Trociu 03.09.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Trociu niekoniecznie dwa agregaty dają możliwość wyłączenia jednego a drugi dalej chodzi, jednak dwa agregaty żrą więcej energi. Co do sterowania temperaturą to każda lodówka czy to jeden agregat czy dwa to powinna mieć taką możliwość. Jedno nie wyklucza drugiegoMoże to miało być na temat dwóch termostatów. Jakoś tak. Co do sterowania temperaturą, to z tego co widziałem dużo lodówek ma tylko jedno sterowanie wspólne dla lodówki i zamrażarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 03.09.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Mam od 10 lat lodówke z dwoma agregatami i prawde mówiąc... guzik mi po nich. Lodowki są obecnie bezobsługowe, nie trzeba ich rozmrażać - nawet jak chcesz ja umyć to wystarczy klika minut aby odmroziła się tylna ścianka, wiec produkty w zamrazarce na tym nie ucierpią... więc nie wim czy jest sens wydawać extra kasę na dwa agregaty. Natomiast no frost - myslę ża warto. Ja mam zwykła lodówkę w której po tylnej ściance ścieka sobie woda ablo jest na niej lód. Co prawda wędlinki mi sie nie maślą , jest cichutka (nic nie słuchac w trakcie rozmrażania - ale moze dlatego ze jest w zabudowie), natomiast faktycznie raz na jakiś czas przytyka się odpływ wody i wtedy wszystko pływa na najniższej półce (są tam na szczęście szyflady, ale zawsze). Moim zdaniem no frost - tak, dwa agregaty niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 03.09.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 dwa agregaty - teraz mam i gucio mi po nich - i tak cały czas chodzą oba - i pewnie sporo prądu a w raz z nim kasy poszłooo natomiast co do no frost - parę dni temu pan w sklepie tak mi powiedziałno frost fajna rzecz (wiadomo mniej bezsensownej pracy zawsze cieszy) ale trzeba wiedzieć, że polega to na tym, że z w lodówce jest sucho bo funkcja ta polega na usuwaniu wilgoci z wnętrza lodówki - dzięki czemu nie ślimaczeje wędlina, ale za to wysychają owoce i warzywa więc skoro no frost to powinna być specjalna komora dla warzyw i owoców - teraz nie pomnę jej nazwy - w każdym razie z odmiennym mikroklimatem;) i tutaj zaskoczenie - nie wszystkie lodówki no frost takie komory posiadają, choć wydawałoby się to logiczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 03.09.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Zainteresowal mnie dzisiaj ten watek,gdyz zamierzam kupic lodowke z paroma drozszymi funkcjami. Niecale 20 min.wczesniej dzwonilem do dystrybutora firmy Liebher,oczywiscie lodowko-zamrazarek,w sprawie wyjasnienia znaczenia powyzszej funkcji.Mam upatrzony konkretny model Liebherra,pod zabudowe juz zrobionej kuchni-szafki pod lodowke.Otoz Pani powiedziala mi,ze funkcja No frost-dotyczy ,w przypadku Liebherra,tylko komory zamrazajacej-czy komor,ale nie czesci chlodzacej.Zapobiega oszranianiu produktow podczas zamrazania,jednoczesnie oznacza to,ze komora zamrazalnikowa-czesc zamrazajaca lodowko-zamrazarek jest automatycznie odmrazana,automatyka czuwa nad calym procesem. Zebra piszesz prawdopodobnie o funkcji Biofresh-tak nazywa sie ta funkcja w Liebherrze,u innych producentow inaczej-nazwa chroniona.Te funkcje warto miec,choc w przypadku wiekszosci producentow,ta funkcja lekko kosztuje 40 % wiecej.Ja pomylilem funkcje No frost z obiegiem powietrza w chlodzacej czesci lodowko-zamrazarki,a to zupelnie sa dwie inne funkcje-zalety lodowko-zamrazarek.Co do 2 agregatow sie nie wypowiem,nie mam pojecia,poza tym wymiary szafki juz zrobionej ograniczyly mi wybor lodowko-zamrazarek firmy Liebherr co 2 modeli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolas22 03.09.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Lookita o jakim modelu Liebhera myślisz. Ja też przymierzam się do zakupu lodówki tej firmy i wybrałam model ICBN 30560, w sklepie gdzie ją oglądałam powiedziano mi że NoFrost jest zarówno dla zamrażalki jak i chłodziarki. Teraz nie wiem jak to się ma do tego co Tobie powiedział dystrybutor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 03.09.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Ze strony Liebherra,wynioslem kilka nieprawidlowosci,raczej niedomowien.Otoz-jak wspomnialem mam juz szafke pod zabudowe,zgapilem sie,gdyz pierwotnie nie planowalismy kupic drozszej lodowki,choc Liebherr od poczatku mial byc.Musze kupic model z 2 szufladami w zamrazarce.Biore w zasadzie pod uwage ICB 31660.Mialem wziac Twoj model,ale nie wejdzie mi,mam inne wymiary drzwiczek.Masz racje-No frost moj nie ma w specyfikacji technicznej,ale ma automatyczne odszranianie czesci chlodzacej w lodowko-zamrazarce.Podobnie jak,ma jednak funkcje Soft-system moj model w rzeczywistosci,ale na stronie Liebherra nie ma tego w specyfikacji.U mnie wybor juz padl,z mojej nieuwagi i braku zdecydowania podczas wyboru agd pod zabudowe kuchni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 03.09.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 hano to w takim razie trzeba jeszcze dopytać której tak naprawdę części dotyczy no frost... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolas22 03.09.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 a ja myślałam że kupić lodówkę to łatwa sprawa jest... a tu jeszcze trzeba piekarnik wybrać itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 03.09.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 mnie juz tylko lodowka zostala,ale juz wiem jaka,reszte 2 miesiace temu kupilem,ale najbardziej ciesze sie,ze juz nie musimy latac i wybierac kolorow kafelkow,farb,pierdol do wykonczeniowki............jak juz fajnie,ze to mamy za soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 03.09.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 my wybralismy tą:http://www.agdexpert.pl/chlodziarko-zamrazarki-wolnostojace/samsung-rs21klbg ale jeszcze nie kupiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellka 03.09.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 fajna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 03.09.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Nelkam, no właśnie fajna to ona jest.! a na "żywo" - cuuuudo. Tylko jeszcze nie znalazłam nikogo, kto by ją posiadał i mógłby się na jej temat wypowiedzieć. A kupić i tak kupię, bo mi idealnie pasuje do mebli kuchennych, które się kończą robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 04.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 2 agregaty - nie wiem, bo nasza ma 1 nigdy więcej lodowki bez bez "no frost"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agcho 06.09.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 a czy ktoś korzysta z lodówek side by side daewoo. słyszałam że są całkiem dobre no i niezłe cenowo, ale ciekawi mnie jak to jest w praktyce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 06.09.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 My rówiez jestesmy zainteresowani zakupem Deawoo..bardzo ładny design,bardzo przypadł nam do gustu i cena ok .....dodatkowo teraz na plus przemawia ze samsung połaczył się z deawoo wiec pewnie jakość bedzie zblizona.Posiadaczy lodówek side by side Deawoo prosimy o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwnn 07.09.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 My wybraliśmy coś takiego: http://www.ceneo.pl/318541Oczywiście z no frost. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taura 21.09.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 od prawie roku mam lodowke beko z funkcja no frost w chlodziarce i zamrazalniku i nie zamienilabym jej na zadna inna no frost jest wygodne zarowno w chlodziarce jak i zamrazalce - nic nie wysycha a powiem wiecej sery, wedlina itp dluzej sa swiezsze niiz w zwyklej lodowce dzieki specjalnej polce na swieza zywnosc. Moja lodowka ma rowniez dwa agregatory jeden na chlodziarke, drugi na zamrazarke a mimo to ma klase energetyczna A+. Polecam wszystkim funkcje no frost na prawde w porownaniu do zwyklych lodowek szronowych to niebo a ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 13.10.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 WitamSzukam lodówki z zamrażarką która spełniałaby następujące warunki:klasa energetyczna A+miała automatyczne odszranianie zamrażarkido zabudowy.O ile spełniającą dwa pierwsze kryteria jako tako się znajdzie ale jakoś z trzecim mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Łódź 13.10.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Łódź 13.10.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 ceny jako kryterium nie podajesz, rozumiem, że jest w takim razie bez znaczeniaJeżeli tak, to: http://www.miele.pl/i.php?i=213 http://www.miele.pl/i.php?i=214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts