alexsoft 04.07.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Moja malzonka zastanawia sie miedzy:- RUPP Syriusz Kasztan- RUPP Rubin Kasztan- Creaton Futura Wisniowa Jak macie zamiar rozwiazac problem ocieplenia poddasza - bo w projekcie jest welna mineralna 17cm a takowa nie wystepuje w przyrodzie - jest albo 15 albo 20..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 05.07.2003 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Jeśli chodzi o ocieplenie poddasza, to już podczas adaptacji projektu nasz architekt zakwestionował grubość ocieplenia i zmienił na 20cm. Tak więc nie ma żadnego problemu Czy zdecydowaliście się już na okna (PCV, drewno)? Żaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 05.07.2003 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Tak - tyle ze powiekszyl takze krokwie - czy tez zalozyl nabicie lat? - bo samo powiekszenie ocieplenia nie wystarczy.... Okna drewniane (Urzedowski?) na gorze VELUXy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 05.07.2003 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Krokwie pozostają bez zmian (18cm), a od ich spodu mamy nabić listwy dla uzyskania odpowiednich wysokości dla wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 09.07.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Jak planujecie rozwiązać schody zewnętrzne (wg projektu są na powierzchni gruntu bez zbrojenia i fundamentu) - mnie postraszono by dać fundament + zbrojenie by nie popękały.... A co z więźbą (przekroje) wykonawcy (kilku) którzy wyceniali mi dom stwierdzili że krokwie 18*5 są za cienkie pod dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 10.07.2003 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Jeśli chodzi o schody oraz więżbę to nie planujemy żadnych zmian i będziemy robić zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 21.11.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Witam Wątek dość stary, ale może jeszcze nie za stary A co z więźbą (przekroje) wykonawcy (kilku) którzy wyceniali mi dom stwierdzili że krokwie 18*5 są za cienkie pod dachówkę? Możesz podać jaki przekrój Ci polecali wykonawcy? Nie ukrywam, że mnie się też wydają za cienkie - 5 cm A może już masz dach, to napisz jakie masz założone.. P.S. Ja ruszam z budową D12a na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 21.11.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Wiezba wykonana:8*20Dachówka położonanic więźbie nie jest..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 21.11.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Wiezba wykonana: 8*20 Dachówka położona Wow.. potężne, ale czy potrzebne są aż takie (?) Doris w swoim D12a zrobiła 5*20 i dachówka (Brass) leży A jaką dachówkę Ty położyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 21.11.2003 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Rupp (ceramiczna)co do rozmiaru coz policzylem ze roznica w drewnie wynosi max. 3000PLN natomiast koszt dachowki oraz okien dachowych i ocieplenia + sufitu GK jest DUZO wyzszy tak wiec ew. spieprzenie wiezby moze mnie po prostu za duzo kosztowac..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 01.12.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Rupp (ceramiczna) Po zebraniu ofert od kilku dystrybutorów doszedłem do wniosku, że rupp jest optymalnym rozwiązaniem. Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjąłem - rozważam jeszcze Wiekora (tego niemieckiego, nie PL). Jakie są Twoje doświadczenia z ruppem? Jesteś zadowolony? Wykonawcy coś mówili? Narzekali, czy wszystko oki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 01.12.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Rupp lezy nic mu nie jest wykonawcy nie narzekali (może tylko że musieli kupić porządne wiertła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesfor 25.05.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Jestem nowicjuszem w budowaniu.Na etapie wyboru projektu.D12a-dobry,ale nie podoba mi się usytuowanie kominka i wielka przestrzeń nad salonem.Czy w związku z tym łatwo i tanio taki dom ogrzać ?D12b-dobry,ale znów kominek i garaż.Najlepszym rozwiązaniem na moją działkę,byłoby:góra z D12b a dół ze zmianami z D12a.Co o tym sądzicie?Czy ktoś wprowadził zmiany w tych projektach i jakie?Czekam na wiadomości.Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz korczak 02.06.2004 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 witamwłasnie zamierzamy zacząć budowe d 12b lustrzane odbicie.jeśli chodzi o przeróbki, to na gorze zaadaptowalismy dwa pokoje plus łazienka dla dzieci.natomiast dół przerobilismy tak. zamiast wc,powiększamy pomieszczenie gospodarcze, powiększona zostanie ściana od salonu tak aby mozna było ustawić tv.nie bardzo wiem na probleczym problem polega u Pana.j.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogloszka 14.03.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 podoba mi się projekt PRZYTULNY 2 czy jest ktos kto zna ten projekt interesuje mnie np.czy wprowadzał zmiany do projektu (jakie) jaka jest całkowita powierzchnoa domu i jakie orientacyjne koszty dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chabek 28.01.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Tez sie do niego przymierzam... Pod uwage biore jeszcze D12b i M14a Chetnie dowiem sie czegos o tym domu, wiec jak ktos ma jakies informacje to poczytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 28.01.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Zapraszam do mnie juz dawno mieszkamy!!! Ja niestety nie mogłem zobaczyć go na żywo dlatego teraz chcę pokazać potrzebującym !! Pozdrawiam Marcin R PS. Gdzie mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chabek 28.01.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Witam Ja jestem z Bydgoszczy... Niestety nie wiem gdzie jest Gawartowa Wola, ale chyba daleko... Jak mozesz to wyslij mi jakies zdjecia, kosztorysy, uwagi itp... Najbardziej chyba zalezy mi na cyfrach. Oczywiscie jesli jest to mozliwe Bede bardzo wdzieczny Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 28.01.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Meszkam w okolicy Warszawy. Nie podam ci cyfr bo budowałem juz 4 lata temu i ceny sie pozmieniały Pozdrawiam POWODZENIA Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 02.02.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 HejJa również będę budować w okolicach Warszawy, taki trochę zmixowany d12a, tzn mam podwójny garaż kosztem 2pokoi na parterze. Ale z zewnątrz jest bardzo podobny.Powiedz mi czy zadowolony jesteś z tarasu i czy podnosiłeś ściankę kolankową? No i najważniejsze: czy jest to strasznie drogi dom? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts