Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Modulor,jesli chodzi o odbior takiej awangardy to nie ma problemu dla inwestora,jesli kogos stac na prezent w postaci BMW X5 na okazje zdania testu na prawo jazdy dla 16 letniego dziecka to czym jest odbior.

Nie wiem jak to uzytkuja, bo czesto pojawiaja sie w tych dziwadlach pare razy w roku i to na kilka godzin.

Napewno nie mozna wypic kilku tyskich,brak balustrady moze baredzo szybkie zejscie z gornego pietra.

WŁAŚNIE !!

wyrwałeś mi pytanie z zapienionych ust (piję tyskie ;) )

1. jak wygląda bagatelizowanie przepisów przez gwiazdy architektury? ;)

2. ile średnio kosztuje m2 wybudowania takich cudów?

3. jak to ??? toć prawko w usa to najważniejsze święto .. to egzamin dojrzałości ... co miał mu kupić ... corvettę buggatti? x5 ma dobrą strefę zgniotu :)))))))))

Przepisow :o :o :o ,jakby tylko o to chodzilo to raj na ziemi ,oni bagatelizuja wszystko.Zreszta to samo przychodzi po 6 rozwodzie lub roztaniem z partnerem.Widocznie te "inspiracje" nie wplywaja dobrze na zwiazki miedzyludzkie :lol:,moze cos innego .

Ile kosztuje :o ,tyskiego wystarczylo by do konca zycia za 1m/2,oczywiscie jesli nie masz czeskiej domieszki krwi.

Strefa zgniotu tutaj odnosi sie rozwniez do wyjazd w plener z partnerem/partnerka.Osobowka nie da sie wszedzie.

Tak calkiem serio ,to nie miesci sie w glowie czlowiekowi ile na to sie wydaje.

Co do stron internetowych sa one zrodlem reklamy,nigdy tam nie znajdzieny tych projektow za ktore sie wstydza sami tworcy.

Modulor,jesli chodzi o odbior takiej awangardy to nie ma problemu dla inwestora,jesli kogos stac na prezent w postaci BMW X5 na okazje zdania testu na prawo jazdy dla 16 letniego dziecka to czym jest odbior.

Nie wiem jak to uzytkuja, bo czesto pojawiaja sie w tych dziwadlach pare razy w roku i to na kilka godzin.

Napewno nie mozna wypic kilku tyskich,brak balustrady moze baredzo szybkie zejscie z gornego pietra.

WŁAŚNIE !!

wyrwałeś mi pytanie z zapienionych ust (piję tyskie ;) )

1. jak wygląda bagatelizowanie przepisów przez gwiazdy architektury? ;)

2. ile średnio kosztuje m2 wybudowania takich cudów?

3. jak to ??? toć prawko w usa to najważniejsze święto .. to egzamin dojrzałości ... co miał mu kupić ... corvettę buggatti? x5 ma dobrą strefę zgniotu :)))))))))

Przepisow :o :o :o ,jakby tylko o to chodzilo to raj na ziemi ,oni bagatelizuja wszystko.Zreszta to samo przychodzi po 6 rozwodzie lub roztaniem z partnerem.Widocznie te "inspiracje" nie wplywaja dobrze na zwiazki miedzyludzkie :lol:,moze cos innego .

Ile kosztuje :o ,tyskiego wystarczylo by do konca zycia za 1m/2,oczywiscie jesli nie masz czeskiej domieszki krwi.

Strefa zgniotu tutaj odnosi sie rozwniez do wyjazd w plener z partnerem/partnerka.Osobowka nie da sie wszedzie.

więc architektura nowoczesna nie jest prorodzinna????

ups ... trza powołać jakąś komisję :D :D :D: D :D

house ... konkretnie

klejka domku i ile m2

no ile?

czytamy tu że to wszystko jest nierealne wybujałe itp

więc ile? bez złotych klamek

bo może jak odpuszczę browca i przejdę na sodówkę to uzbieram na jakiś m2 czy też square feet

no właśnie ... więc co się dziwisz czy bulwersujesz na x5? :D

Bylem glownym wykonawca jak dla mnie dla "wariatow"-chodzi o biora arch.ludzie z ktorymi nie mozna bylo normalnie porozmawiac ,calkowite oderwanie od realiow.

$ 2.200.000 :o na Long Island(NY) za domek letniskowy w przeliczeniu na m2 wyszlo na nasza jednostki 190m/2.

A i tak po roku z tego co wiem wlasciciele zmienili wszystko zatrudniajac inna pracownie arch.

Inna sprawa jest to ,ze jesli postawi sie sciane z litego betonu np.w usa to jest to samo w sobie awangarga.

Natomiast u nas zaraz niektorzy krzycza ze to jedyna droga.Bo na internecie tak jest jak widac na zdjeciu.

Bylem glownym wykonawca jak dla mnie dla "wariatow"-chodzi o biora arch.ludzie z ktorymi nie mozna bylo normalnie porozmawiac ,calkowite oderwanie od realiow.

$ 2.200.000 :o na Long Island(NY) za domek letniskowy w przeliczeniu na m2 wyszlo na nasza jednostki 190m/2.

A i tak po roku z tego co wiem wlasciciele zmienili wszystko zatrudniajac inna pracownie arch.

11.500 x 3 = 33.500 .. dam radę :)

rozumiem że etyka zawodowa nie pozwoli ci wkleić cuda na net :(

ani przedstawić nam bliżej wariatów :D ... szkoda

brak mi właśnie podejścia wielowątkowego do nowoczesnej odjechanej

architektury ... wszyscy tylko oglądają i oceniają ją jak wybory miss :)) a przecież miss może być mila bądź kapryśna :) gotować bądź przypalać garki :) itp a uroda pozostaje dla zawiści kumpli :D

11.500 x 3 = 33.500 .. dam radę :)

rozumiem że etyka zawodowa nie pozwoli ci wkleić cuda na net :(

ani przedstawić nam bliżej wariatów :D ... szkoda

brak mi właśnie podejścia wielowątkowego do nowoczesnej odjechanej

architektury ... wszyscy tylko oglądają i oceniają ją jak wybory miss :)) a przecież miss może być mila bądź kapryśna :) gotować bądź przypalać garki :) itp a uroda pozostaje dla zawiści kumpli :D

Zamieszcze zdjecie z pokoju dziennego.Nie moge tetaz bo zostalo wywiezione z rzeczani ktore sa mi zbedne do "przechowalni".

Proponuje sie uzbroic w cierpliwosc,napewno to zrobie.Zapewniam jedynie ze sciany w bunkrach na Wale Pomorskim wygladaly bardziej mile.

Wybacz ,ale pracowni raczej nie bede tykal z wiadomych przyczyn i tak sporo sie narazam.

AIA AWARDS

The Best of the Bay

2004's American Institute of Architects' San Francisco Design Awards

to nie jest typowy dom,ale musiałam wkleić,bo przypomina mi to mój wymarzony dom - podobnie wymyśliłam sobie elewację od strony mojej sypialni - z takimi szerokimi przeszkleniami pomiędzy prostymi murami wyłożonymi kamieniem lub klinkierem formowanym.Oczywiście w wersji parterówki utopionej w zieleni.

Chociaż nacieszę oczy taką architekturą :D

http://www.sfgate.com/c/pictures/2004/04/11/cm_07-lobby.jpg

http://www.sfgate.com/c/pictures/2004/04/11/cm_lieff.jpg

http://www.sfgate.com/c/pictures/2004/04/11/cm_stinsonbeach.jpg

Gość plaz
http://www.tgharchs.com

to adres do architekta drugiej wklejonej przeze mnie realizacji

i kolejne zdjecia tego cudnego dla mnie domu:

http://www.tgharchs.com/projects/houses/stinson/photos/stinson_1.jpg

http://www.tgharchs.com/projects/houses/stinson/photos/stinson_2.jpg

http://www.tgharchs.com/projects/houses/stinson/photos/stinson_3.jpg

http://www.tgharchs.com/projects/houses/stinson/photos/stinson_4.jpg

Dla mnie rowniez ale miejsce jedyne $1000.000 i wiecej w gore za maly kawale ziemi rekreacyjnej w tej zatoce.

To wlasnie jest to,jak przychodzi nowy wlasciciel to zaraz to usowa i stawia nowe :lol: ,no coz ale San Fransisco ma to w sobie.

Czy moglbym jeszcze poprosic o ten domek co zniknal,takie sa najladniejsze czyli domki w obrazniach i nieistniejace.Tak fajnie mi sie smialo :lol: :lol: .

Gość plaz

Moze cos innego ja takimi wnetrzami jestem bardzo zmeczony zadna rewelacja.Moze bardziej te bardzie fantazyje :lol: ,napewno poprawi to trawienie ktore zostalo zaburzone przez te piwo i powoduje bezsennosc. :lol: :lol: :lol:

Moze to nie piwo? :lol: :lol: :lol: :wink:

Gość plaz
house

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)

Czy moglbym jeszcze poprosic o ten domek co zniknal,takie sa najladniejsze czyli domki w obrazniach i nieistniejace.Tak fajnie mi sie smialo

dwa nicki w tym samym wątku - oba do Nikogo nie należą

i jak tu wysłuchać prośbę,skoro Nikt jej do mnie nie skierował?

Może chcecie wiedzieć,jakie jeszcze nicki ma Nikt i skąd ta zazdrość i frustracje? :wink: :lol:

Naleza do mnie ,napewno teraz doczytasz co jest pod pierwszym :lol: :lol: :lol: :lol: .

Flustracja :lol: :lol: to jest dobre niby dlaczego ,wiem oczym pisze bo nie jest to dla mnie swiat wyobrazni :lol: lub nieistniejacych projektow :lol: :lol: .Tym samym o co byc zazdrosnym :lol: :lol: :lol: .

Ja chce wiedzie,bo nie wiedzialem ze ma wiecej :o .