Aszka 28.12.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Nie wiem czy interesuje cię side by side,ale bosch ma czy jest No Frost w modelu KAN 58A40. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 29.12.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Side by side jest za duza wiec nie wchodzi w gre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 30.12.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Skoro tak zachwalaliscie te NO FROST'Y i kostkarki twistowe kupilam lodowke Samsung RL39EBNS. Mam nadzieje, ze sie bedzie dobrze spisywala, bo do tej pory bylam sceptycznie nastawiona do Samsunga Bylam prawie zdecydowana na tradycyjnego Siemensa w inox'ie. Ktos ma taka lodowke??? http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/RL39EBNS.jpg http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/RL39EBNS_zewn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 06.07.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 I jak się sprawuje lodówka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spayder 06.07.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Także posiadam tego samsunga od dwóch lat i jestem bardzo zadowolony jedyny problem był z jej wypoziomowaniem, miałem w poprzednim mieszkaniu nierówna podłogę i nie mogłem jej ustawić (strasznie była głośna) ale po tym jak ją wreszcie odpowiednio ustawiłem jest ok.Co do no-frosta jestem zadowolony a na wysuszanie jest prosty sposób kilka pojemników koszt około (50 - 100zł) kupionych od razu z lodówką załatwiło sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 06.07.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 No włanie się zastanawiam nad NO frostem lub frostem , jeli się zamraz cos w woreczkach np to tez się wysusz, no własnie jakie sa plust no frost, sama nie wiem co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.07.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ja zdecydowałam się na Whirlpoola z pełnym no-frostem, ale Samsunga też rozważałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 06.07.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 A możesz cos blizej powiedzieć o systemie no frost, czy jest lepszy od zwykłej zamrażarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spayder 06.07.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 W samej zamrażarce różnice od strony użytkownika jest niewielka przy lodówce no-frost nie ma w zamrażarce szronu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 06.07.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 A w lodówce, przecież w lodówce nie ma z regóły szronu teraz nic już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spayder 06.07.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 A w lodówce, przecież w lodówce nie ma z regóły szronu teraz nic już nie wiem Pytałaś się tylko o zamrażarkę co do lodówki to po pierwsze brak wilgoci, w wielu (nie wiem czy we wszystkich) nowoczesnych lodówkach woda spływa po tylnej ściance i w efekcie nie wolno dosuwac produktów do tylnej ścianki w mojej nie ma żadnej wilgoci, nawet podczas niedawnej przeprowadzki nie musiałem jej rozmrazać po prostu wyłączyłem z gniazdka i to wszystko zero wody. Tylna ścianka prosta bez zadnej kratki która musi mieć kilka cm wolnej przestrzeni czyli lodówki nie można dosunąć do ściany, Brak zapachów w lodówce. I jeszcze jedna uwaga do zamrazarnika jak zwrócisz uwagę na zwykłe lodówki to jedna z szuflad w zamrażarniku jest mniejsza (płytsza) w mojej wszystkie są tej samej głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika19 06.07.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Inezka, i jak sie lodówka sprawuje?i jeszcze pytanie, czy do takiej lodówki z kostkarką potrzeba specjalnego doprowadzenia wody? (cos mi sie o uszy obiło)i jeszcze w kwestii lodówki, upatrzyłam sobie boscha KGV 33640http://www.megamedia.pl/agd-lodowki-chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe/bosch-kgv-33640.phpczy ma ja ktoś?(ale jak teraz patrze na tego samsunga, to wydaje mi sie "ładniejszy") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spayder 06.07.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 i jeszcze pytanie, czy do takiej lodówki z kostkarką potrzeba specjalnego doprowadzenia wody? (cos mi sie o uszy obiło) To zależy od modelu lodówki, akurat w opisywanym wyżej samsungu jest kostkarka do lodu "manualna" tzn są odpowiednie pojemniki w które trzeba samemeu nalać wody ale są także lodówki z kostkarką automatyczną ale to dużo droższe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika19 06.07.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 acha, dziekuje za odpowiedzpytam tak na zaś, bo własnie robie wode i zastanawiam sie czy nie zrobic dodatkowych podłączeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 06.07.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Pozwolę sobie podczepić się pod wątek liczę, że magdak mi wybaczy po długich poszukiwaniach znalazłam lodówkę Siemens KG 33F240 http://www.megamedia.pl/_p/9/n/chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe-siemens-kg-33f240-p9898.jpg spodobał mi się opis: Opis: Chłodziarko-zamrażarka z komorą świeżości 0 stopni C, Klasa efektywności energetycznej: A , kWh/rocznie: 332,15 Sterowanie elektroniczne (cyfrowy wyświetlacz temperatury) Bombie Softline-Design Pojemność całkowita: 301 l Na górze: chłodziarka 217 l (4-8°C) w tym strefa świeżości -Vita fresh 60 l Automatyczne odszranianie 4 półki z bezpiecznego szkła o regulowanej wysokości 3 półki na górnych drzwiach, 2 pojemniki na jajka Pojemnik na masło i ser Stelaż na butelki Wentylator Strefa świeżości Vita Fresh: pojemność całkowita 60 l (temperatura bliska 0°C) Strefa świeżości wilgotna: 35 l (warzywa i owoce) Strefa świeżości sucha: 25 l (mięso, wędliny, ryby, produkty mleczne) Na dole: zamrażarka 84 l (-18°C i niżej) Funkcja "super mrożenie" 3 szuflady na zamrażane produkty Kalendarz mrożonych produktów Alarm optyczny i akustyczny Zdolność zamrażania 20 kg / 24h Zdolność przechowywania w przypadku awarii 13h System wysokich drzwi Drzwi zamocowane prawostronnie z możliwością zamiany Ilość kompresorów: 1 Kolor: INOX Wymiary (WxSxG): 200 x 59,50 x 61,70 cm Zużycie energii: roczne: 332,15 kWh dobowe: 0,91 kWh Waga: 91 kg Klasa klimatyczna: SN-ST Głośność: 39 dB mam pytanie do fachowca - mdzalewscy - czy możesz powiedzieć coś o tej lodówce - jak ją oceniasz? Ona nie ma, co prawda, funkcji No frost, ale ma tą strefę świeżości Vita Fresh - czy to jest podobna funkcjonalność? Czemu to jest tak mało popularne? Nie widziałam takich stref w innych lodówkach... Jeśli ktoś z forumowiczów użytkuje taką lodówkę, to bardzo chętnie dowiedziałabym się, jak się ona sprawuje - czy ta strefa świeżości rzeczywiście się sprawdza, a jak awaryjność sprzętu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieńka 07.07.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Ja też podpinam się pod wątek i poszukuję chłodziarko-zamrażarki pod zabudowę. Czy ktoś mógłby coś polecić? Napaliłam się na no-frosta, ale po przeglądzie przeróżnych modeli stwierdziłam, że jedynym producentem no-frostów pod zabudowę jest Liebherr, a na tego mnie nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 07.07.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Pozwolę sobie podczepić się pod wątek liczę, że magdak mi wybaczy po długich poszukiwaniach znalazłam lodówkę Siemens KG 33F240 http://www.megamedia.pl/_p/9/n/chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe-siemens-kg-33f240-p9898.jpg Lodówka śliczna -tylko ta cena /3,7tys/......:( Mi sie podoba Samsung z "no frost" opisywany już na forum /cena ok.2tys/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 07.07.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Mi sie podoba Samsung z "no frost" opisywany już na forum /cena ok.2tys/ No tak tylko, że to "około", to 699zł, czyli cena rynkowa 2 699zł, jak podaje Megamedia, no ale to rzeczywiście jest różnica w porównaniu z Siemensem. Tylko ja wciąż mam problem z wyborem tych funkcji A może - Inezka , mdzalewscy - podzielicie się wrażeniami z użytkowania swoich lodówek? Minęło już trochę czasu od Waszych zakupów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 08.07.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Teraz juz moge sie podzielic Lodowka Samsung RL39EBNS kosztowala troche ponad 2100. Ogolnie jestem zadowolona. Troche spostrzezen: - raczej plus - przez obieg powietrza zywnosc szybciej obsycha niz w tradycyjnej lodowce wiec wszystko trzeba przykrywac lub przechowywac w pojemnikach; dla mnie nie stanowi to zadnego problemu; - minus/plus (sama nie wiem ): uszczelka jak dla mnie zbyt mocno przylega i czasami mam problem przy otwieraniu jedna reka; dodatkowo po zakmnieciu lodowki slychac takie uuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuu - wiadomo, ze ktos dobiera sie do jedzenia w srodku nocy Nie wiem czy tak jest we wszystkich czy z moja jest cos nie tak ; - minus/plus - kostkarka twistowa: super, ze jest, tylko jedna czesc nie odbija po przekreceniu do dolu. Poczatkowo bylam nastawiona tylko na Bosch'a lub na Siemens'a, ale no frosty wycofali z produkcji. Jesli mialabym kupowac lodowke jeszcze raz to kupilabym zwyklego Siemensa ze wzgledow wizualnych lub LG tak dla eksperymentu. Jednak na Samsunga nie moge narzekac oprocz tego uuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 08.07.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 To ja tal ogólnie. Mamy lodówkę no frost LG od 5 lat. Złego słowa nie powiem. Nic się nie psuje i generalnie wad nie dostrzegam (jedna wielka zaleta to to, że nie trzeba się przy niej narobić tak jak przy zwykłych ) Co do kwestii zabudowy to ja też jakoś nie widziałam bogatej oferty w tym typie lodówek. Postanowiliśmy więc zrobić tak jak niektórzy i "wstawić" za front tą którą mamy. Nie jest to idealne rozwiązanie, mam świadomość, że pewnie zaraz masa speców zacznie pomstować , że tak nie wolno bo to przecież się popsuje albo jeszcze co gorszego ale cóż potrzeba matką wynalzaków przecież nie wyrzucę lodówki, która jest jak nowa i nie wydam masy kasy jeszcze raz na to samo tylko pod zabudowę... nie stać nas. A z doświadczenia wiem, że nawet te lodówki nie do zabudowy z głową zabudowane działają lata. także ja osobiście polecam albo takie zaaranżowanie przestrzeni coby pasowała zwykła albo pomoc zmyślego stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts