle tych dociekliwych i myślących chciałbym natchnąć duchowo do próżni . Dlaczego , a no dlatego, iż właścicielaem próżni jest antymaeria. Próżnia nie honoruje naszych praw fizyki , wogle gwiżdże na siły które rządzą w naszym świecie. Pozdrawiam. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 14.12.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Pozdrawiam. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjawiton 27.02.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Silnik na składową bierną???? Jezuuuuuuuu!!!! Toż to przełom!!!!! Rewolucja!!!!! Działa za darmo!!! Sranie w banie. Nie ma takich silników. Energia bierna nie jest darmowa - a nie jest liczona przez liczniki domowe tylko dlatego, że jest nieużyteczna. A co do stwierdzenia kawitona, że pompa kawitacyjna obala dogmat zasady zachowania energii Zasada zachowania energii nie jest żadnym dogmatem, tylko prawem, wynikającym pośrednio z prawa zachowania masy. Kto tego nie wie, powinien odwiedzić szkołę średnią i troszkę sobie przypomnieć pewne pojęcia, a nie sprzedawać jakieś fikcje. Czytam to i wydaje mi sie że ten nie powinien myśleć bo sie zmęczy , ale nich się pomęczy . Otóż jak ma cząsteczka wody w pompie kawitacyjnej spełnić zasadę zachowania pędu jeśli wpda do bańki próżniowe ( których w pompie jest bardo dużo)czyli w próżni, jak ma ta sama cząsteczka wody spełnić zasadę zachowania energii jeśli wpada w próżnię, komu i jak ma przekazać energię . Jak jest słoń to ma dużą głowę i może pomęczyć się . :) Złośliwy KAWITON Owszem, te dwa prawa zmieniają nieco postać w okolicach szybkości przyświetlnych, ale w omawnianej tutaj pompie kawitacyjnej osiągane prędkości mają się tak do prędkości światła, jak atom do słonia. Niestety, u mnie kawiton już poległ z kretesem. Jeśli jego pompa obala dogmaty, to mnie to nie interesuje. Nie mam czasu na czary i wróżby.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.02.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Po co to cytujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjawiton 28.02.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Po co to cytujesz ? Przepraszam Heniu , jakiś błąd popełniłem odpowiadając w afekcie na zarzuty Starej Olszewnicy. Moja złośliwa odpowiedź wlazła w środek cytatu i wyszła jako cały cytat, teraz trzeba dobrze wczytać się , by zrozumieć o co chodzi. Stara Olszewnica podoba mi się jak i pozostali z form też ,przynajmniej reagują i rozmawiają Przy okazji -pompy kawitacyjnej nie robię ,nie mam pieniędzy . Pompy kawitacyjne amerykańskie firmy Hydrodynsmics sprawność 80-90% -wiadomość od samej firmy. Pompy rosyjskie Potapowa po przebadaniu w Wielkiej Brytanii poniżej 90 %-przebadano kilka modeli żaden nie przekroczył 100 % Moje kolejne prototypy dawały max 95% jedynie pierwszy prototyp dał wydajność 117% przy wirowaniu w przeciwną stronę i 133 % przy wirowaniu wirników w tą samą stronę . Nie wiem o co chodzi !!- jakiś błąd w wirnikach ?? Jeszcze raz chcę natchnąć duchowo dyskutantów - maszyna do cięcia wodą -water jet wykorzystuje to samo zjawisko kawitacji co pompa kawitacyjna. Pozdrawiam . Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.02.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Moje kolejne prototypy dawały max 95% jedynie pierwszy prototyp dał wydajność 117% przy wirowaniu w przeciwną stronę i 133 % przy wirowaniu wirników w tą samą stronę . Nie wiem o co chodzi !!- jakiś błąd w wirnikach ??W sprawność przemiany nawet 99% jestem w stanie uwierzyć. Jeżeli wychodzi ponad 100%, to prawdopodobnie błąd pomiaru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.02.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 HenoK Nie pomiaru! Naprawdę tak wychodzi! Policz sobie piec kondensacyjny. Też wychodzi ponad 100%. Sposobu liczenia! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjawiton 28.02.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 oj ten Heniek to niedowiarek , nie wiem czy mogę publicznie o tym pisać , bo będą mi w głowę pukać , katrupić , lub tak jak jeden z naukowców wręcz chciał mnie przez telefopn pobić . Nie czas o tym pisać i wymąndrzać się , trzeba zrobić prototyp , robić swoje a o tej energii nawet nie wspominać . Dajmy sobie na dziś z tym spokój, ważne że ludzie coś budują i wymieniają sie doświadczeniami . Panie Heniu tak pan trzymaj.!!! Miłej soboty. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts