Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak w tytule. Podczas obsadzania wewnętrznych parapetów , drewnianych firmy Urzedowski niestaranny wykonawca zabrudził mi jeden z parapetów pianką , nie zabezpieczając wcześniej go taśmą ochronną. Czy jest jakiś skuteczny sposób na usunięcie takiej zaschniętej na powierzchni drewna pianki. Proszę o pomoc!
https://forum.murator.pl/topic/30223-jak-usun%C4%85%C4%87-zaschni%C4%99t%C4%85-piank%C4%99-z-drewnianego-parapetu/

problem, poruszany wielekrotnie, jednak zawsze konczacy sie jedna odpowiedzia: "stwardniala piake montazowa, mozna usunac tylko mechanicznie, bo kazdy srodek, ktory by ja rozpuscil, rozpusci i parapet :wink: " Wiec, ostra zyletka, nozyk, i skrobanko, potem ew. mozna prubowac zatrzec rysy przez polerowanie :)
U mnie pianka poleciała na drzwi i na drugi dzień udało mi się usunąć bez śladu. Odradzałbym ostre narzędzia bo będą szkody ja usunąłęm ją skrobiąc paznokciami :) i przemywając benzyną ekstrakcyjną.

Witam,

Przez rok miałem zabrudzony parapetr z PCV i ostatnio z dobrym skutkiem zastosowałem środek firmy SOUDAL zakupiony w OBI (na półce obok pianek tej firmy) służący do czyszczenia zaworka i rurki po częściowym użyciu pojemnika z pianką.