Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D12a PRZYTULNY wariant II

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak planujecie rozwiązać schody zewnętrzne (wg projektu są na powierzchni gruntu bez zbrojenia i fundamentu) - mnie postraszono by dać fundament + zbrojenie by nie popękały....

A co z więźbą (przekroje) wykonawcy (kilku) którzy wyceniali mi dom stwierdzili że krokwie 18*5 są za cienkie pod dachówkę?

• 4 months później...

Witam

Wątek dość stary, ale może jeszcze nie za stary :D

A co z więźbą (przekroje) wykonawcy (kilku) którzy wyceniali mi dom stwierdzili że krokwie 18*5 są za cienkie pod dachówkę?

Możesz podać jaki przekrój Ci polecali wykonawcy? Nie ukrywam, że mnie się też wydają za cienkie - 5 cm :roll:

A może już masz dach, to napisz jakie masz założone..

P.S. Ja ruszam z budową D12a na wiosnę 8)

• 2 weeks później...
Rupp (ceramiczna)

Po zebraniu ofert od kilku dystrybutorów doszedłem do wniosku, że rupp jest optymalnym rozwiązaniem. Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjąłem - rozważam jeszcze Wiekora (tego niemieckiego, nie PL).

Jakie są Twoje doświadczenia z ruppem? Jesteś zadowolony? Wykonawcy coś mówili? Narzekali, czy wszystko oki?

• 5 months później...
Jestem nowicjuszem w budowaniu.Na etapie wyboru projektu.D12a-dobry,ale nie podoba mi się usytuowanie kominka i wielka przestrzeń nad salonem.Czy w związku z tym łatwo i tanio taki dom ogrzać ?D12b-dobry,ale znów kominek i garaż.Najlepszym rozwiązaniem na moją działkę,byłoby:góra z D12b a dół ze zmianami z D12a.Co o tym sądzicie?Czy ktoś wprowadził zmiany w tych projektach i jakie?Czekam na wiadomości.Pozdrawiam!!

• 2 weeks później...

witam

własnie zamierzamy zacząć budowe d 12b lustrzane odbicie.

jeśli chodzi o przeróbki, to na gorze zaadaptowalismy dwa pokoje plus łazienka dla dzieci.natomiast dół przerobilismy tak. zamiast wc,powiększamy pomieszczenie gospodarcze, powiększona zostanie ściana od salonu tak aby mozna było ustawić tv.

nie bardzo wiem na probleczym problem polega u Pana.

j.k

• 9 months później...
  • 10 months później...

Hej

Ja również będę budować w okolicach Warszawy, taki trochę zmixowany d12a, tzn mam podwójny garaż kosztem 2pokoi na parterze. Ale z zewnątrz jest bardzo podobny.

Powiedz mi czy zadowolony jesteś z tarasu i czy podnosiłeś ściankę kolankową? No i najważniejsze: czy jest to strasznie drogi dom?

Z góry dziękuję