Imka 08.07.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Inezka - wielkie dzięki, zaczęłam coraz bardziej zastanawiać się nad Samsungiem chociaż... znalazłam też taki model firmy Fagor - Fagor 2FC-47XS, który ma funkcje i No Frost, i Multi Fresh (strefa świeże mięso), i Double Fresh (strefa świeże warzywa)... no i mam niekończące się dylematy A może ktoś ma doświadczenia z korzystania z tej lodówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 09.07.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Mi sie podoba Samsung z "no frost" opisywany już na forum /cena ok.2tys/ No tak tylko, że to "około", to 699zł, czyli cena rynkowa 2 699zł, jak podaje Megamedia, no ale to rzeczywiście jest różnica w porównaniu z Siemensem Nie podałem szczegółowo o jaką lodówkę mi chodzi,więc teraz porównuje niżej obie cenowo... Tu cena Samsunga o którym czytałem na forum http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=samsung_rl_39ebns A tu w TEJ SAMEJ FIRMIE CENA SIEMENSA http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=siemens_kg_33f240 BTW Za 3700 można się pokusić o lodówkę typu side by side.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.07.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Pozwolę sobie podczepić się pod wątek liczę, że magdak mi wybaczy po długich poszukiwaniach znalazłam lodówkę Siemens KG 33F240 http://www.megamedia.pl/_p/9/n/chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe-siemens-kg-33f240-p9898.jpg Mam podobny model tylko Boscha, spostrzezenie jak u Inezki przy Jej Samsungu... tylko to uuuuuuuu jest u mnie prawie nie slyszalne a to uuuuu bierze sie stad ze zeby wyrownac temperature w lodowce po otworzenieu, wlacza sie wentylator ktory wyciaga cieple powietrze z lodowki i pozniej wtlacza juz zmrozone i przesuszone do srodka czy cos w tym rodzaju Lodowke ciezko jest otworzyc, bo przy wysysaniu powietrza, wlasnie zeby uzyskac suchosc w komorach O - stopni robi sie cos w rodzaju prozni i mocniej zasysa drzwi. Inezka sprobuj przyzwyczaic sie otwierac lodowke wyzej za uchwyt, nie na samym dole.... bedzie lzej, chociaz jak dla mnie to i tak ciezko idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 10.07.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 A czy przy okazji ktos mie oświeci co to jest to side by side? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 10.07.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 A czy przy okazji ktos mie oświeci co to jest to side by side? Mówisz i masz...http://www.rtvagd.sklep.pl/samsung/rs21fcsw_4361.php5 ..i teraz sama powiedz która ładniejsza ..pojedyncza siemensa za 3700 czy taka side by side z kostkarką i innymi bajerami za 4000??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 10.07.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Mówisz i masz...http://www.rtvagd.sklep.pl/samsung/rs21fcsw_4361.php5 ..i teraz sama powiedz która ładniejsza ..pojedyncza siemensa za 3700 czy taka side by side z kostkarką i innymi bajerami za 4000??? O k... to znaczy chciałam powiedzieć, że robi wrażenie... Ale tak czy inaczej pozostaje mi raczej cos za połowej tej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 10.07.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Sama tez jestem zainteresowana lodówką Siemens KG33F240 i przekopałam sklepy internetowe i najniższa cena za tę lodówkę to 3219 w http://www.megamedia.pl/ Zatem do Samsunga to juz nie 300 a 800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieńka 10.07.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 a co z lodówkami do zabudowy? -czy ktoś użytkuje? -wiadomo,że wybór nie aż tak wielki jak w wolnostojących,ale niech ktoś podsunie jakąś sensowną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieńka 10.07.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 a co z lodówkami do zabudowy? -czy ktoś użytkuje? -wiadomo,że wybór nie aż tak wielki jak w wolnostojących,ale niech ktoś podsunie jakąś sensowną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 10.07.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Sama tez jestem zainteresowana lodówką Siemens KG33F240 i przekopałam sklepy internetowe i najniższa cena za tę lodówkę to 3219 w http://www.megamedia.pl/ Zatem do Samsunga to juz nie 300 a 800zł Ależ to 1200zł różnicy..ja tego Samsunga np. kupuje za ca.1950zł z dowozem do domu....znalazłem dobrą cenę w bydgoskim domarze...szukajcie w Alledrogo:) BTW za 3300 już jest najtańsza side by side..tyle ,że klasa "B" enegooszczędności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_wy 10.07.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Najtańszy side by side - Samsung RS-20CCSL jest za 2900PLN tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 10.07.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Najtańszy side by side - Samsung RS-20CCSL jest za 2900PLN tutaj. No proszę!!! Widać, że wystarczy dobrze poszukać, a nawet za kwotę poniżej 3 kpln można się pokusić o lodówkę typu side by side.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corwin 10.07.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 A powiedzcie mi, pomijajac te wszystkie No-Frosty i 0-komory czy sie miescicie w swoich lodowkach??? Jestem przed zakupem lodowki i mysle raczej o szerokosci 70 cm i pojemnosci 420 l niz 60 cm i 300 litrow (tak, zeby np. zmiescic garnek, rondel z raczka itp). A No-Frosty to sie dobierze pozniej A moze nie ma sensu kupowac takiej wielgaśnej lodowki - na razie moja rodzina nie zjada kilogramowych obiadow.... Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 10.07.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Kuba pisał Jestem przed zakupem lodowki i mysle raczej o szerokosci 70 cm i pojemnosci 420 l niz 60 cm i 300 litrow (tak, zeby np. zmiescic garnek, rondel z raczka itp). ...czy też zmieścić platery ze schabem w galarecie:) A moze nie ma sensu kupowac takiej wielgaśnej lodowki - na razie moja rodzina nie zjada kilogramowych obiadow.... Jak masz spiżarkę w domu,najlepiej z klimą lub przynajmniej dobrą wentylacją to kupowanie 70cm dużej lodówki mija sie z celem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 11.07.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 A powiedzcie mi, pomijajac te wszystkie No-Frosty i 0-komory czy sie miescicie w swoich lodowkach??? Jestem przed zakupem lodowki i mysle raczej o szerokosci 70 cm i pojemnosci 420 l niz 60 cm i 300 litrow (tak, zeby np. zmiescic garnek, rondel z raczka itp). A No-Frosty to sie dobierze pozniej A moze nie ma sensu kupowac takiej wielgaśnej lodowki - na razie moja rodzina nie zjada kilogramowych obiadow.... Kuba Dlatego kupuje lodówkę NIE do zabudowy! Są poprostu o połowę mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corwin 12.07.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ale ja właśnie mówię o 70cm NIE do zabudowy... Wtedy w środku jest dosyć miejsca i na plater ze schabem i na tort urodzinowy A o spiżarce to niestety moge tylko pomarzyc... Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 12.07.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ale ja właśnie mówię o 70cm NIE do zabudowy... Wtedy w środku jest dosyć miejsca i na plater ze schabem i na tort urodzinowy A o spiżarce to niestety moge tylko pomarzyc... Kuba Jak nie masz spiżarki,powinieneś pomyślec albo o szerszej lodówce,albo poczekać aż przed domem ktoś postawi "żabkę"...:P:P:P Ja postanowiłem tak brak spiżarki=większa/szersza lodówka,albo przynajmniej wyższa /min. 190cm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolsta1 23.07.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Wątek rozwinięty ale nie mogę znaleść odpowiedzi czy są No Frosty do zabudowy i dlaczego AEG Sanot N 8 18 40-41 to nie no frost chociaż tak podano w specyfikacji technicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsz1 22.08.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam, posiadam lodówkę Samsung 36sbms no i jak to no frost podczas pracy nagrzewają się jej boki, czy mogę obudować tą lodówkę meblami kuchennymi tak aby wolna przestrzeń była tylko z góry i z tyłu? Szafki przylegałyby idealnie do boków prawie na całej wysokości lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipjak 18.09.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Niestety nie wiem jak z zabudowa tego szczescia jednak mam pytanie w zwiazku z ta lodowka. Jest to najtanszy model no frost na rynku i chcialbym go kupic, ale nie wiem czy warto. Prosze o krotka charakterystyke i ocene tego sprzetu.Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts