Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PRALKA - wątek zbiorczy o wyborze pralki. Modele i opinie

akinom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 330
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

widzisz ogólnie to te pralki takie sobie, zdarzały się nieszczelności i inne problemy, ale...ale z drugiej strony przy tej cenie za wsad 6kg i 1100obr. to jest ciekawa propozycja zwłaszcza iż rozwinięty serwis i koszty cześci są przyzwoite.

Dlatego jestem raczej na: TAK

Ten ariston jest ciekawy, a jak sie przedstawia sprawa z serwisem i ceną cześci zamiennych?

Co sadzićie o tym modelu Ardo Ardo FL 105 L, jest w podobnej cenie?

zastanawiam się tez czy kupowac teraz czy poczekac do nowego roku, moze beda jakies obnizki i zmiany modeli?

Mam równiez w planach zakup lodówki myslałem o Amice ACZ 3104XP, w inoxie, chodzi mi o lodówki o podobnych parametrach to jest wysokośc do 160cm i wielkośc zamrazalnika ~80litrów, patrzyłem jeszcze na Whirpoola 5100X, ale podobno nie jest to pełny inox tylko malowany.

Prawdę mówiąc nie przejmuję się bardzo ceną części zamiennych, bo zakładam, że dzisiejsze pralki psują się sporadycznie. Do tej pory miałem przez 6 lat pralkę Indesit (tego samego producenta), która nie zepsuła się ani razu i nadal jest używana (choć miejscami już rdzewieje obudowa).

Nie sądzę jednak, aby marka Ariston charakteryzowała się drogimi częściami zamiennymi.

a tam..... :wink:

mechanicy mowia ze nie kupuje sie aut na F i Francuskich :lol:

Amiki typu PC nie psuja sie tak jak stare PA wiec do 1200 spokojnie mozna polecic

Wrozamety...juz napisane pare postow wyzej...w sumie mozna brac

z wloszczyzny Candy

i w zasadzie tyle

mozna jeszcze cos Boscha Electroluxa wyrawac na promocjach,ale rewelacja to nie bedzie a czesci sporo drozsze

Kupiłam Whirlpoola 6 zmysł z dużą ilością fajnych funkcji - pranie delikatne, codzienne, wełna, 1200 obrotów, wyświetlanie czasu pozostałego do zakończenia prania, płukanie intensywne, zatrzymanie płukania, bez zagnieceń, opóźnienie startu, sterowanie elektroniczne etc. Dużo bajerów. AWM 8123, cena 1288 plus przesyłka 50 pln (z Warszawy do Wrocławia). Uważam że cena bardzo atrakcyjna jak na taką ilość fajnych funkcji. kupiłam w http://www.maximedia.pl, podobnie jak reszt ę sprzętów AGD - polecam, realizacja zamówienia do 2 dni, dobre warunki kredytu ratalnego. Polecam, warto się pospieszyć, bo pewne okazje szybko "schodzą".

http://www.maximedia.pl/?c=pralki&p=whirlpool_awm_8103

Mam w starym mieszkaniu pralkę whirlpool od 10 lat, nic się nie dzieje.

o czas na ecie pecie

osobiście mam prawie rok LG, 7KG, silnik DD(bezpaskowy, bezszczotkowy, 7lat gwarancji), z 8 zmysłem

ja uważam, że Candy to jednorazówki, jak pralka się zepsuje po gwarancji to później piana leci (z ust),

to znaczy kupujcie co wam się podoba....

praleczki potaniały, dużą zasługę tutaj mają sklepy internetowe

1288zł za whirpoola 6th sense 1200obr. cena rewelacyjna :o , naprawdę nie ma sensu wchodzić w jakieś drogie wynalazki za 2,5-3tyś, lepiej zmieniać częściej, bo co roku wymyślają coś nowego, za 6 lat będzie klasa A+++

obecnie wersja podstawowa Boscha to clasixx, choś i podstawowe maxy są tanie