Senser 14.03.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 No właśnie...chcę dobudować kilka małych ścianek do cegły ceramicznej K3 z BK, w tym dołożyć jedną szychtę na samym szczycie na poddaszu użytkowym właśnie z BK aby montaż GK można było tam dobrze przymocować....Doradzcie mi czy muszę do tego kupować jakąś zaprawę klejową do BK czy mogę to murować zwykłą zaprawą cementowo wapienną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.03.2005 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 No panie i panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Arafat 14.03.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Tylko na klej do bk .Trzyma zaj..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 14.03.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Można na zwykłą, ale na klej łatwiej i lepiej trzyma. BK lubi się "odparzać", tj wypija za szybko wodę z zaprawy. Kleju wychodzi 10 razy mniej niż zaprawy cementowo-wapiennej, pomyśl o ile łatwiej będzie Ci go przygotować i podać na górę. Polecam klej SOLBET, chyba najbardziej popularny i najtańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.03.2005 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 A czy ten klej równie dobrze zwiąże połączenie BK z ceramiką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 14.03.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 powiem ze nawet lepiej niz tradycyjna zaprawa cem-wap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.03.2005 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 No to mnie bardzo cieszy...Bo w takim razie nie będe musiał organizować może betoniarki...oczywiście chodzi o wybudowanie kilku ścianek działowych oraz o dołożenie jeszcze jednej warstwy na samym czubku ścian działowych na poddaszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts