Kola 26.09.2002 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Cześć, mam kilka pytań : w jaki sposób skłonić gminę do budowy mediów (kanalizacja ,wodociąg )jeżeli w planie zagospodarowania przestrzennego jest zapis o konieczności podłączenia budynków mieszkalnych do instalacji gminnej która na tym terenie nie istnieje?czy Gmina może wydać pozwolenie na korzystanie z szmba do momentu wybudowania kanalizacji pomimo tego zapisu?- Jeżeli tak czy można oddać budynek do użytku z tymczasowym szambem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 27.09.2002 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Myślę, że tak. Mało to jest domów z szambem? Ja tez taki będę miała, bo wogóle w tej wsi koło której się buduję pod Piasecznem nie ma kanalizacji, tylko Komitet od siedmiu lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 28.09.2002 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2002 Niestety, nie ma takiej siły, która zmusiłaby gminę do budowy mediów. Największym argumentem jest brak talonów NBP w kasie gminy. W takim przypadku, jeśli nie wybudujesz szamba na swojej posesji nie dokonają odbioru domu! U mnie też mają doprowadzać gaz, wodę, kanalizację tylko nie wiadomo kiedy? Może okazać się, że za rok po wydaniu przez gminę pozwolenia na zamieszkanie w moim domku zaczną budowę przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kola 28.09.2002 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2002 Jeszcze jedno pytanie . Ciekaw jestem jak w Waszych gminach wydział techniczny sformułował warunki techniczne potrzebne do wydania pozwolenia na budowę? U mnie np. tak „...w chwili obecnej nie ma możliwości podłączenia działek nr ...do sieci wodociągowej i kanalizacji sanitarnej .Z chwilą wybudowania przedmiotowych sieci będzie możliwe zapewnienie dostaw wody i odbiór ścieków...” i nic o szambie ani studni . Na mapce Projektu Zagospodarowania Terenu też .Co mam zrobić żeby oddać budynek do użytku zgodnie z przepisami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kola 28.09.2002 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2002 No i jeszcze jedno nic o terminie wybudowania „przedmiotowych sieci” Czekam na podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 30.09.2002 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Witam w klubie oczekujących!! Jestem w podobnej sytuacji - dostałem odmowę przyłącxzenia do sieci wod-kan bo takowej nie ma. Jednak na podstawie tej odmowy wystąpiłem do SANEPID-u, aby zezwolił mi na wykopanie studni i wykonanie tymczasowego szamba, do czasu wykonania sieci. Właściwie taka zgoda SANEPID-u nie jest na to potrzebna ale moje starostwo sobie zażyczyło. Dostałem zgodę i na tej podstawie mogę dostać (teoretcznie) pozwolenie na budowę (nie mam jeszcze prądu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts