cieszynianka 27.12.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 A co myślicie o pralkach ładowanych z góry, mam trochę mało miejsca w łazience i wydaje mi się, że taka pralka będzie lepszym rozweiązaniem. Czy ktoś ma taką pralkę? Jak to się sprawdza? Zawsze byłam wrogiem ładowanych z góry, bo nie widać co się w środku podczas prania dzieje. Po przeprowadzce do nowego domu zakup pralki trzeba było odroczyć w czasie z powodu braków finansowych, a mieszkając u rodziców korzystaliśmy z ich pralki, więc zostaliśmy bez. Trafiła się okazja, żeby kupić używanego Siemensa za 2 stówy (przywieziony z Niemiec), no to się zdecydowaliśmy. Wściekłam się, kiedy okazało się, że pudło otwiera się z góry, bo chciałam tradycyjne. Jako, że to zakup tymczasowy postanowiłam przeboleć sposób otwierania. W efekcie użytkowania zmieniłam zdanie, no i nową kupiłam taką jakiej kiedyś sobie nie wyobrażałam - otwieraną z góry. Nie muszę już przed pralką klękać, ani bić pokłonów, jakoś specjalnie schylać się też nie. Po prostu wsadzam łapę trochę niżej i wyciągam załadunek. Jest to da mnie bardzo wygodne rozwiązanie. Poza tym ma tę zaletę, że w trakcie prania możesz coś jeszcze dorzucić do środka jak ci się przypomni. Przy otwieranej z boku - zapomnij o takich manewrach. Co do głośności, to chyba nie zależy od sposobu otwierania, a raczej od marki i modelu. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oslo88 04.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 posiadam pralkę Electrolux z prędkością wirowaniea 1000 obr/min jej ciekawą zaletą jest program "odświeżanie" w której po dniu noszenia ubrań wystarczy włożyć jej i ustawić na ten program a po ok 10 minutach ubrania są odświeżone i pachnące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Propin 07.01.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ja mam w domu tak głośną pralkę, że chodzi jak czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poziomka22 20.01.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Moja też jest bardzo głośna, ale czuję, że to jej ostatnie dni, bo już dwa razy wylała i powiedzieli w serwisie, że nie ma sensu tego naprawiać. Czeka mnie więc szukanie po sklepach, bo bez pralki ciężko się obyć, a nie uśmiecha mi się wożenie prania do rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.01.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Jak głośno chodzi to łożysko do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majster80 21.01.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Moja też jak radzicki tank, mam wrażenie że bardziej młóci pranie niż pierze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.01.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Jak się kocha i szanuje swoją małżonkę, która praktycznie jako jedyna jest wstanie opanować te pstryczki elektryczki w naszej pralce, to się jej pod pralkę ładowaną od przodu, wykonuje ładny betonowy opłytkowany podest na wysokości 50-60cm i wtedy moja małżonka mnie kocha jeszcze bardziej. Teraz co prawda czeka mnie zabezpieczenie tejże pralki jakimś progiem, coby podczas wirowania z kołdrą w środku, nie poszła sobie prosto i nie rzuciła się na spotkanie z kibelkiem, ale to już pikuś. W każdym bądź razie powstał fajny kąt z pralką na półce, pod półką ładnie wchodzą kosze, proszki, miski itp. Pozostaje tylko zasłonięcie tego jakimiś estetycznymi drzwiczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.01.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Firewall a co myślisz na temat tej pralki boscha? http://najlepsze-pralki.pl/pralki-ladowane-od-przodu/pralka-bosch-wis24140eu/ Gdy poprzednia pralka kończyła żywot długo zastanawiałem się jaki model kupić. Padło na Boscha WAS 28743 PL. Pierze porządnie, jest stabilna i cicha. Tej co wybrałeś też nic nie brakuje. ma AquaStop więc nie trzeba martwić się o zakręcanie wody. Programy opisane są po polsku - dla mnie to zaleta bo nie muszę zastanawiać się co jakiś tam znaczek oznacza. 1200obr/min daje tak naprawdę podobną suchość prania jak 1400 obr/min. A to rozluźnianie prania faktycznie przynosi efekty. Na poprzedniej pralce pranie było bardziej pogniecione. Można śmiało wybierać Boscha lub Siemensa ( to samo w środku, różnice tylko w obudowie i wyświetlaczach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukrecja66 22.01.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Lepszym uznaniem cieszą się pralki tradycyjne, bez żadnych bajerów, czy warto inwestować w nowe technologie i stawiać na energooszczędność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karyzeusz 23.01.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 większe obroty wirowanie to też plus dla pralki im ich więcej tym silnik i podzespoły mocniejsze. Czyli w pralce, które posiada 1400obr wirujemy w 1200 czy w 1000 silnik ma lżej taki 6 bieg. Dzięki temu żywotność teoretycznie się wydłuża, łożyska przystosowane do obciążeń większych nie męczą się. Zawsze obroty podnoszą cenę dlatego, że nie tylko mocniejszy silnik, ale też podzespoły. http://www.agdforumopinie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korbac 24.01.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Też nie wiem, czy stawiać na bardziej "tradycyjny" model, czy szukać czegoś z bajerami. Czy za wyższą ceną w pralkach stoją wspomniane bajery, czy solidność i bezawaryjność? Może da się kupić coś względnie taniego, co będzie dobrze PRAĆ, a nie bawić przypadkowych gości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukrecja66 29.01.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Na czym polega to rozluźnianie prania? Ostatnio byłam na prezentacji pralek parowych, bardzo mi się podobały i szukam czegoś w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moszczyr 05.02.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 większe obroty wirowanie to też plus dla pralki im ich więcej tym silnik i podzespoły mocniejsze. Czyli w pralce, które posiada 1400obr wirujemy w 1200 czy w 1000 silnik ma lżej taki 6 bieg. Dzięki temu żywotność teoretycznie się wydłuża, łożyska przystosowane do obciążeń większych nie męczą się. Zawsze obroty podnoszą cenę dlatego, że nie tylko mocniejszy silnik, ale też podzespoły. http://www.agdforumopinie.pl/ zalezy co znaczy "bajery" ja uwazam ze pralka ma przede wszystkim prac a nie latac Wiekszosc potrzebnych programów będziesz mieć w amice za 800zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poziomka22 13.02.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Nie znam się na naprawach pralek, pracownik serwisu powiedział mężowi, że naprawa naszej pralki to tylko rozwiązanie na chwilę, bo zaraz coś innego się zepsuje. Mamy twardą wodę i nawet używając zmiękczacza niektóre części wyglądają fatalnie. Z dwojga złego, w końcu mąż nie będzie mi marudził, że wydaję pieniądze na zbędny sprzęt a ja będę miała nową pralkę, o ile na coś się zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 17.04.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Też zastanawiam sie nad Aristonem 722. Ma jedna z najlepszych opinii na necie. Na rynku prawie dwa lata i mało awarii. Ludzie jeśli już na coś narzekają to na pierdoły. Może troche wiekszą wadą jest dość spory pobór wody... Ma ktoś lepsze propozycje w cenie do 1000zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość _usunięte konto_ 25.04.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 A co ma wpływ na to, ile pralka pobiera prądu? Czy warto zwracać na to uwagę w pierwszej kolejności przy zakupie, w sensie, czy to się jakoś zwróci? Ewentualnie, czy sprzęt energooszczędny również dobrze można nabyć za mniejszą sumę? Zdecydowanie klasa energetyczna pralki mówi o jej poborze energii - mowa tu o silniku, efektywności prania (np jest tak zbudowana że nie musi obrócić 1000 razy tylko 600). W ostateczności jednak nie wiem czy ma to aż tak wielki wpływ na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
now77ak 04.10.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam, Mam dość wysokie wymagania, choć w zasadzie tylko dwa: Szukam pralki do zabudowy z opcją szybkiego odświeżania (np. parowego). Czy wybudował ktoś taką pralkę? Kompletnie nie potrafię takiej znaleźć, już nawet nie patrzę się na ceny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 05.10.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Witam, Mam dość wysokie wymagania, choć w zasadzie tylko dwa: Szukam pralki do zabudowy z opcją szybkiego odświeżania (np. parowego). Czy wybudował ktoś taką pralkę? Kompletnie nie potrafię takiej znaleźć, już nawet nie patrzę się na ceny:) To jak nie patrzysz na ceny to wyrzucaj ubrania i kupuj sobie nowe, wtedy tylko wyciągniesz z paczki i zarzucisz na siebie, do kosza i znowu no i pralki nie potrzeba Bez sensu to odświeżanie parowe, to wrzucaj sobie do suszarki na kilka minut i masz odświeżone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
now77ak 05.10.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Dlaczego odświeżanie parowe jest bez sensu? W zasadzie prawie wszystkie opinie są bardzo pozytywne na temat prania parowego (ogólnie).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 05.10.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) Dlaczego odświeżanie parowe jest bez sensu? W zasadzie prawie wszystkie opinie są bardzo pozytywne na temat prania parowego (ogólnie).. http://www.lg.com/pl/pralki/lg-F1443KDS7-pralki-parowe Znalezienie pralki parowej z funkcją odświeżania zajęło mi niespełna 30s., pasuje? Zabudować można i taką pralkę bez opcji zabudowy, gdzie ją chcesz zabudować??? Edytowane 5 Października 2013 przez ryhu82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts