Jacek69 04.04.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 więźba do rodzaju dachówki nic nie ma, w zalezności od rodzaju dachu - prosty, łamany z lukarnami. wybierasz międzuy karpiówka a zakładkową - i to ma znaczenie bo - 1. dla karpiówki możesz odeskowac cały dach, opapowac i kłaść dachówkę - ilość łat jest ok. 40% więcej 2. dla zakładkowej bijesz łaty i tu sa spore oszczednści w porównaniu karpiówka - zakładkowa drua oszczędność to rodzaj dachówki - ceramika a cementowa ale więźba jest taka taka sama Wg mojego architekta więźba pod ceramikę musi być bardzie wytrzymała (nieco grubsze przekroje belek) z uwagi na większy ciężar ceramiki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.04.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Ostrożnie szacując 300m2 takiego dachu to:-dachówka cementowa z orynnowaniem ,dodatkami - 22-25tys-dachówka ceramiczna -35-40tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 04.04.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 jacek69,każdy projekt ma zapasy projektowe, chyba że robisz indywidualny to wtedymozesz miec pod konkretne dachówki, zrób na ceramikę i bedziesz spokojny - chyba że ta różnica to 5tys to wtedy od razu trzeba wiedzieć co się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 04.04.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Ostrożnie szacując 300m2 takiego dachu to: -dachówka cementowa z orynnowaniem ,dodatkami - 22-25tys -dachówka ceramiczna -35-40tys mucias gracias Amigo - od razu widze roznice - ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu nie jest ona 4-krotna, jak mnie straszono ... Tak wiec wieźba bedzie pod ceramikę - a potem się zobaczy "w praniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts