arturo1960 31.08.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 również polecam Boscha,mam od pół roku model wlx20460,doskonale pierze i jest niesamowicie cicha a co do suszarki to mielismy wczesniej whirpoola z suszarką i w ciągu ok.10 lat suszarka byla uzyta moze 20 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 02.09.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 A ja mam taką (Candy cs 125 txt)http://www.ceneo.pl/100092i jestem bardzo zadowolona (użytkuję 3 tygodnie).To model płytki, ale jednocześnie pakowny.Ma 1200 obrotów i wyciągam pranie prawie suche.W starym mieszkaniu też miałam Candy z 1200 obrotamii też się nie zawiodłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAWPIO 12.09.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Witam, odświerzam wątek bo mam takie pytanko : czy ktoś z Was może ma taką pralkę ( Bosch-WBB24751EU) albo może coś o niej powiedzieć ? oto link z opisem tej pralki http://bosch-agd.pl/?5=WBB24751EU&26=6535 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.10.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Właśnie przeciekła mi pralka. Myślę, że może zamiast naprawiać kupić już nową. Wprawdzie zmierzałam nową postawić dopiero w nowy domu, ale... Z jakich funkcji Waszych pralek jesteście najbardziej zadowoleni? Podajcie też ich nazwy i modele, jeśli pamiętacie. Wim, że moja kolejna pralka powinna mieć dużą ładowność, bo prania mam zawsze sporo, no i przyda się też możliwość wyprania czegoś większego, typu kołdra. Koniecznie też opcję 1/2 wkładu, tkaniny delikatne (też z możliwością 1/2 wsadu bo tego zwykle jest mało). Koniecznie małe zużycie wody i energii. Na co jeszcze warto zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.10.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 W oczekiwaniu na Wasze wypowiedzi - plisssss!!! - zaczęłam przeglądać pralki na ceneo i okazało się, że nie ma pralek z dużym wsadem i jednocześnie 1/2 załadunku! Pralki te maka automatykę wagową, jeśli dobrze zrozumiałam, to jeśli do bębna wrzucę 2 kg ubrań to pralka użyje powiedzmy 1/3 wody, którą wlałaby w siebie przy pełnym załadunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 18.10.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Hej, Mam pralkę z tzw praniem ekonomicznym - krótszy czas prania i do tego jeszcze ogranicznik wody (na tzw. pół prania). Żałuję, że sama nie mogę przyspieszyć prania, co robiłam w przypadku, gdy programator (w starej pralce) miałam na wierzchu - przełączałam na wirowanie, gdy mi się spieszyło i już. Teraz niestety tego nie mogę robić i bardzo żałuję, gdyż na wszystko razem często nie starcza mi czasu i zostawiam pranie, które wywieszam dopiero wieczorem... Mam pralkę ładowaną od góry - może to mało istotne, ale do domu kupię z bębnem ładowanym z przodu - zawsze można coś postawić na pralce, a teraz nie mogę Życzę udanego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 18.10.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 tak, dobrze zrozumiałaś. 1/2 wsadu, to raczej mają zmywarki. ja przy zakupie następnej pralki będę szukała takiej z funkcją odpompowania wody. moja obecna tego nie ma, nie zwróciłam na to uwagi. programator elektroniczny, migali prądem i pralka zgłupiała. wody nie dało się odpompować. musiałam wykasować program (zawieszony) i załączyć nowy od początku, a pranie już było prawie wyprane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 18.10.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 tak, dobrze zrozumiałaś. 1/2 wsadu, to raczej mają zmywarki. ja przy zakupie następnej pralki będę szukała takiej z funkcją odpompowania wody. moja obecna tego nie ma, nie zwróciłam na to uwagi. programator elektroniczny, migali prądem i pralka zgłupiała. wody nie dało się odpompować. musiałam wykasować program (zawieszony) i załączyć nowy od początku, a pranie już było prawie wyprane. No tak, z mojej można spuścić wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 18.10.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 my mamy teraz w domu amice.nie pamietam modelu bo jestem teraz za granica.ale ma te drzwi jakos otwierane szeroko,duza pojemnosc te krotkie programy.i co o niej powiem- nigdy takiej sobie nie kupie.non stop cos sie dzieje.jak tylko jakas niteczka czy ziarenko piasku na sitku to ona sie wylaczy.cos z pradem nie tak- wylacza sie.wypoziomowana idealnie a tanczy po lazience jak oszalala.byla droga ale wcale nie jest fajna.nie polecam tej firmy. mamy w pom. gospodarcz. stara wysluzona pralke o nazwie brtka czy cos takiego.REWELKA.odpukac. pierze ciuchy robocze. lekko "obszrumpana", ordzewiala w kilku miejscach, ale odpukac niezawodna.tak jak nasz stary kiedys polar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.10.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i prosze o jeszcze. O co dokładnie chodzi z tą funkcją odpompowania? Że można przerwać w połowie płukania i wyciągnąć zawartość? Chyba wszystkie Amiki mają to do siebie, że tańczą. Moja też taka jest, czasem w kieszeni zaplącze się jakiś grosik i już pralka przy wirowaniu łomoce jakby pianę ubijała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 18.10.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 jak coś się stanie i masz w pralce wodę, np awaria prądu/pralki, to możesz wtedy jednym przyciskiem spuścić tę wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 18.10.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 u nas kladlismy waz na podloge i do miski woda wyleciala.nie pamietam ktora tak miala.latwizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.10.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 W oczekiwaniu na Wasze wypowiedzi - plisssss!!! - zaczęłam przeglądać pralki na ceneo i okazało się, że nie ma pralek z dużym wsadem i jednocześnie 1/2 załadunku! Pralki te maka automatykę wagową, jeśli dobrze zrozumiałam, to jeśli do bębna wrzucę 2 kg ubrań to pralka użyje powiedzmy 1/3 wody, którą wlałaby w siebie przy pełnym załadunku? uhu, wlasnie tak to funkcjonuje. Mam Siemensa - Siwamat XS440 pakowana z przodu z duzym wsadem tz "dziura" jest wiekszej srednicy niz normalnie. Wlasnie chodzilo o to zeby jakas poduche bez problemu wlozyc.... pamietaj ze ladownosc a objetosc czegos to tez roznica Mozesz miec pralke 6kg a nie zmiescisz kilogramowej puchowej koldry bo przez dziure ci sie nie zmiesci. Reszta ktora uzywam, to 40 stopni - 700-1000 obrotow (nie uzywam innych) pranie reczne, welna-jedwab...... nic mi wiecej nie potrzeba w pralce ale niestety nie ma takich pralek i trzeba kupic moim zdaniem duzo za duzo programow ktorych czlowiek za cholere nie potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 18.10.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Spuszczanie wody przydaje się też przy rzeczach, których wirować nie można w ogóle. Mi się przydaje też programowanie czasowe: np. rano ładuję i nastawiam tak, że się kończy, jak wracam z roboty, ew. wieczorem, żeby się skończyło rano, jak wstanę. Myślę, że jeśli ktoś ma prąd w 2 taryfach, to to funkcja obowiązkowa, a przynajmniej mocno ułatwiająca życie Przydają mi się też te wszystkie "osobne" funkcje - właśnie spuszczenie wody, samo wirowanie, samo płukanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 19.10.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 bardzo przydatne: 1. pranie szybkie 30 minut /rzeczy lekko zabrudzone/ 2. pranie ręczne i zwróć uwagę, jaki jest dostęp do filtra, u mnie tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altus_pl 19.10.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 okazało się, że nie ma pralek z dużym wsadem i jednocześnie 1/2 załadunku! Moja, Hotpoint Ariston AQXXF 129 (7.5kg) ma i automatykę wagową, i przycisk 1/2 wsadu (ale działa nie na wszystkie programy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.11.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Zastanawiam się, a bardziej muszę zastanowić się nad wyborem pralki. Prosiłbym o rady w tym temacie. Musi być ładowana od frontu, powinna być duża i mieć szybki program. Nie chciałbym wydać więcej niż 1800 - chyba że mnie przekonacie Myślę najpoważniej o Bosch WAE 20461 PL : http://image.ceneo.pl/data/products/602068/product.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 12.11.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Wybierz taką, w której to Ty możesz decydować jak długo będzie prała. Ważne jest też, żeby miała "pauzę", tj. żeby można było zatrzymać na chwilę pranie (ewentualnie dołożyć coś do bębna) i ponownie uruchomić od tego samego momentu. W mojej obecnej pralce brak tych dwóch funkcji mnie najbardziej denerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.11.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A jakie pralki mają takowe funkcje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 12.11.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Nie wiem. Moja nie ma Ja mam jakiegoś Siemensa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts