Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

karnisze

akinom

Recommended Posts

wiem, że nie kazdy lubi w swoim mieszkaniu firanki. My musimy sie na nie zdecydowac z racji parteru, zresztą lubie firanki (delikatne) bo moim zdaniem robią mieszkanie cieplejszym.

Stąd moje pytanie - jakie macie karnisze?

Wdziałam ostatnio w markiecie budowlanym sliczne - prosta okrągła cienka rurka przymocowana do sciany na takich wyciągnikach, na koniec rurki z obu stron można nabyć fajne nakładki. Tylko były b.drogie, za każdą czesc płaci sie osobno, nie wiem ile kosztowała sama rurka, ale jedno mocowanie do sciany to koszt ponad 40 zł ( a potrzeba 2 lub 3 takie mocowania), 10 szt. żabek to ok. 20 zł ( a do salonu potrzeba duzo wiecej)

IKEA tez ma fajne i b. tanie - ceny przystepne, bo rurka o dł 90 do 120 cm to koszt 19 zł, mocowania 15 zł za 2 szt., żabki 10 szt. ok 8 zł.

Jestem ciekawa jakie karnisze macie w swoich mieszkankach.

Gość tripper

chcialem kiedys zrobic karnisz z miedzianej gazrurki o odpowiednim przekroju (teraz nie pamietam, jakim), do tego mosiezne kolka, ktore kiedystam z jakiejs racji zostaly mi w domu, a zabki z jakiegos metalu, niedokladnie pamietam, co to bylo, wygladalo jak miekka mosiezna blacha. wszystko widzialem w skepalch budowlanych, a czesc rzeczy mialem w domu

miedz jest zajebistym materialem, a nielakierowana ani niczym nie pokryta, bardzo ladnie sniedzieje. swoja droga mozna takie miedziane elementy pokryc po czesci lakierem lub czyms takim i podlac jakas chemikalia - robi sie wzor na zasadzie sniedz - miedz.

Ja proponuję zajrzeć do Castoramy. My kupiliśmy tam.

Troche odbiegając od tematu na poczatku nie chciałem firanek mówiłem sobie ale jest ekstra - puste okno a nie tak jak w blokach - wszędzie firanki. Ale uległem żonie - mamy w kuchni i super to jest dopiero teraz. Firanki planujemy jeszcze w salonie i korytarzu (generalnie parter). Na górze do 2 pokoi założylismy roletki wewnetrzne.

Wracajac do Castoramy to tam mozna kupić i oddać bez problemu czy minął dzień czy miesiąc od zakupu. Często kupujemy kilka modeli, mierzymy w domu, wybieramy jeden a resztę zwracamy.

• 8 years później...