Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy macie dobry sposób na podzia? produktów w lodówce

Maco

Recommended Posts

Ja jakoś mam porzadek, mimo malutkiej lodówki, a może właśnie dlatego :smile:

Puszki i kartoniki w szufladce na dole (jedne z lewej, drugie z prawej)

Z przodu na półkach to, po co sięgamy codziennie (masło, coś na chleb), z tyłu to, co wyciągane jest sporadycznie.

Jogurty (zwykle mamy ich sporo) układam datą ważności - najświeższe z tyłu.

To dziwne, ale lodówka to chyba jedyne miejsce, gdzie mam porządek :grin:

Jestem szczęśliwą kobieta i nie gotuję obiadów - co znacznie upraszcza sprawę porządku w lodówce:smile:)) Niemniej wygląda ona tak:sad: pomijając zamrażarkę osobno na dole)

- pierwsza półka od góry największa - tu mogą stać słoiki, kartony z mlekiem, piwo:smile:) i ewentualnie gary, jak już cos upichcę :smile:

- druga w dół najwęższa na jakieś masło, margarynę, serki w pudełkach itp.

- trzecia znowu większa, bo jest tam miejsce na dwa pojemniki: jeden na wędlinę, drugi na różnego rodzaju sery: żołte i "śmierdziuszki", czyli camembert etc.

- następna idealna pod jogurty ( to niesamowite, jak dzieci potrafią je pochłaniać!!!)

- i szklana półka na pozostałe, na które nie mam pomysłu:smile:) albo są "chwilowe"

- i pod szklaną półką dwa pojemniki: jeden na warzywa a drugi na puszki długoterminowe.

Rany - nie miałam pojęcia, że jakoś to mam usystematyzowane, hehe:smile:)

Natomiast o to, jak wyglada zawartość trzech szuflad w zamrażarce nie pytaj, bo sama od czasu do czasu "odkrywam" tam różne rzeczy:smile:)))))))))))))

Pozdrooffka dla miłośników zimnego piffka prosto z lodóweczki:smile:))))

Pifko to się wie.... zmieści się na każdej półeczce... :smile:

Dzięki za pomysły. POdoba mi się wprowadzenie pojemniczków na półki. Próbowałem układać stosiki (coś na coś) ale się waliło po chwili i robił się misz-masz. Takie pojemniczki to nie dość, że porządkują to jeszcze ograniczają rozprzestrzenianie się zapachów.