andrzejle 26.09.2002 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Mam zapytanie dot. rury jaką należy włozyc w koin. mam zamiar ogrzewac weglem lub mialem, no i koinek grewnem. czy do tego potrzebuje zainstalowania rury kwasowej w komin. a jesli tak to jaka jest orientacyjna ich cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 27.09.2002 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Witam. Do takiego kotła niby nie potrzebny jest wkład kominowy, jeśli komin jest z porządnej cegły pełnej, ale...Są wkłady stalowe specjalne do wysokich temperatur. Cena około kilkuset złotych w zalezności od długości i przekroju.A najlepiej to zrobić wkład szamotowy. Nie widziałem samych wkładów, ale kompletnych systemów jest bez liku... z tym, że sa droższe. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trajan 27.09.2002 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 ja w domu mam dwa kominy (ale jeszcze ich nie przepalalem)obydwa sa z pelnej cegly, tylko na gorze klinkier.w jednym do kominka mam wsady porcelanowe (49 zl za odcinek 0,5 metrowy)- tylko do wysokosci krokwi. a w drugim rury kwasowki o przekroju 100 mm, - 51 zl za metrowa rure - zakupione w Castoramie, teraz musze jeszcze zalozyc na kominie daszek -49 zl, i oslone przykrecana do komina za 68 zl.w sumie rury kwasowki wychodza polowe taniej ale nie odprowadzaja tyle ciepla co przy ogrzewaniu kominkowym jest dosc istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2002 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2002 Ja mam kocioł na węgiel i kominy wykonane z cegły pełnej, ale niestety po kilku latach komin ten zaczął mi pękać i w zimie czuć coś w rodzaju dymu w pomieszczeniu przez które przechodzi komin. Dlatego też chciałbym zapytać co mam zrobić z tym kominem. Może mam zastosować jakiś wkład kominowy, czy co? Proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts