Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komu wybuchł kominek?

aleksik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 195
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szanowny Panie Drizzd [ ??? ] Pana niechec do mojej osoby była prezentowna na forum wielokrotnie. Szkoda że z tej niecheci wynika lekceważący stosunek do norm niemieckich . Od kilku lat stosuje , na ile to mozliwe , normy niemieckie i austriackie i dobrym efektem. Kilka lat temu gdy mówilismy o koniczności doprowadzenia tlenu do kominka wiele osób reagowało tak jak Pan , obecnie jest to powszechnie znana sprawa. Co do kominków c.o. to układ otwarty wynika z norm polskich. Złośliwie odpowiem : róbta co chceta za kilka lat dacie nam zarobić. pozdrawiam Darek B

Gość 1950
Darek nie ma się co obrażać ja też będę instalował układy schładzające jak będą dopuszczone u nas ale na razie wolę dmuchać na zimne. powiedz mi co powiesz prokuratorowi, klient tak chciał. jest pewne że on Ci powie, klent się na tym nie zna to Pan jest tu fachowcem

Darek nie ma się co obrażać ja też będę instalował układy schładzające jak będą dopuszczone u nas ale na razie wolę dmuchać na zimne. powiedz mi co powiesz prokuratorowi, klient tak chciał. jest pewne że on Ci powie, klent się na tym nie zna to Pan jest tu fachowcem

Nie tak powie prokurator.

On powie: to pan był fachowcem.

Zawsze jest alternatywa zrobic jak klient sobie wymyslił albo..Albo postapić tak jak pewien Darek B : pewnemu znanemu pank [ nie to jest poprawna pisownia a nie moja dysleksja ] rock`owemu gwiazdorowi poradziłem aby kupił sobie "graty" to bedzie miał w/g własnego "widzi mi sie " . Ja do kryminału za jego ponysły iść nie mam ochoty. Ale gościa zatkało. Czasami jak mam nastepnego klinta co " wie co i jak " to robie sie mało sympatyczny.

Jednak zawsze klintów co widzieli nasza robote jest wiecej jak tych co "nas sprawdzali" . Zbieramy bonusy za efekty naszej działalnosci ,wiekszość klientów mamy "z polecenia". Nasze : kominki otwarte,piece , kuchnie , piece chlebowe, piece do pizzy kominki zwkładami ma wielu klientów . To najlepsza i najefetywniejsza forma reklamy.

A co Wy sie panowie przejmujecie ?Jak jednemu czy drugiemu durniowi kawał blachy walnie w twarz to jego problem.Chce się (i swoją rodzinę -a to juz mnie dziwi)narażac to niech naraża...Mój znajomy też miał taki układ przez lata i co? Ano (jak niedawno opisywałem) w wigilię zadzwonił :"stało się nieszczęście-ratuj" na szczęście nikt nie zginął; w chyba październiku runęła wskutek wybuchu cała ściana budynku w Wejherowie i co? i nic (brrr.całe szczęście ,że pod nią nie bawiły się dzieci) nikt ŻADNYCH wniosków z tego nie wyciągnął-bo po co?

Potem tylko żal i narzekanie na patałachów-hydraulików.(tym bardziej ,że nie ma sie do kogo przyczepić bo po co komu firma/doświadczenie/rachunek...?).

No ale jak w tym wszystkim wyglada konkretnie Makroterm?

Mozna czy nie mozna? Bo juz mnie skolowaliscie dokladnie! :) :roll:

Wygląda jak Makroterm :D . Uruchom wyszukiwarkę (GOGLE), wpisz Turbokominek Makroterm i poczytaj.

Na forum w klubie budujących znajdziesz też wątek Klub użytkowników kominków z płaszczem wodnym (jakieś 7 stron).

Powodzenia.

Gość 1950
ewak39 na samym początku tego tematu pisałem że Makroterm jest ok. mało tego przy Makrotermie instalator nie ma prawa zrobić Ci bomby w salonie, ja osobiście uważam że to najlepsze pod względem konstrukcji kominki z płaszczem wodnym na rynku