Estech 13.03.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Chcę zrobić strop drewniany. Jak wykonać takie belki? Widziałem takie na stronie firmy Kronopol. Wydają się być tanią alternatywą dla belek z drewna litego. Może ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.03.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 a znasz moze jakies ceny tych belek? tez sie nad takimi zastanawiam ale wykonanie we wlasny zakresie obawiam sie ze moze byc utrudnione przede wszystkim dlateog ze trzeba dobrze scisnac w kilku miejscach albo na calosci pod prasa podczas klejenianatomiast jak to jest rozwiazane technicznie to sam chetnie sie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 26.03.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Wykonanie we własnym zakresie jest możliwe ,wystarczy porządna piła,trochę kleju,wkrętarka topex.Nic nie trzeba ściskać prasą,wystarczy posmarować klejem i docisnąć wkrętem,tylko w pierwszej płycie wcześniej nawiercić wiertłem o fi wkręta bo inaczej nie dociągnie(może niepotrzebnie o tym wspominam ale miałem takiego}Trzeba też wkleić dla zabezpieczenia przed wyboczeniem małe prostokąty prostopadle do szyjki dwuteownika,orginał tego nie ma ale on jest orginalny.Lepiej zamiast dwuteownika zrobić belkę zamkniętą,o przekroju prostokątnym i mamy gotowy stragarz,tylko jakoś zmienić kolor i fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts