elvis 08.02.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ja też buduję D12a i jak na razie jestem bardzo zadowolony. W tym momencie trwa wykończeniówka i mam nadzieję wprowadzić się w maju - jeśli tylko finanse pozwolą Co do ścianki kolankowej, podniosłem i jest ok, co do kosztów to domek raczej tani: nie ma balkonów, mniejszy strop, bez wykuszy (chyba tak to się nazywa). Jeśli masz jakieś pytania proszę pytać. Zapraszam również do mojego dziennika: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61857&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 wlvis napisal co do kosztów to domek raczej tani: jesli mozesz, to sprrecyzuj, ile powinno wystarczyć na stan do wprowadzenia się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 11.02.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Co do tego czy tani to tylko teoria gdyz moim zdaniem wszystko zalezy od samozaparcia inwestora. Jak ma byc tanio to nalezy o tym pamietac na kazdym etapie, przy kazdym zakupie - u mnie tego brakło.A w szczegółach wyglada to tak 285 000 juz i jeszcze licze ze potrzebuje 60 000 czyli lacznie 345 000. Bez działki, przyłącza praktycznie na działce, ceny niższe bo to Tarnów a nie Warszawa, bez wykańczania dwóch pokoi na górze i łazienki na górze, na razie panele a nie parkiet.A dlaczego pomimo tego az tak duzo: duzo pracuje wiec nie mam czasu i wiekszosc prac zlecilem jednej firmie, drogie CO (kondensta, kominek z płaszczem - 40 000 zł), drogie płytki - 100 zł/m2, wliczona jest kuchania (20 000 zł), powiększyłem troszkę projekt (210 m2 dzięki czemu mam większą kotłownie, spiżarnie, dwie garderoby), dużo dobrego drewna na wykończenia no i jest to mój drugi dom (obecnie mieszkam w wybudowanym przez teściową) i chcę aby było w nim wszystko tak jak sobie wymażyłem a to kosztuje. No ale wiekszość już za mną i mam nadzieję kończyć w maju.Ale podsumowując wciąż myśle iż jeśli ktoś ma dużo samozaparcia to ten projekt można uznać za stosunkowo tani w realizacji. Jeśli będziesz miała jeszcze inne pytania to śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 13.02.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 elvis trochę mnie zdołowałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 13.02.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Głowa do góry. Według mnie ten dom naprawdę da się wybudować dużo taniej. Potrzeba tylko dużo samozaparcia i czasu, czasu, czasu ...Ale powiem Ci za to iż praktycznie kończę budowę i nie wybrał bym innego projektu, dalej uważam iz jest on jednym z bardziej funkcjonalnych i atrakcyjnych (antresola).Ja troszke poprzerabiałem projekt (garderoby, itp) po szczegóły zapraszam do wątku:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61857&highlight=A jeśli masz jakieś szczegółowe pytania to śmiało.Jeszcze raz - głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 14.02.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Mój projekt trochę odbiega od d12a, zwłaszcza w rodku ponieważ robię projekt indywidualny na podstawie tego włanie projektu. W zwišzku z tym nie mam antresoli. Mam pytanie odnonie kuchni, bo ona ma specyficzne ułożenie, czy robiłe zgodnie z projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 14.02.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Dokładnie zgodnie z projektem. Uważam iż jest to bardzo dobre rozwiązanie:- nie trzeba chidzić z zakupami po całym domu- łatwa komunikacja z jadalnia i salonem- nie ma bezpośredniego widoku na nie zawsze czystą kuchnię z salonu- troszkę brakuje miejsca na mały stolik aby np. wypić kawę ale można to zrobić na łączeniu kuchni i jadalni na zasadzie małej lady- widok z okna na wejście - widać kto idzie do domu- bardzo duzo miejsca na lady i szafki dzięki czemu praktycznie nie robię wiszących szafek - kuchnia robi się bardziej przestrzenne- jedyna wadą jest iż lodówkę musze umieścić na tylnej ściance czyli nie bezpośrednio pod ręką.Jak chcesz to Ci mogę wysłać emailem schemat całego domu po moich zmianach. I to chyba na szybko tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 14.02.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Jeli możesz to bardzo chętnie A ja Ci wylę wstępny projekt i poproszę o opinię [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marik 03.03.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Przytulny 12a z Muratora - szukam budujących najlepiej w okolicach Bielska - Białej, Katowic, Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korpi 06.04.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 No właśnie.... podoba sie nam z żoną ten projekt i bardzo chcielibyśmy go zobaczyć, zwłaszcz antresolę. Jesli ktos taki buduje, może zbudował już ...albo chociaz zdjęcia na priv. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korpi 07.04.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 moze chociaż zdjęcia z innych regionów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata Kula 15.05.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Mam do sprzedania projekt domu Przytulny 12a wersja lustrzana w razie pytań mój e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teniaa 01.09.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Nasz dom d12a jest już w stanie surowym otwartym. Chcielibyśmy skontaktować się z kimś kto już zamieszkał w takim domu w okolicach Warszawy. Bardzo zależy nam na tym, by zobaczyć jak wygląda antresola nad salonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teniaa 01.09.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Mam taką nadzieję, że Ktoś jednak jest dalej zaawansowany w pracach budowlanych i może już urządził wnętrze d12a. Wybraliśmy ten projekt jednogłośnie, ale zdajemy sobie sprawę z tego, że jest to trudny dom (w sensie urządzenia salonu z otwartą przestrzenią- antresolą). Dobrze byłoby to zobaczyć w rzeczywistości, by mieć pewne wyobrażenie o tym jak to urządzić ze smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts