Szanta 13.03.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 WitamKupiłam już projekt, który bardzo mi się podoba. Nie mogę się jednak zdecydować na to, czy ma być tak jak w projekcie balkon zadaszony? A może skrócić połać dachową i zlikwidować zadaszenie nad balkonem.Doradźcie proszę. Mąż uważ, że dach zabierze światło dzienne (jest to strona południowo-wschodnia na naszej działce). Z kolei ja zastanawiam się, czy potrzeba tyle światła w sypialniach??? Proszę o Wasze opinie. Projekt GAVARDO z Archigraphu http://www.archigraph.pl/new/archigraph/ind.php?co=projekt&n=322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.03.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Witaj Szanta, ładny ten Twój projekt, a daszek w mojej opinii powinien zostać tak, jak jest. W sypialni nie potrzeba zbyt dużo światła światła, a w razie ciepłej aczkolwiek deszczowej pogody miło będzie posiedzieć na balkonie z suchą głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.03.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Nie wiem czy pomogę bo nie jestem zwolennikiem balkonów w domach jednorodzinnych. W domu moich rodziców był balkon z którego nikt nie korzystał i przy pierwszym remoncie postanowili się go pozbyć (akurat była taka mozliwość) Straty nikt nie odczuł. Dla mnie balkon to elememt dekoracyjny, z którego wolałabym zrezygnować chociażby ze względu na koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanta 13.03.2005 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Dziękuję AnSi za Twoją opinię. Ja też skłaniam się pozostawić daszek. W ogóle wydaje mi się, że dom straciłby bez niego pewien urok. Teraz pozostaje mi przekonać męża, a z tym raczej nie będzie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanta 13.03.2005 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Akurat w moim przypadku balkon jest niezbędny. Niektórzy mogą uważać to za dziwactwo, ale ja mam bzika na punkcie wietrzenia pościeli (wiosną i latem). Obecnie mieszkam w 4-rodzinnej kamienicy i biegam z tą pościelą do ogrodu, a tak... wyrzucę tylko z sypialni na balkon. Ludzie mają różne odchyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.03.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Akurat w moim przypadku balkon jest niezbędny. Niektórzy mogą uważać to za dziwactwo, ale ja mam bzika na punkcie wietrzenia pościeli (wiosną i latem). Obecnie mieszkam w 4-rodzinnej kamienicy i biegam z tą pościelą do ogrodu, a tak... wyrzucę tylko z sypialni na balkon. Ludzie mają różne odchyłki No to tym bardziej daszek jest potrzebny, coby pościel nie zamokła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 13.03.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Balkon tworzy naprawdę ładną oprawę fasady domu. Zostawiłabym w niezmienionej wersji.Nie obawiaj się, że zabraknie Ci światła. W sypialni będzie go dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.03.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Jestem za pozostawieniem daszka. Bez niego domek straci trochę ze swego uroku. A argument z wietrzeniem pościeli jest chyba najważniejszy Ludzie mają różne odchyłki i trzeba je sobie uprzyjemniać czytaj ulatwiać biegam z tą pościelą do ogrodu już chyba dosyć się nabiegalaś a tak... wyrzucę tylko z sypialni na balkon no i nad czym się tu zastanawiać jak to oczywiste, że powinnaś mieć balkon zadaszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.03.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Wcale nie uważam tego za odchył. Poprostu wiesz czego chcesz i co jest ci potrzebne. No i to jest najważniejsze. Ja przedstawiłam tylko swoje zdanie. W takim wypadku zaostawiłabym balkon jak jest, na pościel nie będzie padać a i kawkę przyjemniej wypić jak słońce nie praży prosto w głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanta 13.03.2005 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Monka dzięki za opinię. Niby wiem, czego chcę, ale mąż ma inne zdanie i tutaj problem. Szukam argumentów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts