leman13 13.03.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Mam śmieszne pytanie co kładziecie na posadzkę w garażu i jak Wam się sprawdza? Ja myślę o gresie co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 13.03.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Ja narazie będe miał piasek , a na serio to też myśle o gresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.03.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 garaz zaglebiony minus 150cm, dosc stromy zjazd gdyz tylko 6metrow, drzwi uchylane rzemioslo 1990 rok. Zjazd wylany z betonu bez zadnych udziwnien w stylu "tarka" "stopnie" itp. A pozniej w srodku gres firmy Jopek (jejku jaki badziew jesli chodzi o dokladnosc wymiarow i ksztaltu) Obserwacja Latem, wiosna, jesienia - calkiem dobrze, ba .... idealnie Zima jak sniezek spadl - hmmm.....raz nie zadazylem sie zatrzymac (lekko sie poslizgnalem ) i lekko sciane hakiem uszkodzilem Poza tym wszystko OK Latwe do mycia, plam oleju nie widac (wiadomo Polonez - wtedy to cudo mym autkiem bylo), latwo te plamy usunac. Generalnie jestem ZA ale.... teraz zrobilbym to inaczej - wykonczylbym niestandardowo - po prostu na podsypce z piasku sama kostke bym ulozyl by topniejacy snieg od razu mial gdzie wsiakac. Warunek oczywisty - kostka ulozona tylko na piasku bez podkladu betonowego - wszak czolgiem nie wjezdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mh 14.03.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Ja mam gres w garażu i sprawdza się dobrze choć w domu jeszcze nie mieszkam. Łatwo utrzymać posadzkę w czystości. Tylko jedno ale czy w zimę ten gres nie będzie za śliski wtedy trzeba będzie uważać przy wjeżdżaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 14.03.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Ja mam gres, dobra rada, bierz antypoślizgowy albo jakis wzorzysty, co prawda trudniej sie myje ale zęby trudniej sie wstawia PS, nie weź czasem szkliwionego, mój sąsiad ma to na łyżwach mozna u niego jeżdzic śmiało, a do wjechania trzeba mieć opony z kolcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 14.03.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Ja myślę o podłodze betonowej,pomalowanej specjalną farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mh 14.03.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Farba z czasem odchodzi. Widziałem takie coś no i musi być odpowiednia np. chlorokałczukowa czy coś w tym rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowy1719499855 14.03.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 na posadce ułożyłem gres surowy zobaczymy jak zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 14.03.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 U mnie będzie, zamiast gresu, wylewka przemysłowa antypoślizgowa. Jako, że uszkodziłem już kilka podłóg w garażach (a to młotek upadnie, a to kowadło ) więc u siebie zdecydowałem się na przemysłową podłogę epoksydową. Tu nic nie pęka i nie odpryskuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 14.03.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Nurni Napisz coś więcej o tej posadzce - też jestem taką zainteresowany. Jaki jest koszt, jak ją wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.03.2005 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 poszukaj przez www/google.pl. W warszawie producent jest niedaleko ul. Pulawskiej za Baszta po prawej stronie jadac w strone Piaseczna - dokladny adres mi wywietrzal niestety. Faktycznie jest to posadzka super i wykonana w wersji o gubosci powloki 3mm pancerna prawie ale.... wymaga odwodnienia w garazu - no bo jak topniejacy snieg ? Koszt w 98 byl porwnywalny tj. srednio dwa razy drozsza od gresu samodzielnie ulozonego. Teraz powinna byc jeszcze atrakcyjniejsza - z niej mam stopnie do piwnic pokryte - naprawde super nurni - jesli juz masz malowac to proponowalbym ci taka posadzke - wystarczy beton zagruntowac i naniesc chocby walkiem malarskim - rozwiazanie o wiele lepsze i trwalsze od najtrwalszej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fjord 15.03.2005 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Powloka nie do zdarcia http://www.benjaminmoore.pl/bmpolska/details/w70.htm . Adresy gdzie mozna to nabyc :http://www.benjaminmoore.pl/bmpolska/partners.htm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.03.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Nurni Napisz coś więcej o tej posadzce - też jestem taką zainteresowany. Jaki jest koszt, jak ją wykonać? Jak pisał Jareko google będą bardzo pomocne. Tu mam kilka namiarów: http://www.technifloor.pl/ http://www.fosroc.pl/posadzki.htm http://www.remmers.com.pl/ (dził ochorny budowli > produkty ochorny budowli > posadzki żywiczne) Jareko mimo wszystko będę robił posadzkę wylewaną (2-3 mm) a nie malowaną. U siebie w firmie mam oba rozwiązania - wylewana jest nie do zniszczenia a malowana potrafiła odprysnąć od upadku jakiegoś narzędzia (i nie było to kowadło ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 15.03.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Nie wyobrażam sobie garażu szczególnie umiejscowionego w bryle domu bez posadzki z kratką odwodnieniową. Ten ogrom wody ze śniegu itd. podwieszonego do auta musi gdzieś spływać. Mieliście zapewne ostatnio doświadczenia w tym zakresie. Szczególnie po kilku latach użytkowania garażu z zawilgotniałą posadzką i ścianami wokół a niedaj... kanałem naprawczym, da się poczuć ten zapaszek, który potrafi przenikać do wnętrza domu. Wy tego możecie niezauważać, ale poczują go zapewne Wasi znajomi, którzy wpadają od czasu do czasu. Poza tym łatwiej jest sprzątać posadzkę w garażu z kratką, np. poprzez skropienie jej i zamiatanie często bardzo dużej ilości piasku (nie wyobrażam sobie zamiatania suchego piachu z posadzki - zbyt duża ilość kurzu i pyłu), lub poprostu poprzez spłukiwanie tego wszystkiego. Wydaje mi się, że najpraktyczniejszy jest gres, bez żadnych udziwnień. Aby nie rozbijać aut o ścianę trzeba zamontować do posadzki w odpowiedniej odległości od ściany barierę na koła np. w postaci odpowiednio zaimpregnowanego przeciwwilgociowo kawałka drewna np. o wym 10X10cm (przekrój należy dobrać doświadczalnie do średnicy kół Waszego pojazdu i prędkości wjazdu do garażu ). Uwaga!!! Nie ufaj swojemu zabezpieczeniu po zmianie auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 15.03.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 No to i ja sie włączę do dyskusji.U siebie w cześci technicznej planuję posadzkę z powłoką żywiczną.Na razie po debatach w hurtowni budowlanej jestem ukierunkowany na produkty firmy Dietermann - a konkretnie preparat Eurolan FK22.Nie wyobrazam sobie płytek w garażu i ich wyglądu gdy będę tam coś robił - a to młotekupadnie, a to jakaś rura... brrrrr.Cenowo wygląda to tak - 1 kg kosztuje około 60pln i można z tego zrobić w wersji optymistycznej 3 a w wersji pesymistycznej 2 m2 powierzchni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 15.03.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Oto moja podłoga w garażu: http://foto.onet.pl/upload/21/87/_440472_n.jpg Zagruntowany beton pomalowany dwukrotnie farbą do betonu - tanio i skutecznie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.03.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Rany Pweł.P co tam będzie stało wóz strażacki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 15.03.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Rany Pweł.P co tam będzie stało wóz strażacki ? Będzie stało : PT91 Twardy - więc nie zgadłeś, ale byłeś blisko. Na poważnie, to "garaż" zbudowany na prowadzenie dział. gospodarczej - dlatego trochę nietypowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leman13 15.03.2005 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 dziekuję wszystkim za odpowiedz. wyciągnę średnią i...... żartuję chyba zostanę przy gresie. pozdrawiam wszystkich serdecznych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.03.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 nurni - alez oczywiscie na malowana jak ci mlotek z reki wypadnie - juz odprysk Tylko wspomnialem iz to rozwiazanie jest mocniejsze i trwalsze od najlepszych farb do betonu ale w moim odczuciu na posadzke narazona na mechaniczne uszkodzenia to tylko wylewana. Co do klocka jako "hamulca" przed sciana - no coz - madry polak po szkodzie poradzilem sobie inaczej - po prostu na stale na tej scianie staly sobie opony a teraz nie mam tego klopotu - natomiast inny - najgorszy z mozliwych - poranne odsniezanie calego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts