plamiak 21.12.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Polecam wątek na forum elektroda http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1268245.htmlbędziesz miała przekrój rynku oczami serwisantów. Oczywiście jeśli masz czas czytać 33 strony tego tematu. A może chcesz podsumowanie na szybko? Najtańszy sprzęt z najdłuższą fabryczną (nie sklepową) gwarancją, ze wskazaniem na Boscha, Siemensa i Elektoluxa - ale o konkretnym modelu też trzeba poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mu77 21.12.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Słuchajcie, podobno od 1 stycznia drożeje sprzęt rtv i agd. Producenci tłumaczą, że muszą podnieść podatek vat, bo i rząd podnosi. Ale tak naprawdę sami mieli podnieść, tylko teraz wyręczają się decyzją rządu. O ile może zdrożeć sprzęt? Ile zdrożenie prlka, która w chwili obecnej kosztuje 1890 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 21.12.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Taaa.... taka sama gadka z kursami na prawo jazdy: VAT wchodzi to rany boskie zapisujcie się natychmiast.... Wyznacznikiem ceny jest popyt - rewolucji nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 21.12.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Ja kupuję Candy ładowaną od przodu, bardzo podobają mi się te pralki. Miałam lekki mętlik co oznaczają poszczególne symbole w nazwach, ale zadzwoniłam do serwisu i pan mi wytłumaczył z czym się to je. Teraz w domu od 6 lat mam ARISTON ładowaną od góry, pierze ładnie, dużo wody nie zużywa, nie popsuła się, ma fajne programy, ale cicha to ona nie jest i przy nierówno ułożonym praniu podczas wirowania potrafi się przesunąć o kilka cm - ale zdarzyło się to może ze 3 razy. W obecnej pralce mogę sobie wszystko wyklikać, nie zważając na program, (opóźnienie startu, temperaturę prania, modernizacja intensywności prania i płukania, wirowanie), także używam tylko 3 programów, które modyfikuję jak mi się podoba. Ogólnie to jestem zdziwiona że większość funkcji, które ma moja stara pralka jest dalej niedostępna w dużej ilości pralek nowych i musiałam się nieźle nagimnastykować żeby znaleźć pralkę w normalnej cenie czyli 1000-1500zł, bo nie jestem maniaczką sprzętu piorącego, wolę ładną lampę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk1 21.12.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Na http://www.elektroda faktycznie trzeba trochę czasu,by to wszystko przeczytać.Pozostaje mętlik.Myślałam o takiej Candy GO4 1274 L lub Candy GO 1282 D ,ale właściwie mogła by być Boscha, Siemensa i Elektoluxa ,tylko która?Cena do 1200-1300-,mynia_pynia na którą pralkę sę zdecydowałaś?którymodel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk1 23.12.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Byłam dziś w jednym ze sklepów i sprzedawca faktycznie nie poleca Candy,mało też ich sprzedaje.Zwróciłam zaś uwagę na mastercook.Co o tych pralkach powiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 24.12.2010 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Posiadam pralkę Mastercook - typu nie podam teraz bo piszę z pracy. Jakiś tani model ładowany od góry, wybrałem tą firmę bo ma dobre opinie wśród fachowców na cytowanym już forum. Ja też odradzam Candy i Amicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mu77 01.01.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Dziękuje. Wasze podpowiedzi były bardzo przydatne w podjęciu decyzji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 02.01.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Podejrzewam,że to zależy od konkretnej sztuki. Ktoś tu zachwalał Hoovera, a mi zapalił się (ogień na 0,5 metra) po 1,5 roku użytkowania. W pracy mam dużo sprzętu Ariston i ciągle się psuje. Bosha mi odradzali w sklepie. Mam Indesita i niby jest ok ale koleżance się ciągle psuje. Na nowy dom chyba Elektrolux bo nie mamo nim żadnego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admak 02.01.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Mam whirpoola awe 6315 ładowana od góry , idzie szósty rok , zadnych naprawjeżeli jest kasa to polecam najprostsze pralki bosch, siemens , aeg - elektrolux:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateoosh 03.01.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 a propos pralki pisalem juz na elce,ale tu powtorze mamy Gorenje WA72125 i moge tylko polecic. Pracuje praktycznie non-stop i ponad rok bez zarzutu. Generalnie caly sprzet gorenje ma bardzo dobre opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizela75 06.01.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 ELEKTROLUX to wg mnie mit, łożyska po 3 latach do wymiany (koszt łożysk 200 zł + drugie tyle serwis). Żadna pralka jaką miałam nie wymagała do zgonu wymiany łożysk (minimum 5 lat). Za koszt wymiany można kupić prawie pralkę z dolnej półki (w promocji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 07.01.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 a propos pralki pisalem juz na elce,ale tu powtorze mamy Gorenje WA72125 i moge tylko polecic. Pracuje praktycznie non-stop i ponad rok bez zarzutu. Generalnie caly sprzet gorenje ma bardzo dobre opinie. Moja Gorenje pracuje już 10 rok. W tygodniu robi 3-4 prania. Jedyna usterka po 6 latach - to zapchane "mułem" przewody do hydrostatu, usterka zdiagnozowana i usunięta we własnym zakresie, bezkosztowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.01.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 kupuję whirpoola awe 7615/2kluczowy okazał się rozmiar, a ładowanie z góry to taki mały luksus. no i cena bardzo atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 10.01.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Miele ,chyba jedyny wyrób całkowicie robiony w Niemczech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.01.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 polecam pralkę Bosch, od kilku lat działa bezawaryjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katjes1 24.01.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Mamy Whirlpoola pralko-suszarka. Działa od 8 lat bez zarzutu. Jedyna wada to to że obudowa zaczyna rdzewieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewan44 04.02.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 ELEKTROLUX to wg mnie mit, łożyska po 3 latach do wymiany (koszt łożysk 200 zł + drugie tyle serwis). Żadna pralka jaką miałam nie wymagała do zgonu wymiany łożysk (minimum 5 lat). Za koszt wymiany można kupić prawie pralkę z dolnej półki (w promocji). Potwierdzam, u mnie to samo - tylko czas dłuższy - po 8 latach poszły łożyska, Miałam z nią jeszcze inne przeboje, bo po 3 pierwszych latach od zakupu (jeszcze na gwarancji) wymieniałam programator, który w ciągu kolejnego roku znowu się popsuł... więc ja z tą marką mam raczej na pieńku... no i pojemnik na proszek paskudnie się czyści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 04.02.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 noe wiem dlaczego ktos napisal ze amica nie...u mnie pralka amica robi 3 prania dziennie...miala jedna usterke od 3 lat...zrobiona byla na gwarancji...z tym przebiegiem to nie zdziwilbym sie jakby juz padla...a ona dalej smiga. Dlatego do nowego domu tez zakupilem amicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 05.02.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 CANDY CSBL 85 kupiliśmy ją jako drugi nabytek "na swoim", pierwsza była lodówka WHIRLPOOL (służy do dzisiaj).Pralka w wersji 40cm, ładowana z przodu. Dzień w dzień co najmniej 1 pranie na krótkim programie, na zasadzie odświeżenia ciuchów.Później zacząłem ją ujeżdżać ciuchami z budowy, w sezonie budowlanym co drugi dzień komplet brudnych ciuchów, czyli 2 prania dziennie.7 lat i ani jednej awarii, raz zajrzałem do filtra, były tam jakieś syfki, gruz z kieszeni z ciuchów roboczych i nic więcej.Teraz służy rodzicom. Kolejna pralka CANDY CSBL 100, ten sam reżim pracy, minimum 1 pranie dziennie.Pranie ładowane na maksa, calogn, proszek lub żel i jazda. Dwie wady: charakterystyczny dźwięk przy wirowaniu, odkręcenie filtra jest równoznaczne z wylaniem około szklanki wody na posadzkę - szmata w pogotowiu.Zalety: zero awarii, zero tłuczenia się na boki, zero skakania po podłodze przy wirowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts