Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lodówka NO FROST

ara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 205
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to już cenowo w miarę, dzięki,

A może się coś jeszcze pojawi :wink:

wejdź na agdexpert.pl

jest to sklep internetowy, nie korzystalem z ich uslug ale maja dosyc fajna wyszukiwarke/porownywarke, i mozesz znalezc wlasnie np lodowki okreslonej wielkosci pod zabudowe z no frost, komora zerowa itp.

a moze Liebherr ???

http://www.liebherr.pl/liebherr/szczegoly-icbn30660.php

tylko cena ponad 4 koła

chłodziarko-zamrażarka

domowa do zabudowy

liczba drzwi: 2

kolor obudowy: biały

wymiary zabudowy

wys.: 177.2-178.8 cm

szer.: 56-57 cm

gł. min: 55 cm

klasa efektywności

energetycznej: A+

Zużycie energii

w ciągu 365 dni: 295 kWh

liczba kompresorów: 1

Poj. użytkowa łączna: 279 l

Poj. - kom. chłodnicza: 198 l

Poj. - kom. zamrażania: 81 l

Czas przechowywania

w przypadku awarii: 20 godz.

Zdolność zamrażania

w cigu 24 godz. [kg]: 10

Metoda odszraniania

- kom. chłodnicza: automat.

- kom. zamrażania: automat.

Automatyczna

kostkarka do lodu

Wydajność

kostkarki: 0,8 kg/24h

obustronny montaż drzwi

a takie coś :

Whirlpool ART 492

nie spełnia wszystkich warunków, ale ma obieg powietrza i filterek, 6 zmysł no i nie jest taka droga

Sterowanie elektroniczne

elektroniczny wyświetlacz

Szósty Zmysł ( chłodziarka sama dostosowuje optymalne warunki zależne od czynników zewnętrznych jak: dłużej otwarte drzwi, nowe produkty itd.)

automatyczne rozmrażanie komory chłodziarki

funkcja Wakacje (pozwala na pracę zamrażarki, przy pustej chłodziarce oszczędzając zużycie energii podczas dłuższej nieobecności).

Parametry produktu Whirlpool ART 492:

Pojemność zamrażarki 65 l

Kolor biały

Obustronny montaż drzwi Tak

Pozycja zamrażalnika dolna

No-frost system Nie

Oddzielne sterowanie Tak

System antybakteryjny Tak

Komora zerowa Nie

Superchłodzenie Tak

Supermrożenie Tak

Sygnalizacja wzrostu temperatury chłodziarki akustyczny

Sygnalizacja wzrostu temperatury zamrażarki nie

Wymuszona cyrkulacja powietrza Tak

Gwarancja 24 mies.

Mój typ: Gorenje NRKI55288.

Przyznam sie, że poza A+ ujęły mnie "bajery".

W tej chwili mam cały zestaw szczelnych pojemników do przechowywania mocno zapachowych produktów w lodówce (kto jadł tort zalatujący zapachem pieczonego mięsa, wie o co mi chodzi).

Dlatego bardzo się ucieszyłam, że w lodówce Gorenje ktoś specjalnie dla mnie przygotował różne zmyśllne pojemniczki.

marta

a czytalas opinie o niej na \\ceneo\\ ?jakies mniej pochlebne ;-),jesli tylko pojemniczki lubisz,to coz....jesli masz lepsza opinie,napisz,bo mnie 2 komentarze tych,ktorzy zakupili,wrecz odrzucily.......

ja kupiłem jeszcze zanim pojawiły sie jakiekolwiek komentarze, ale mam nadzieję że nie będe narzekać....

• 2 months później...

dementuje to co powyżej napisano negatywnego o gorenje nrki; jestem zadowolony, wcale nie chodzi głośno, jest pojemna i funkcjonalna.

mam z nią pewne kłopoty - na tylnej ściance odkłada się szron, mam wrażenie że jest lekko nieszczelna, ale to ewentualnie kwestia uszkodzenia podczas transportu a nie jakości produktu, muszę się temu przyjrzeć.

dementuje to co powyżej napisano negatywnego o gorenje nrki; jestem zadowolony, wcale nie chodzi głośno, jest pojemna i funkcjonalna.

mam z nią pewne kłopoty - na tylnej ściance odkłada się szron, mam wrażenie że jest lekko nieszczelna, ale to ewentualnie kwestia uszkodzenia podczas transportu a nie jakości produktu, muszę się temu przyjrzeć.

ooo to pocieszyłas troszkę! u mnie już zamontowana w szafce, czekam na dokońćzenie zabudowy.. mam nadzieję, że będzie chodzić jak burza! 8)

Ja też mam Gorenje NRKI55288 od kilku miesięcy. Póki co sprawuje się dobrze, chociaż raz najadłem się strachu, jak wyłączyłem zamrażarkę a ta potem nie chciała się włączyć. Na szczęście po jakiejś godzinie "zaskoczyła". Czytałem gdzieś, że może to mieć coś wspólnego z resetowaniem się cyklu rozmrażania, itp. U mnie na początku również na tylnej ściance osadził się szron ale tylko wtedy, gdy włączyłem gwałtowne chłodzenie - podejrzewam, że wynikło to z dużej wilgotności w powietrzu.

Dzwonek odzywa się po tzw. "dobrej chwili" (chyba po minucie) :lol: i jest dość natarczywy. Na szczęście można go uciszyć jednym naciśnięciem przycisku.

No frost przy pełnej zamrażarce na razie działa ok - zero lodu. Trochę mała ta lodówka (i zamrażarka) ale to bardziej wynika z ograniczeń zabudowy. Model wolnostojące są po prostu szersze.