Gosia i Krzyś 13.03.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Znalazłam kogoś kto załatwi mi kompleksowo zezwolenie na budowę i ma znajomości w gminie. Muszę tylko przez niego kupić projekt gotowy wg. cennika np. w internecie. Zaśpiewał mi: adaptacja projektu 1200zł, projekt wody 550 zł, szamba 300 zł, ZUT 200 zł. Mogę zyskać na czasie ale najważniejsze rzeczy czyli warunki zabudowy i mapkę geodezyjną mam więc nie wiem czy nie taniej byłoby samemu? Czy to dobre ceny? Czy można coś zaoszczędzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 13.03.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Jak dla mnie to drogo,ale nie znam trójmiejskich realiów.Ja mam swoją sprawdzoną metodę ,czyli przetarg nieograniczony.Po prostu chodzę i zbieram oferty.Z moich doświadczeń wynika ,że można zejść z ceny 30 -50%.Po prostu ruszcie swoje cztery literki i do pracy.Nie będę prorokiem jeśli powiem,że po odwiedzeniu kilku,kilkunastu fachowców uda się wam sporo zaoszczędzić.A po co wam te znajomości w gminie?Jeśli macie WZ to już z górki.Każdy jeden architekt powinien uporać się z pozwoleniem na budowę w ciągu 1-3 miesięcy.Ostatnio robiłem projekt przyłącza elektrycznego.Gość zaśpiewał 1200 zł i zarzekał się,że nigdzie taniej nie będzie(też miał dojścia w elektrowni).I jaki był efekt?Poszedłem do następnego i mam projekt za 500zł.Warto było się trochę przespacerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Krzyś 13.03.2005 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Jak dla mnie to drogo,ale nie znam trójmiejskich realiów.Ja mam swoją sprawdzoną metodę ,czyli przetarg nieograniczony.Po prostu chodzę i zbieram oferty.Z moich doświadczeń wynika ,że można zejść z ceny 30 -50%.Po prostu ruszcie swoje cztery literki i do pracy.Nie będę prorokiem jeśli powiem,że po odwiedzeniu kilku,kilkunastu fachowców uda się wam sporo zaoszczędzić.A po co wam te znajomości w gminie?Jeśli macie WZ to już z górki.Każdy jeden architekt powinien uporać się z pozwoleniem na budowę w ciągu 1-3 miesięcy. Wielkie dzięki. Mamy zapał ale się dopiero uczymy. Myśleliśmy, że załatwienie pozwolenia to coś trudnego. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts