Upiorka 18.04.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Coola, moim zdaniem w garderobie obok łazienki. Po pierwsze-ze względu na bliskość łazienki, po drugie ze względu na wentylację (w tym pomieszczeniu masz komin) Co prawda wg producenta saun, z którym się kontaktowałam, nie jest niezbedny dodatkowy komin wentylacyjny, wystarczy aby w tym pomieszczeniu była wentylacja mechaniczna lub po prostu otwierane okno . Jesteśmy zdecydowanymi zwolennikami sauny i planujemy ją w naszym domu. Mieliśmy okazję pomieszkiwać w mieszkaniu wyposażonym w saunę, teraz niestety pozostają nam sauny "publiczne", dlatego też z silnym przekonaniem mogę stwierdzić: sauna-tylko w domu! Podpisuję się pod wszystkimi argumentami piotrulexa. Ponadto nie lubię po korzystaniu z sauny suszyć włosów, ubierać się i wychodzić na dwór po to aby dotrzeć do domu-o wiele przyjemniej jest, jeśli można nie wychodząc z domu wskoczyć do łóżka. W w/wspomnianym mieszkaniu piec można było zaprogramować tak, aby włączył sie o określonej godzinie, dlatego wracając do domu można było od razu wskoczyc do nagrzanej sauny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 18.04.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam, Niedługo ruszam z budową domku i chciałbym mieć w nim saunę. Interesują mnie Wasze opinie na temat sauny.... Jakie są koszty eksploatacji i budowy oraz wrażenia z użytkowania. pozdrawiam piotrek Moi rodzice w domu wybudowali saunę - ojciec budował ją sam z jakiegoś drzewa egzotycznego bezżywicznego. Przez 4 lata sauna używana była chyba ze 3 razy (głównie na mioch imprezach - kiedy to było..... ). Z racji tego, że mamy miasteczko wodne pod nosem lepiej iśc do sauny przy okazji basenu raz na jakiś czas i zapłacić pare złociszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.04.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Podpisuję się pod wszystkimi argumentami piotrulexa. milo mi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 22.04.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 TAK tak tak Samo zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 24.04.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 nie znam opinii nt. eksploatacji, ale z pewnoscia bede mial.Zaplanowalem w lazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 17.06.2007 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 ja też mam zaplanowaną w łazience na poddaszu i jest mały problem, bo są skosy, ale widziałam, że i w takich można zrobić saunę.możecie polecić jakieś firmy do wykonania i oczywiście zaprojektowaniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 16.07.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam,również zastanawiamy się nad sauną, a jedyne miejsce na nią jest właśnie pod skosem, może ktoś ma tak umiejscowioną saunę lub może podrzucić pomysł jak ją zaplanować? [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.07.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 tak.... sauna jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 17.07.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 a ja się zastanawiam nad sauna ogrodową. Można do niej dostawić altane z grillemhttp://www.informatorbudowlany.pl/pic_towary/pic_660.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miru 02.08.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam. Właśnie w tym roku zrobiłem sobie saunę i jak na razie to korzystam z niej po kilka razy w tygodniu. Uważam że to świetna sprawa. Zaoszczędziłem na montażu, ale zaszalałem z materiałami. Drewno - osika, Piec Harvia combi. Sauna jest ze skosem i nie było żadnego problemu z zabudowaniem skosów. Internet jest "wielki" i jeśli się ma trochę czasu to piec i drewno można kupić za 60% ceny. Udało mi się trafić na producenta boazerii do saun, który sprzedaje swoje produkty do sklepów internetowych i jak zobaczył za ile te sklepy sprzedają to zaczął część sprzedawać na Allegro. I zamiast zapłacić po 80zł za m2, to zapłaciłem chyba ok 45zł za m2. Z piecem była podobna historia. Okazało się, że trafiłem na bezpośredniego dystrybutora z Finlandii. Polecam saunę każdemu. To najlepsze lekarstwo na przeziębienia grypy i wiele innych chorób. Poza tym wspaniały relaks dla całej rodziny i znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 02.08.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Zamiast mnie wkurzać ( ), to lepiej podaj namiary na gościa. W poście lub na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 03.08.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ja też poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 03.08.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Ja także ładnie poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miru 03.08.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam.Niestety pisuję z pracy i na dzisiaj nie mogę znaleźć namiarów. Producent boazerii (znakomita jakość, gotowe do montażu) z tego co pamiętam jest z Olchówki koło Hajnówki. a gościa danych od pieców Harvia nie pamiętam. ALE..........Postaram sie poszukać w domu gwarancji od pieca i tam napewno jest adres, gdzieś mam też zapisany numer tel. do pana od drewna. Wszystko można załatwić na telefon i przyślą do domu za zaliczeniem.ALE.........W pracy będę dopiero we wtorek, i na wtorek postaram się poszukać namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.08.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam witam ja tez bardzo poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 06.08.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Miru][/color]Witam. ja też , ja też bardzo bardzo proszę , w piątek mam podpisać umowe na budowę sauny i chcą odemnie 15.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Miru][/color]Witam. ja też , ja też bardzo bardzo proszę , w piątek mam podpisać umowe na budowę sauny i chcą odemnie 15.000 to chyba strasznie wielka ta sauna - dla porownania sprawdz sobie ceny chocby na allegro. kompletna z piecem i komputerem to nawet za polowe Twojej ceny mozna zakupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 07.08.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 To oczywiscie kwestia podejscia do " saunowania " ...ale ja zgadzam sie z krisem pp - prowizoryczna sauna w domu jest rozwiazaniem bez sensu... 1. bedac w domu po prostu "nie bedzie nam sie chcialo" - przypomnijcie sobie wszystkie Wasze stoly do bilarda, ping-ponga, minisilownie, rowerki treningowe oraz wasze przerzeczenia, ze juz zaczynacie sumiennie cwiczyc. Sauna bedzie stala pusta i straszyla tylko 2. Sauna w domu to jak szkolenie w zakladzie pracy ... Wiecie - dlaczego szkolenia czesto robione sa poza zakladami pracy - chociaz sa w zakladach "warunki" - extra sale konferencyjne itepe ... - zeby uatrakcyjnic szkolenie - zeby skupic sie na szkoleniu - a w pracy a to telefon ..a to tego wolaja bo awaria ..a to do dyrektora trzeba isc - a to tamten juz przychodzi ..tylko e-maile sprawdzi - i juz nie przychodzi Z sauna w domu bedzie podobnie. Ale zrobic mozna ..Chamonix ..jak ktos ma kase. Choinka to tez fajna sprawa ..i tez jest tylko raz w roku ... Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biop 09.08.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 W pracy będę dopiero we wtorek, i na wtorek postaram się poszukać namiary. Pozdrawiam Czekamy na namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.08.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Yoric, absolutnie sie z Tobą nie zgadzam.Korzystam z sauny regularnie, niestety na razie z publicznej i najbardziej wkurza mnie widok, obnażających sie kolesi. Niestety sprawdza się tu reguła im kto grubszy i starszy tym bardziej sie pokazuje. Niekiedy też uciążliwy jest zapach, niekoniecznie drewna czy olejków. Ja saunę będę mieć na pewno, i nie po to żeby świeciła pustkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts