Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Świadomość, że raczej nie osiągnę tego rodzaju doskonałości - po pierwsze aby móc mieć taki dom, po drugie aby móc mieszkac w takim domu (wnętrze zobowiązuje).

Dla mnie takie wnętrza są doskonałe (oczywiście nie wszystkie tu zaprezentowane) - oglądam je dla przyjemności oka, odczuwam coś podobnego gdy dotykam szlachetne tkaniny, oglądam - powiedzmy kolokwialnie- sztukę, piję dobrą kawę czy wino, jem dobre jedzenie...itp

Od dziecka skupiały moją uwagę (nie różowo-barbiowe) - to nieosiągalna dla mnie estetyka...niepowatarzalność...uporządkowanie przestrzeni...ciepło wydobyte z chłodnego minimalizmu...nie umiem tego opisać...

Zeljko z calym szacunkiem , ale Ty to na akcje czekasz chyba :roll: :lol: :wink:

Tak w temacie to oczy pewnie bola od patrzenia na to piekno.

Mi sie ten jeden prysznic tu podoba , byc moze sie zainspiruje :D

Nie ja pytalam powaznie Joan, bo na awatarku to nie wyglada, ze cos ja boli... :p

Pogadac sobie juz nie mozna...,no... 8)

A co do tych wnętrz.., dla mnie to co nieco pasuje a co nieco jest odlegle bardzo.., czuje, ze nie dojrzałam jeszcze do tego...Nie idę razem ze zmianami a raczej człapię gdzieś tam daleko za... :roll:

Świadomość, że raczej nie osiągnę tego rodzaju doskonałości - ...

No niestety,az taaakiej doskonalosci nie osiągniesz :p :p :p

:wink:

Jedyna taka doskonalosc w swoim rodzaju jest juz zarezerwowana

Sie wydalo kto czeka na akcje... 8) :wink:

Sie wydalo kto czeka na akcje... 8) :wink:

He,he ja bym chetnie pokomentowal taka architekture :D mialem troche z nia przezyc osobistych .

Oczywiscie nie znam osobiscie Baeza jak niektorzy.. ekhm... ale mialem przyjemnosc przebywac i pogadac z wlascicielem podobnego domu /tez architektem/ :p :p :p Bardzo ciekawe rzeczy opowiadal.

PS odzywam sie tylko ,bo niechce mi sie dzisiaj pracowac Zeljko.

Ech! zarobilem juz od rana tyle , ze moge sobie chyba poleniuchowac :p :p :p

Zaraz pewnie zupe czerwona nastwie.

pozdrawiam cieplutko moje Wy skarby

He,he ja bym chetnie pokomentowal taka architekture mialem troche z nia przezyc osobistych

no własnie - będę tak sobie żyć w błogiej nieświadomości...

Mówiłam ja - świadoma swej niedoskonałości i niemożności osiągnięcia jej antytezy z powodu zarezerwowania rzeczonej przez innego "doskonałego inaczej" :oops: za dużo kawy dziś wypiłam... :wink:

Mówiłam ja - świadoma swej niedoskonałości i niemożności osiągnięcia jej antytezy z powodu zarezerwowania rzeczonej przez innego "doskonałego inaczej" :oops: za dużo kawy dziś wypiłam... :wink:

Swiadomosc niedoskonalosci jest naturalnym stanem jakiego doznaje czlowiek w obliczu architektury minimalistycznej.

Antyteza Twoja jest tu niczym innym jak heurystycznie uksztaltowaną przestrzenią, ktorej trojwymiarowy aspekt wywiera cisnienie na nasze podswiadome pojmowanie czasoprzestrzeni.

W tak postrzeganej percepcji minimalizmu, wszelkie matematyczne teorie, łacznie z pojeciem przestrzeni Banacha,teorii pola i transformacji Lorenza powoduja , a priori, wyalienowanie tych ascetycznych form z otaczajacego nas swiata.

Swiadomosc niedoskonalosci jest naturalnym stanem jakiego doznaje czlowiek w obliczu architektury minimalistycznej.

Antyteza Twoja jest tu niczym innym jak heurystycznie uksztaltowaną przestrzenią, ktorej trojwymiarowy aspekt wywiera cisnienie na nasze podswiadome pojmowanie czasoprzestrzeni.

W tak postrzeganej percepcji minimalizmu, wszelkie matematyczne teorie, łacznie z pojeciem przestrzeni Banacha,teorii pola i transformacji Lorenza powoduja , a priori, wyalienowanie tych ascetycznych form z otaczajacego nas swiata.

jaka ja nieświadoma dotąd byłam :(

jaka ja nieświadoma dotąd byłam :(

I ja .

Nie moge jednak oprzec sie stwierdzeniu , ze jednak nasza wiadoma osoba tlumaczyla wszystko jakos tak latwiej niz Wojtek.

Zawsze bylo wiadomo , ze jak mowi , ze cos piekne to ma byc piekne i juz. :D

Tolunia zobacz jaka Ty nie trendy jestes :D :wink:

drewniany stol z dzbankiem , he :lol:

uff, wojtek 2112 - uspokoiłeś mnie...bo juz myślałam że moje życie jest niczym okrąg na środku paska będącego retraktem wstęgi Möbiusa...- tchnąłeś we mnie wiarę - bo mało brakowało a aksjomatycznie przyjęłabym, że nie będzie mi dane zamieszkać w takiej homeomorficznej , zgodnej z nieeuklidesową geometrią rzutową przestrzeni...ale dzięki Tobie mogę dalej marzyć że odkryję dla siebie samej, wszak niedoskonałej, przestrzeń czterowymiarową... :oops:

Maya Lin

http://www.businessweek.com/2000/00_51/art51/bw50449.jpg

to nie jest akurat dom, ale biblioteka - dla mnie przepiękna

a mi podoba sie ten budynek , wyglada jakby byl w golfie :roll:

Tolunia a dla Ciebie buziaki :p

a mi się kojarzy z takim symulatorem na resorach, który się kiwa na wszystkie strony

a ludziska w środku piszczą z radości, lub strachu bo im się wydaje, że lecą migiem ileśtam,

albo że to podróż między galaktyczna czy inny bajer :roll:

...no popatrz, zaraz zacznie się kiwać 8)