akinom 14.03.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 wiem, że nie kazdy lubi w swoim mieszkaniu firanki. My musimy sie na nie zdecydowac z racji parteru, zresztą lubie firanki (delikatne) bo moim zdaniem robią mieszkanie cieplejszym. Stąd moje pytanie - jakie macie karnisze?Wdziałam ostatnio w markiecie budowlanym sliczne - prosta okrągła cienka rurka przymocowana do sciany na takich wyciągnikach, na koniec rurki z obu stron można nabyć fajne nakładki. Tylko były b.drogie, za każdą czesc płaci sie osobno, nie wiem ile kosztowała sama rurka, ale jedno mocowanie do sciany to koszt ponad 40 zł ( a potrzeba 2 lub 3 takie mocowania), 10 szt. żabek to ok. 20 zł ( a do salonu potrzeba duzo wiecej) IKEA tez ma fajne i b. tanie - ceny przystepne, bo rurka o dł 90 do 120 cm to koszt 19 zł, mocowania 15 zł za 2 szt., żabki 10 szt. ok 8 zł. Jestem ciekawa jakie karnisze macie w swoich mieszkankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 14.03.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 chcialem kiedys zrobic karnisz z miedzianej gazrurki o odpowiednim przekroju (teraz nie pamietam, jakim), do tego mosiezne kolka, ktore kiedystam z jakiejs racji zostaly mi w domu, a zabki z jakiegos metalu, niedokladnie pamietam, co to bylo, wygladalo jak miekka mosiezna blacha. wszystko widzialem w skepalch budowlanych, a czesc rzeczy mialem w domu miedz jest zajebistym materialem, a nielakierowana ani niczym nie pokryta, bardzo ladnie sniedzieje. swoja droga mozna takie miedziane elementy pokryc po czesci lakierem lub czyms takim i podlac jakas chemikalia - robi sie wzor na zasadzie sniedz - miedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 14.03.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Karnisze posiadam z satynowej stali - cienkie , proste mocowanie. Końcówki są w kształcie skromnego grota – nie pamiętam ceny, ale była przystępna. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.03.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Popatrz tutaj - http://www.nomi.com.pl/promocja.php?cid=4147&nrp=0 Wzory i ceny jako przykład. Nie odbieraj proszę tego linku jako reklamy marketuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 16.03.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Ja proponuję zajrzeć do Castoramy. My kupiliśmy tam. Troche odbiegając od tematu na poczatku nie chciałem firanek mówiłem sobie ale jest ekstra - puste okno a nie tak jak w blokach - wszędzie firanki. Ale uległem żonie - mamy w kuchni i super to jest dopiero teraz. Firanki planujemy jeszcze w salonie i korytarzu (generalnie parter). Na górze do 2 pokoi założylismy roletki wewnetrzne.Wracajac do Castoramy to tam mozna kupić i oddać bez problemu czy minął dzień czy miesiąc od zakupu. Często kupujemy kilka modeli, mierzymy w domu, wybieramy jeden a resztę zwracamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.06.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 A jakie karnisze macie teraz? Sufitowe czy scienne?Jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts