Herne 27.09.2002 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Cześć, chcę kupić orynnowanie z PCV, ale mam dylemat: które rynny mają najlepszy stosunek jakości do ceny - czy możecie mi poradzić, ktorych nie warto kupować, które bledną, które nie są szczelne, czy lepiej kupić klejone, czy na uszczelki itd. Przeglądałem archiwum, ale niestety wszyscy mowili, że wszystkie rynny są bardzo dobre, a Marley najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 27.09.2002 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 No to, o co Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 27.09.2002 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Jeśli nie załapałeś, chodzi mi o Wasze doświadczenia z rynnami, zwłaszcza złe. Których rynien nie warto kupować z założenia, bo po jakimś czasie użytkowania wychodzą ich wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 27.09.2002 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Stary, drogą eliminacji negatywnej nie uciekniesz od problemu. Załóżmy, że znajdziesz 20 systemów rynnowych z PVC. Dostaniesz cynk, że 10 z nich wykazuje jakieś ceny negatywne. I zostajesz z nastepnymi 10 "delikwentami". Spróbuj wybrać to co dobre.(Posiadacz systemu Marley) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 27.09.2002 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 tez sie zdecydowałem na marleya ale bardzo z prozaicznej przyczyny wbrew pozorom żaden inny producent nie oferował zielonych rynien. Nie mam jeszcze zadnych doświadczeń bo jestem posiadaczem od dwóch tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 27.09.2002 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 ja jestem posiadaczem systemu rynien http://www.galeco.pl typ: extra, nie znalazlem czarnych rynien wiec wybralem ta firme, podczas montazu peklo kilka hakow z winy dekarza, ale reklamacje uwzgledniono i na drugi dzien mialem nowe:smile:, cena tez jest bardzo konkurencyjna ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.09.2002 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Tez mam marleya (w kolorze miedzi) i cos mi sie zdaje, ze za dlugo to one nie pociagna. Sa kruche do tego stopnia, ze laczniki pekaja podczas montowania. Co bedzie za kilka lat? Dzisiaj, majac juz pewne doswiadczenie pewnie zdecydowalbym sie na zakup dobrych metalowych rynien.pzdrBob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2002 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2002 kup marleya ,bedziesz mogl prystawic drabine i oprzec na rynnie bez obawy ze peknie.Poza tym wytrzyma duzy napor sniegu w zimie.Mam marleya i jestem zadowolony.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 29.09.2002 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2002 Ja kupiłem polski Gamrat. Jest zdecydowanie tańszy od Marleya, ale dopiero założyłem więc polecać lub zniechęcać będę po kilku latach użytkowania. Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wstep Bronislaw 29.09.2002 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2002 ktos powyzej pisal o galeco: kupilem extra 125. niestety galeco zaczelo stosowac do nich prostsze slabe haki ktore byly dotad stosowane w rynnach o mniejszych przekrojach. ja dostalem czesc hakow starego, czesc nowego typu. na szczescie udalo mi sie ja wymienic.co do samej firmy to na standardowym brazie byli najkorzystniejsi cenowo (nawet od kaniona czy gamrata). kolor miedziany kosztowal prawie 2x wiecej niz braz, ale i tak byli duzo tansi od brassa czy marleya.dystrybutorzy galeco maja duzy rabat - warto sie potargowac. ja dostalem 16%, a po zakupie znalazlem jeszcze taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts