Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:( Kupiłem działkę , dostałem wz na budowę domu ale nie wystąpiłem

o pozwolenie na budowę .

W miejscowym planie były tereny pod M4 ale plan wygasł i dowiedziałem

się że właściwie to mam teraz działkę rolną bo po sąsiedzku nie ma zabudowy ( sąsiedzi kupili działki i też nic nie wybudowali)

Kurde wydałem prawie 80000zł 4lat temu

https://forum.murator.pl/topic/30172-wz-na-dom-wygas%C5%82o-nie-ma-planu-wi%C4%99c-mam-tera-roln%C4%85/

art

ostatnio byl program w tv.....ten sam temat....oddali sprawe do sadu i wygrali...ale trwalo niestety to rok....

Ja mialam dzialke rolna ( cale 753 m2) w gminie podalam ze bede chodowac boczniaki....pozwolenie na budowe dostałam.....( tylko nie wiem czy własciciel terenu nie mial wiadomego ukladu u nas wszyscy cos tam chodowali )

Art

moga budowac..to pamietam.Bo u nas na drugiej stronie terenu ( przez droge) ludzie mają tez taki problem i maja sprawe oddac do sadu.( ale to wiem od kogos)

U nas było tak jak kupowaliśmy że plan obowiązywał do końca 1995 więc automatycznie warunki były wydane i obowiązujące.

Dowiedz się w gminie, nie wydaje mi się żeby to tak źle wyglądało.

Jezeli nie zamierzasz narazie budować to się nie martw płacisz 11-krotnie mniejszy podatek.Jeżeli będziesz zaczynać budowę wtedy przekształć na działkę budowlaną

Ale czy można przekształcić ?

Jeśli do tej pory się nie śpieszyłeś to teraz też możesz trochę poczekać.Plany wygasły,ale w końcu uchwalą nowe i nie trzeba być prorokiem żeby stwierdzić,że Twoja działka znów stanie się budowlaną.
Jeżeli w planie zagospodarowania przestrzennego teren jest przeznaczony pod bud.jednorodzinne to zawsze mozna

Przecież ten plan już nie obowiązuje.( Tak jakby go niebyło)

Niestety art63 masz zupełną rację,a co gorsza nie masz sąsiedztwa,także musisz uzbroić się w cierpliwość.