Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość plaz
Kiedy mieszkałam w Holandii,był taki jeden gostek,równie upierdliwy,którego szybko wyciszyli,wkładając mu durny łeb do śmierdzącego kanału.

Nie jestem za takimi metodami,myślę,jaki to rodzaj zaburzeń osobowości Cię trapi,by polecić Ci psychologa,ale niestety nie spotkałam się z takim przypadkiem.

Przykro mi house,nie potrafię Ci pomóc.

mimi

Holandia taki cywilizowany kraj a ,tu takich psyhologow maja ktorzy wkladaja leb pacjentom do konalu :lol: :lol: .Moze to jednak byli najezdni psyhole :lol: :lol: :lol: .

Gratuluje wyjatkowego leczenia :lol: :lol: i towarzystwa ktore tak postepuje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość plaz
no tak, co sie dziwic, jak ktos nie potrafi od roku zajrzec do slownika i takiej drobnostki zmienic z kampinowski na kampinoski,

tym bardziej glupkowatego postepowania 8)

To bylo dawno poruszane wiec jak masz kompleksy zachowaj je dla siebie :lol: :lol: 8) :lol: .

Nawet jak bymbyl inwalida na dwoch kolkach i tak bym sie poruszal pomimo tego ze tobie sie to niepodoba :lol:.Wiec nie udawadniaj mi ze jesli mam dysleksje jestem glupkiem :lol: .

Robert

chciałam pokazać dom Ernst'a Neuferta.

to klasyka,wiem (lata 40/50),ale mieszkają w nim polscy architekci Mira i Marek Schroeterowie - dom dostał "drugi oddech".Zresztą jest piękny w swej pierwszej,niezmienionej wiele formie.Nietety nie mogę go znaleźć w necie.

Może Tobie się uda :)

Ma piękną,klinkierową elewację w moim ulubionym odcieniu,cudownie wtopiony jest w ogród - bardzo bym go chciała pokazać.

mój ulubiony,wiele razy o nim wspominałam,wapienna elewacja i wielkie przeszklenia - dla mnie bajka,choć prosty jak stodoła:

pdv architekci, Jacek Ciećwierz, Przemysław Wielądek, Tomasz Wuczyński

http://bi.gazeta.pl/im/2512/z2512734G.jpg

niestety mam tylko to jedo ujęcie,nie mogę pokazać innych elewacji,drewnianych tarasów,portfenetrów,szkoda,sa piękne.

Zdjęcia tego domu zaniosłam architektom,by pokazać,jakie klimaty i rozwiązania najbardziej lubię.

Potem długo szukałam wapiennych kamieni na elewację,lecz kiedy je w końcu znalazłam,zrezygnowałam. Ten dom ma swój urok w miejscu,skąd pochodzą materiały - w Jurze Krakowsko Częstochowskiej.

Na moich gorzowskich górkach wyglądał by nienaturalnie i obco.

Chyba się musze przeprowadzić w okolice pozostałości jury i kredy :wink: .