Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Roczne dziecko a taki cyrk.

Recommended Posts

Mój maluszek pierwszy raz pociągnął mnie poważnie za portfel.

Uwielbia jak się go prowadza za rączkę np. do kuchni, do ubikacji, do łazienki - wiadomo nowe rzeczy, nowe przedmioty, zawsze coś zobaczy, dotkie jakiś inny przedmiot....

I tak to było - siedze sobie przed kompem, żonka wystartowała praleczkę, pół godziny się pierze, wiruje itd. Nagle wrzask woda, woda!

Zoneczka otwiera drzwi od łazienki a tu powódź!!!

Wody na dobre 4 cm, praniem się nie zajmuje ale cholernie się zdziwiłem, że pralka wykorzystuje tyle wody!

Mieszkam na 2 pietrze sąsiadka zalana ... a nie dawno pękła mi rura i była pyskawica.... Teraz wystawi mi fakturę za remont + mój mały remoncik.

Co się okazało?

Jak byłem z maluszkiem na "obchodzie" w łazience, nie zauważyłem kiedy wyciągnął wąż odprowadzający wodę z pralki do wanny i rzucił go na podłogę... to był moment :-)

Czy Wasze szkraby też tak wcześnie zaczynają rozrabiać???

• Odpowiedzi 113
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hahhahaha.To się dopiero Tatusiu zaczyna :D

U mnie najnowsze straty:

- struktura na ścianie przedpokoju - metodą ostrego walenia drewnianym młotkiem z zestawu IKEA

- popsuta szufladka na klawiature w biurku - wykorzystywana była jako schodek do regału ,na którym leży pudełko z CD

- zacinająca się szuflada odtwarzacza CD w kompie - od wkładania na siłę zdjętych podstępnie tychże CD

- abstrakcyjne malowidła na czerwonej wykładzinie w pokoju Łobuza - zielony flamaster - nie do sprania

- flamastrów już nie ma - wszystkie końcówki odgryzione :D

ech,mogła bym pisać i pisać... :D

A starsza nic nie nabroiła w tym wieku :roll: A te same geny...

Małe dzieci - mały kłopot, duże dzieci - duży kłopot :wink: :)

Teska, ale się wstrzeliłaś :D

Pociesz się, że to już końcówka głupawki. Jeszcze tylko dwa, góra trzy lata i zmądrzeje.

Mój ma prawie 25 i od kilku lat jest OK :D

Czy Wasze szkraby też tak wcześnie zaczynają rozrabiać???

Przygotuj sie na jeszcze wiele różnych psot :lol: :lol: :lol: :wink: i podstawowa zasada oczy dookola glowy a i tak nie dopilnujesz :lol:

Jednym slowem maluszek rozwija się prawidlowo i wszysko w normie :wink:

ech...to zadne kłopty.....mój ma 19 lat...i to dopiero kłopot

Choć to jeszcze za kilka dobrych lat ale już się tego boję :(

Małe dzieci - mały kłopot, duże dzieci - duży kłopot

Swięta prawda choć stara jak świat.

moj syn (teraz 22 lata )nigdy nic nie zbroil,i myslalam ze dzieci tak maja-oczywiscie dobrze wychowane (!) A potem coreczka...Ten waz z pralki to poczatek,Marcine-Budowniczy,potem bedzie plastelina w nosie,klocki w wideo,kabelki z misia na baterie wkladane do kontaktu (bo nie dzialal ) A jak przemowi ludzkim glosem to czesto trzeba sie czerwienic albo udawac ze sie nie slyszalo.Teraz ma 17 lat i(chyba)zaczyna byc lepsza.Przed Toba jeszcze jakies 16 lat a potem juz z gorki z wychowaniem :lol:

Dokładam etap zajęczenia ( pryszcze, zarost, owłosienie zbędne , za duże stopy, za mały biust, za duża waga, niezadowalająca masa mięśniowa , brak zainteresowania płcią przeciwną, za duże zainteresowanie płci przeciwnej, notoryczny brak czasu, za duże rachunki za telefon - i ogólnie " Łomatko Sałatko " ...)

Wszystkich osobiście uciemiężonych potomstwem pozdrawiam !!!

:roll: :D

Ziabo, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pękam ze smiechu dostałem szamotania pępka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

. Jeszcze tylko dwa, góra trzy lata i zmądrzeje.

Mój ma prawie 25 i od kilku lat jest OK :D

potwierdzam ...do 20 jest ciężko ....

Już gdzieś pisałam,że dzieci są takie fajne jak są małe ,że można je zjeść a jak dorastaja to człek żałuje ,że tego nie zrobił

:wink: