Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mialem i nie nam zamiaru osiagac jakiegos celu,takiego czy innego.

Poprostu w wiekszosci tych inspiracji jest to daleko oderwane od rzeczywistosci

.

Z wielkim "zainteresowaniem" czytam ten wątek, odkąd pojawił się w nim niejaki house, niestety wśród wielu jego "błyskotliwych replik" nie dopatrzyłam się ani jednego postu, który związany by był z zasugerowanym przez autorkę wątku tematem. Czy dlatego, że nie ma w tym temacie nic ciekawego do pokazania? Nie lubi nowoczesnej architektury? Nie rozumie jej? Jeśli tak, po co zabiera głos w tym wątku? Ma prawo do własnego oglądu rzeczywistości i jej komentowania, ale niech założy własny watek, "na poziomie", gdzie wszystkie jego posty będą wysublimowane artystycznie, a jednocześnie takie bliskie rzeczywistości, jak tylko on tego chce. Mógłby to zrobić, ale nie zrobi, bo łatwiej jest negować dla samego negowania. Czyni to więc z uporem człowieka, który za wszelką cenę chce zaistnieć, nawet w mało interesujący sposób (bo nawet trudno określić posty HOUSE jako prowokację). Wtrąca swoje trzy grosze, bez względu na ich wartość. I cel swój - cel wyeksponowania się, zaznaczenia że ktoś taki jak house istnieje i coś, cokolwiek ma do powiedzenia (nawet jeśli deklaruje, że żadnego celu osiągać nie chciał) osiąga. A może powiedzmy TROLLOM NIE!!!

Mimilapin, ja jednak z zainteresowaniem czekam na kolejne przykłady nowoczesnej architektury, choć sama zamierzam budować dom bardzo zwyczajny. I bardzo chciałabym -OGLĄDAJĄC ZDJĘCIA -móc nie przebijać się przez posty osób, które świadomie lub nieświadomie pomyliły wątki :)

Gość plaz
-po lesie chodzic nie musze wybudowalem sobie 3 lata temu deck 340m/2 8) ,wiec miejsca mam do tego celu duzo kolo domu.

http://www.album.com.pl/kwr4612/129497.jpg

House,

podziwiam twoj dom - czy sam budowales? czy mozna prosic o wiecej zdjec?

Odpowiem skoro pytasz.

Podaj adres skrzynki to wysle z uwagi na to ze inni tego moga nie strawic :wink: :lol: .

Odpowiem skoro pytasz.

Podaj adres skrzynki to wysle z uwagi na to ze inni tego moga nie strawic :wink: :lol: .

house, czy ktos pisał coś takiego? nie, znow przekrecasz, siebie wybielasz, niewiniątko biedne... wklejaj, możesz byc pewien, że nawet jęsli ten dom mi się nie spodoba nie zaczne rzucać epitetami ani na dom ani na jego wlasciciela, chyba ze znajdzie się jakis house2... taka obawę rozumiem

2004

Cytat:

jakieś kompleksy z powodu bycia gospodynią domową

takie mom straszne,,no...te...kompleksy czy jak to tam sie nazywo,żem se robote wyszukała.

Godom Ci tak w sekrecie,ino nikomu ni godej - dorobiom se w muzełach i galeryjach,wieszom se tam łobrozki,połodkurzom,roz po roz pozamiotom...połoglondom se te zdjencia... Godom Ci ,co tam za cudeńka pokazujom...szkoduje se ino,co mi Matka Natura szkoły i inteligencyji poskompiła,bo bych se tyż tak piknie porysowała,ech...

Ale czasem se przyndzie taki do galeryji,co ino paskudnie godo,nabałagani,a jo mom tyle potym roboty,bo sie te śmieci po innych muzełach roznoszom...ech,skaranie boskie,godom Ci..z takimi ...

A inne ludziska tyż potym ni mogom łoglondać,bo im sie w takim bałaganie te łobrozki gubiom,a som tyż tacy,co nawyt nie łoglondajom,a tyle sie nagodajom,że bałagan,że śmiecom inne ludziska,a jak by tak który tyż trocha posprzontoł,to by se było ino milutko a czuściutko,że hej!

Kulturalnie to sie nazywo ponoć czy jakoś tak...

A roz to mi sie ino picło,co żem se na saksy pojechała do Niemca i żech se w takim piknym domu gospodarowała,jakiś Neufert tam se łonegdaj mieszkoł.Fajna ta chałupa była,taki tam był pikny basenik i inne cuda,oj...

I sama się woda w tym basenie klarowała - cuda takie ,że ludziska majom głowy coby takie cóś wykombinować...łoj łoj...

A drugi roz to mi śwagier robota łodstompił w holandyji,bo sie mu to czyszczenie tych śmirdzoncych kanałów sprzykrzyło i tam tyż było takie młuzełum,noooo..takigo jednego,co żywot tak marnie skończył...w śpitalu dlo tych ..no...no tych co majom żółte papiry...

A jakie tam dopiro były łobrazki,a jakie chałupy tam se pobudowali ludziska,oj godom Ci jo,co łoni za rozum majom,że se tom ziemia morzu wyrywajom,a potem se na tyj wodzie domiska z betonu i śkła stawiajom,łoj,że tyż majom takie dziwaczne pomysły,łoj,łoj...

Ale łod tych ichniejszych tulipanów cóś mi jakaś alergija na ślipia padła i se tyro musza łodpoczonć po tych moich saksach i tak se łokropnie szkoduja,bo by sie te ich guldeniki na łobrozki i łalbumy przydoły...

Inne ludziska to se majom dobrze,wejdom se do kalkulatora..znaczy sie do tego ...no...kompiutera i se mogom połoglondać takie cuda ze syćkich galeryj w Ełropie i Hameryce,ale jo sie na tyj pieruńskiej aparaturze komplytnie ni moga pokapować :oops:

Gość plaz

Odpowiem skoro pytasz.

house, czy ktos pisał coś takiego? nie, znow przekrecasz, siebie wybielasz, niewiniątko biedne... wklejaj, możesz byc pewien, że nawet jęsli ten dom mi się nie spodoba nie zaczne rzucać epitetami ani na dom ani na jego wlasciciela, chyba ze znajdzie się jakis house2... taka obawę rozumiem

Robert tobie rowniez moge wyslac i to zrobie.

Epitatami juz mnie dobrze obrzucano tak ze gofra na stole nie widze :wink: .

Jest tam bardzo duzo drewna wiec mam obawy ze sie zacznie bardzo duze pilowanie,po co sobie "X" ma odciskow :( narobic.

Gość plaz
House, ładny ten dom, taras bajeczny. Czy mógłbyś i mi wysłać więcej zdjęć domu ? :D A może zamieścisz je tutaj, bo pewnie wiecej osób jest ciekawych, jak się presentuje na innych fotkach.

2004

Oczywiscie tak, przeslij adres.

Do tego celu bym musial zalozyc osobna www ,bardzo duzo szczegowow.Jestem Adamem Slodowym tego domu :lol: .

house

biedactwo,idź do mamy,pogłaszcz psa,wypij sobie lampkę kalifornijskiego wina - np. cabernet sauvignon z Napa Valey,zdrzemnij się w hamaku w ogrodzie,pospaceruj po lesie,przeczytak fajną książkę,obejrzyj ulubioną komedię... zafunduj sobie coś,czego Ci wyraźnie brakuje :wink:

tylko nie pisz już tutaj,błagam Cię.

Pisz do mnie na priva,na gg,dzwoń,wysyłaj maile,polecaj mi architektów,oceniaj mój dom,tylko nie wchodź do tego wątku,do żadnego mojego watku - proszę Cię grzecznie mimi.

O tak Si -Fi :lol: :lol: :lol: .

Mam wiecej czasu to moge odpowiedziec,wiec:

-do mamy niestety nie chodze :cry:

-pieska mam i glaskam

http://www.album.com.pl/kwr4612/129492.jpg

-moja piwniczka ma zawysokie progi jak na twoje nogi

http://www.album.com.pl/kwr4612/129494.jpg

jak widac prawdopodobnie starsze od ciebi

http://www.album.com.pl/kwr4612/129495.jpg

-kalifornijskie pije lecz te z gornej polki 8) .

-po lesie chodzic nie musze wybudowalem sobie 3 lata temu deck 340m/2 8) ,wiec miejsca mam do tego celu duzo kolo domu.

http://www.album.com.pl/kwr4612/129497.jpg

-raczej do szczescia niczego nie potrzebuje :lol: :lol:

-co do komedi to wole poczytac niektore posty :lol: :lol: .

ale masz chopie silną wolę trzymać te flaszki

choć nie zakurzone zbytnio więc widzę jakąś rotację ;)

czy ja mogę wkleić ocet na półkach mojej spiżarki ??

Zaglądam na forum czasami. Ten wątek śledzę od początku. Jest super. House w którymś momencie ostro w nim podłubał - i faktycznie zmienił się jego charakter. Sam zareagowałem dosyć ostro nazywając House'a: "American Idiot" (i coś jeszcze).

Dziś myślę ze to ja zaperzyłem się jak zdewociały tłusty Amerykanin widząc fermentujących Sex Pistols w Ameryce.

Uważam , że wypowiedzi House'a dla tego wątku są tak ożywcze, jak dla wszechotaczającej nas budowlanki ożywcza jest nowoczesna architektura. Albo mówiąc inaczej: House'a wypowiedzi są tym dla tego wątku czym punk był dla muzyki czasów italo-disco

Ten kij w mrowisko jest bardzo dobry- przede wszystkim jest bardzo dobrym tłem dla prezentacji ciekawych realizacji. I tych realizacji najbardziej mi brakuje. Szkoda że Robert Skitek tak mało się udziela. Jego obrazki są ciekawe i konsekwentne. Konsekwentnie prezentuje określony styl - który nie ukrywam też mi pasuje.

Choć dla przeciwwagi (oczywiście jedną przeciwwagą są już wypowiedzi House'a) brakuje mi trochę architektury z innych torów niż te około neomoderny- w jednym czy innym kierunku np: Imre Makowecza,Aldo Rossiego, Maksimiliano Fuksasa czy naszego NIemczyka, czy kwasowego kontrowersyjnego Budzyńskiego. Może ktoś coś ciekawego - odmiennego zna?

A tak na koniec dawno nie widziałem takiego lansu jak autolansing House'a. Chyba każdy na tym forum już wie kto to taki House.

jesli chodzi o zaistnienie to: GRATULACJE myślęże LEPPER się nie umywa

:wink:

iksdees

mamy tylu architektów na forum,a tutaj wkleja tylko jeden z nich,czyli Robert Skitek właśnie.

I chwała Mu za to,bowiem poświęca swój prywatny czas,a wiadomo,że architekci nie mają go zbyt wiele,w przeciwieństwie do osób z Kółka Gospodyń Domowych i Wiejskich :wink: :D

co do Twoich propozycji - przecież wszystko jest jeszcze przed nami,wątek się nie zakończył,choć zamierzam go przenieść,by były tylko i wyłącznie realizacje i adresy.

Co do reklamy - house zrobił najlepszy marketing tak znienawidzonej przez siebie nowoczesnej architekturze.

Ilość osób,które przeczytały teraz ten wątek, przeszła chyba oczekiwania wszystkich :wink:

tak .. właśnie .. co z tym wklejaniem?

jeno gadka szmatka

tu w tej nowoczesnej architekturze wszyscy są równi

http://www.tiso.ch/urnenbrig/images/prevs/prev1.jpg

http://www.tiso.ch/urnenbrig/images/prevs/prev2.jpg

http://www.tiso.ch/urnenbrig/images/prevs/prev3.jpg

i nikt się już nie kłóci

Cos z ostatniej chwili:

28.04.2005 zostal rozstrzygniety we Wiedniu konkurs na "najlepszy dom "roku 2005.

Pod uwage brane byly domy jednorodzinne zrealizowane w ciagu ostatnich czterech lat, spelniajace wysokie wymagania funkcjonalne,energetyczne,a takze optymalne pod wzgl.finansowym.

Wazna role odgrywalo dopasowanie do otoczenia.

Wzieto pod uwage 220 domow- od calkiem malych do rezydencji. W kazdej z krain Austrii zostal wybrany zwyciezca nie tylko przez jury, ale takze przez internautow.

Popatrzcie sami:

http://www.diesbausparkasse.at/dasbestehaus/jurysieger/preise01.html