tomek73a 13.03.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Mam następującą sytuację: kupiłem mieszkanie z wykorzystaniem pieniędzy z Kasy Mieszkaniowej. wziełem tez kredyt kontraktowy, na 5 lat. Do czego mnie to zobowiązuje? Tj. jak długo nie mogę sprzedać tego mieszkania? Czy jeśli chciałbymje sprzedać a pieniądze przenzaczyć nabudowę domu - to mógłbym? Ppozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.03.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Witam. Mieszkanie mozesz sprzedac od razu, ale zaplacisz podatek. Aby go uniknac, to musisz w ciagu dwoch lat pieniadze uzyskane ze sprzedazy wydac na cele mieszkaniowe. Ale najpierw w ciagu dwoch (chyba dwoch?) tygodni od sprzedazy musisz to zglosic do US.KM do tego co opisales, nie ma nic do rzeczy. Najwazniejsze, ze wydales pieniadze zgodnie z celem oszczedzania. Do niczego pozniej to Cie nie zobowiazuje. pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek73a 14.03.2005 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 To w sumie dobra wiadomość - sprzedaję mieszkanie i składam oświadczenie, że w ciągu dwu lat kupię inną nieruchomość... rozumiem, że nie tańszą niż pieniądze uzyskane ze sprzedaży mieszkania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 14.03.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 To w sumie dobra wiadomość - sprzedaję mieszkanie i składam oświadczenie, że w ciągu dwu lat kupię inną nieruchomość... rozumiem, że nie tańszą niż pieniądze uzyskane ze sprzedaży mieszkania... Moze byc tansza, ale od roznicy zaplacisz podatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek73a 11.04.2005 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 a jeli mam jednoczenie kredyt kontraktowy i komercyjny to czy mogę odliczyć od podatku odsetki od kredytu komercyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonzej 12.04.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 przykro mi ale nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts