minia 15.03.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam, właśnie otrzymaliśmy propozycję ceny wykonania ogrodzenia i zrobiło mi się słabo po przekalkulowaniu całości kosztów. Ogrodzenie będzie metalowe na podmurówce. Fachowiec zaproponował:- 3000 zł za wykonanie i pomalowanie przęseł- 2500 zł za zrobienie wykopu, podmurówki i zamontowanie przęseł Słupki mają być z cegły klinkierowej i ma je murować drugi fachowiec, który zażyczył sobie ok. 2500 zł za robociznę. Licząc całość robocizny wychodzi 8000 zł. Ogrodzenie ma 44 m, więc koszt robocizny za 1 mb ogrodzenia wynosi ponad 180 zł. Czy jest to cena realna, czy raczej ktoś nas próbuje nabić w butelkę? Będę wdzięczna za wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia 16.03.2005 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 hmmm, czy nikt mi nic nie poradzi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 17.03.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 spróbuj zrobić jeszcze kilka wycen u innych wykonawców w okolicy i wtedy będziesz miał dobre rozeznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 17.03.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 murarz który stawiał mi dom w zeszłym roku powiedział że cena robocizny za wykonanie 1 słupka z klinkieru (wys.150 -160cm) zaczyna się od 200 pln. Jeśli chodzi o wykonanie podmórówki to płaciłem po 35 zl i pod W-wą jest to średnia cena. Co do reszty o co pytasz to zależy co to za przęsła ( z czego one mają byc itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia 18.03.2005 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Przęsła będą z drutu kwadratowego 16x16 mm przyspawane do płaskownika. Długośc przęsła - 2,6m. Dowiadywałam się o ceny drutu i płaskownika i koszt materiału na 1 przęsło wyszedł mi 200zł z kawałkiem. Facet, który ma to nam robić zaproponował cenę za przęsło prawie dwa razy wyższą. W związku z tym, że materiał kupuje on, wyliczyłam, że robocizna będzie ok. 180 zł za przęsło (zespawanie, pomalowanie, dospawanie grotów). Sama nie wiem czy to cena normalna, czy może facet liczy na nasz brak doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachu 18.03.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Mam podobny problem. Wykonanie podmurówki z betonu na długoci 60m (szerok. 25cm wysokoć 1,3m - razem z częciš podziemnš), co 2 metry zamurowany słupek metalowy.Za wszystko (oprócz ceny słupków metalowych bo kupuje je sam) zapiewali mi 120 zł za metr bieżšcy z materiałem.Mylę ze nie jest to tak dużo bioršc pod uwagę ile betonu mi na to pójdzie.Chyba że się mylę to mnie naprostujcie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 18.03.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 My za 1mb będziemy płacili 91zł, tj.zrobienie podmurówki (miejscami 1,5m), montaż słupków+naciągnięcie siatki, cena za robociznę +materiały bez słupków metalowych i zbrojenia podmurówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 19.03.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 Znalazłem coś takiego, może warto spróbować?http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=44554076 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts