Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lodówka NO FROST

ara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 205
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

musisz jednak pamietac,ze wszystko musi byc zamkniete w pudelkach,pudeleczkach i cholera wie czym jeszcze..

nie jestesmy Ameryka,nie robimy zakupow raz na tydzien czy dwa tygodnie i poki co nie mamy az tak konserwowanej zywnosci.

a wracajac do lodowki ....ktos cos jeszcze znalazl oprocz tego Samsunga ?

• 2 months później...
Gość Morrwa
szukam właśnie lodówki do zabudowy -BOSCH lub SIEMENS i w żadnej nie widzę no frost a może w lodówkach do zabudowy to ustrojstwo nie występuje?Niech mnie ktoś oświeci proszę :roll:

Mam ten sam problem. Szukam jednak Leibherr'a lub Elektrolux'a (poinformowano mnie, że to najlepsi podobno producenci lodówek) i nie mogę znaleźć egzemplarza z NO FROST (czyli inaczej: wymuszonym obiegiem powietrza) w przyzwoitej cenie. Może ktoś podpowie?

Gość Morrwa

Okey - już wiem że chcę tego no frosta - tylko co dalej? Gdzie znaleźć to to za normalne pieniądze. Ariston (ten wklejony) to ma chyba ten pseudo- no frost... Leibherry za 4000-9000 zł odpadają....

Więc co pozostaje?

• 11 months później...
Nie odpowiem co do agregatów bo nie wiem, ale funkcji NO FROST nie zamieniłabym na żadną inną - od lat nie odmrażałam lodówki, a pamiętam jak to było, gdy mieszkałam z mamą - wyciąganie wszystkiego z zamrażarki (zabezpieczanie przed rozmrożeniem), pilnowanie, żeby woda z rozmrożenia nie wylała się na podłogę...

ja miałem też dylemat czy kupić No frosta ale wyboru dokonałem i juz tydzień mam Samsunga z No frostem w lodówce i zamrażarce super bajer. Za wyboren przemówiło to, że nie mogłem scierpieć tej wody w chłodziarce, non stop zapychającej się rurki do parownika, jak również tego że po dwóch dniach wędliny w niej ślimaczały. Aż się serce krajało jak człowiek wydawał kasę i taka kicha. w zwykłej lodówce co jakiś czas temperatura w lodówce się podnosiła aby rozmrozić ścianki chłodziarki wydając przy tym okrutne dźwięki. a teraz mam spokój lodóweczka sobie mruczy.