mirzaw 27.09.2002 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Podzielcie się doświadczeniami na temat kosztów zakupu, instalacji i użytkowania oczyszczalni ścieków. W tym roku muszę ją jeszcze zainstalować więc proszę o szybkie pisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 03.10.2002 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Czy nikt z szanownych foremek czy forumowiczów nie używa, kupuje oczyszczalni ścieków Mirzaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 04.10.2002 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 O kosztach użytkowania można nie wspominać-są pomijalnie małe.Zakup urządzeń: cena zależy od rodzaju oczyszczalni- poczynając od najprostszych układów rozsączających ze zbiornikiem betonowym bez studzienek rozdzielczych i zamykających za ok.1000zł poprzez takie z osadnikami i studzienkami z PE za ok.4000zł a na oczyszczalniach biologicznych kończąc (od 10000zł). Montaż 2000-5000zł. Do kosztów drenażu rozsączającego należy doliczyć jeszcze żwir frakcjonowany (28-50zł/t),którego cena(wraz z transportem) zależy od odległości od żwirowni, ewentualnie piasek(7-10zł/t) w przypadku niektórych typów rozszączania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekodom 05.10.2002 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2002 Nic dodać nic ująć. Sam użytkuję bardzo nowoczesną oczyszczalnię od roku. Wygoda jak w bloku spółdzielczym, koszt eksploatacji około 10 zł/miesięcznie. ZERO problemów i serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2002 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2002 W okolicach Katowic montaz oczyszczalni 2000 zlociszy.Poszlo dosyc duzo zwiru i dlatego tyle wyszlo.Oczyszczalnia kosztowala 3154 zlocisze nasze polskie.2 m3 dla 4-6 osob jest.I byla duzo tansza niz taka sama w Castoramie.Identyczna kosztowala tam 800 drozej.Koszty uzytkowanaia znikome.Bakterie za 30 na rok wystarczaja.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 30.10.2002 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Ekodom, jaką dokładnie masz tę oczyszczalnię. Pytam bo mam chyba za mało miejsca na działce na drenaż rozsączający i myślę o oczyszczalni ze złożem biologicznym, ale nie wiem jaki jest jej koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 01.11.2002 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Ja zdecydowałem sie na POS firmy WIT BUD. Maja ciekawa oferte Zbiornik 3 komorowy. Pierwszy to złoże biologiczne 2i3 to osadniki.Dzieki temu, że zbiornik jest 3 komorowy ilość miejsca potrzebnego na drenaż jest niewielka. Projekt dostaniesz gratis. Ja zakladam ją wczesnym latem 2003 r. Firma jest naprawdę solidna. Polecił mi ja znajomy, który użytkuje POS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 04.11.2002 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Winstone czy możesz podać orientacyjny koszt tej oczyszczalni i skąd ta firma? Pozdr. Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 04.11.2002 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Winston, chyba chodzi o WID BUD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts