pawelurb 14.03.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 czy pod chudy beton , pod ławę daje się jeszcze folię , czy też daje sie chudziak odrazu do wykopu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 14.03.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 czy pod chudy beton , pod ławę daje się jeszcze folię , czy też daje sie chudziak odrazu do wykopu ? pod chudy beton i pod ławą fundamentową nie trzeba foli budowlanej należy izolować wierzchnią stronę chudego betonu przeciw kapilarnemu przenikaniu wilgoci z gruntu do wyższych warstw pozdrawiam janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 14.03.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 a czy warto jako chudziak wylewać lepszy beton, np B15 jeżeli jego cena nie różni się prawie od B10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 14.03.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Zdecydowanie folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 14.03.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 a czy warto jako chudziak wylewać lepszy beton, np B15 jeżeli jego cena nie różni się prawie od B10? Klasa betonu jeżeli nie jest tylko poniżej B10-B7,5 nie ma znaczenia - jeśli jest niewielka różnica można zastosować lepszy choć nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 14.03.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 folia, by tam tylko sluzyla, jako zapobieganai odciagania mleczka cementowego, co w przypadku B7,5, i funkcji jakie spelnie jest praktycznie bezznaczenia, wiec bez foli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 16.03.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 ja gdybym budowal jeszcze raz nie dawałbym wcale chudziaka tylko wykop wyłożylbym folią co zapobiegłoby odciąganiu mleczka do piasku a po wylaniu ław wystającą folią nakryłbym je aby nie wysychały za szybko. Dzięki temu zaoszczędziłbym na chudziaku i szalunkach do ław bo wykop pod ławy byłby ich szerokości.Wiem że jest to poprawne bo widziałem to w którymś muratorze niestety nie pamiętam którym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 16.03.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 a tak swoją drogą to zaoszczędziłbym ponad 2000 bo tyle wydałem na chudziak i deski sam to robiłem także robociznę miałem gratis . Tylko chudziaka kupilem z gruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.03.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 My mamy glinę, więc daliśmy folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 16.03.2005 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 akuratnie przy glinie to folia najmniej potrzebna ale lepiej dac jak nie dac zaszkodzic nie zaszkodzi wic sie nie martwcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 16.03.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Nie wiem czego wszyscy akurat w przypadku "chudziaka" przejmują się odciąganiem mleczka cementowego - "chudy" nie jest elementem typowo nośnym a i zresztą powinien być konsytstencji dosyć mówiąc oględnie "gęsteJ' z jak najmniejszą ilością wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 16.03.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Dobrze ubić pospółkę i nie dawać żadnej folii pod chudziak. Bez przesady. Co niby miałbyś dzięki temu zyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.03.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Dobrze ubić pospółkę i nie dawać żadnej folii pod chudziak. Bez przesady. Co niby miałbyś dzięki temu zyskać? no a co jak masz wodę w wykopie ? upss wtedy musz dać chudziaka bo inczaje nie zagęścisz pospółki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 17.03.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Dobrze ubić pospółkę i nie dawać żadnej folii pod chudziak. Bez przesady. Co niby miałbyś dzięki temu zyskać? no a co jak masz wodę w wykopie ? upss wtedy musz dać chudziaka bo inczaje nie zagęścisz pospółki Zaraz zaraz, pytanie było czy dawać folię pod chudziak a nie czy dawać chudziak... Poza tym w jaki sposób folia pod chudziakiem pomoże Ci w zagęszczeniu pospółki na mokrym terenie i co ma jedno do drugiego? Sposobów na poradzenie sobie z napływającą wodą jest kilka (wykop obok, wypompowywanie itd.), sam miałem ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diego 17.03.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Folia na chudziak bo po co pod chudziak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.03.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Zaraz zaraz, pytanie było czy dawać folię pod chudziak a nie czy dawać chudziak... Poza tym w jaki sposób folia pod chudziakiem pomoże Ci w zagęszczeniu pospółki na mokrym terenie i co ma jedno do drugiego? Sposobów na poradzenie sobie z napływającą wodą jest kilka (wykop obok, wypompowywanie itd.), sam miałem ten problem. no ok jak masz wodę w wykopie to nie możesz dać pospółki tylko dajesz chudziak - prześledź kontekst poprzednich postów. czy dawać pod chudziak folię nie koniecznie ale nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 17.03.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Wg mnie folia pod chudy beton to przesada i wyrzucanie pieniędzy w błoto, dosłownie. Folia na "chudym" oczywiście tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 17.03.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 ma chudziaku, to nie folia a papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 17.03.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 w rzeczy samej - uwazajcie aby stosowac pape zamiast foli ziarna w batonie czy zaprawie dziurawia folie i w efekcie mamy perforowana ponadto zobaczcie jak "fachowcy" obchodza sie z folia malo co by to wytrzymalo pzdr oczywiscie folia ma swoje zastosowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 17.03.2005 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 " w rzeczy samej " na pierwszym podłożu papa termozgrzewalna np. V 60 S 30 LUB 35 POZDRO JANZAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts