Miru 30.08.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam. Oczywiście są to gotowe listwy boazeryjne. Można też kupić gotowe deski na ławeczki.Warto podać producentowi w miarę dokładne długości desek żeby nie płacić za odpadki.Po otrzymaniu przesyłki byłem miło zaskoczony jakością wykończenia desek. Wszystko było doskonale wyheblowane. Podzczas montowania mojej sauny nigdzie nie musiałem używać papieru ściernego, po prostu docinałem deski na długość i montowałem. Po montażu warto drewno zaimpregnować odpowiednimi preparatami. Do boazerii zastosowałem specjalne mleczko a do ławeczek olejek.Mam już zrobione zdjęcia i jutro postaram się je wrzucić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 06.09.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 M I R U !!!!!!!!!!!!proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 06.11.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Przylaczam sie do prosby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.11.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 rowniez prosze o zdjecia dodam ze gniazdko pod sauune juz przygotowane i to zarowno 230 jak i 3-fazowe bo nie wiem jakie to sa piece - wole nie pluc sobie w brode. w pomieszczeniu w piwnicy jest specjalne miejsce gdzie zmiesci sie sauna o wymiarach zewnetrznych okolo 2,5x2,5. punkt prysznicowy hydraulik oczywiscie juz tez przygotowal jest tez miejsce na kacik wypoczynkowy prosimy o zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 06.11.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Zazdroszcze, ze masz tyle miejsca Czy ktos z forumowieczow ma saune wolnostojaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 07.11.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Sauna w domu do bardzo głupi pomysł, moim zdaniem (a kozystam z niej raz w tygodniu). Po pierwsze: cały bajer z sauny polega na tym że wyrwiesz sie z domu i pojedziejsz gdzieś do fajnego hotelu gdziej jest naprawde duza sauna z basenem z zimna wodą a nie tylko prysznicem Po drugie: ja bedziesz miał /miała szczęście to spotkasz tam miłych ludzi Po trzecie: jak bedzie już sauna w domu to nie bedziesz z niej kożystać bo trzeba nagrzać wcześniej, a to samemu się nie chce i skończy się jak u mojego znajomego - SAUNA SŁUŻY JAKO SUSZARNIA TRAFILES w samo sedno !!!! To samo jest z basenem ,silownia jedynie bar sie czsami przydaje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.11.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Zazdroszcze, ze masz tyle miejsca pomieszczenie w piwnicy gdzie mamy w planie saune ma wymiary okolo 4,25x3,80 bedzie tam sauna, prysznic, kacik wypoczynkowy z obcych tematow jeszcze pralka, skladana suszarka do ciuchow oraz zelazko i deska do prasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 08.11.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Hehe no to juz takie duze sie nie robi. Ja sie teraz zaczalem zastanawiac czy nie skusic sie jednak na saune w ogrodzie. Zonka raczej przeciwna. Troche pewnie ma racji, ze jak bedzie w ogrodzie to nie bedzie sie nam chcialo z domu wychodzic... sam nie wiem. Troche sie boje, ze jak saune wrzucimy do lazienki to sie mala zrobi a ja zawsze marzylem o duuzej lazience. ZObaczymy na wizualizacji jak to bedzie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.11.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Hehe no to juz takie duze sie nie robi. Ja sie teraz zaczalem zastanawiac czy nie skusic sie jednak na saune w ogrodzie. Zonka raczej przeciwna. Troche pewnie ma racji, ze jak bedzie w ogrodzie to nie bedzie sie nam chcialo z domu wychodzic... sam nie wiem. Troche sie boje, ze jak saune wrzucimy do lazienki to sie mala zrobi a ja zawsze marzylem o duuzej lazience. ZObaczymy na wizualizacji jak to bedzie wygladac no wlasnie pomieszczenie ma okolo 16 metrow sauna zajmie pewnie kolo 5 pralka niecaly metr prysznic niecaly metr wypoczynek z 4 metry suszarka jest skladana, deska do prasowania tez - zlozone nic miejsca nie zajma a jak beda rozlozone to nie bedzie przeciez saunowania wiec tragedii nie ma tez marzylem o duzej lazience czy tam pokoju kapielowym. dla mnie duza to z 30m - jak by taka byla to saune bym zrobil w lazience najwieksza nasza lazienka ma 9,5 metra wiec o saunie nie ma mowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 08.11.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Nasza ma tez tyle ale po podlodze wiecej bo skosy sa. Musze to zobaczyc na wizualizacji bo ja wyobraznie mam slaba Wlasnie sprawdzilem. Lazienka jest nawet mniejsza... 2.5 Łazienka 4,2 m2 (7,3 m2) 2.6 Pom. gosp. 2,3 m2 (4,1 m2) Te 2 pomieszczenia beda polaczone wiec wychodzi 6,5m2 a liczac ze skosami to 11,4. To moze jednak taka w ogrodku ? A podchodziles juz do jakis wycen sauny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.11.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Nasza ma tez tyle ale po podlodze wiecej bo skosy sa. Musze to zobaczyc na wizualizacji bo ja wyobraznie mam slaba Wlasnie sprawdzilem. Lazienka jest nawet mniejsza... 2.5 Łazienka 4,2 m2 (7,3 m2) 2.6 Pom. gosp. 2,3 m2 (4,1 m2) Te 2 pomieszczenia beda polaczone wiec wychodzi 6,5m2 a liczac ze skosami to 11,4. To moze jednak taka w ogrodku ? A podchodziles juz do jakis wycen sauny ? 1. w skosach tez fajnie wychodza sauny - widzialem troche fotek 2. ogrodowa u mnie nie wchodzi w gre - za mala dzialka, za duze koszta i calkowita strata ciepla - gdzie prysznic, wypoczynek - czyli albo calosc w osobnym domku albo latac spoconym do domu sie wykapac - nieeeeee 3. do wycen jeszcze nie podchodzilem - sledze tylko tematy aby czegos nie przegapic - np. mam pociagnuiete zarowni 230V jak i 3 fazy - nie wiem jaki piec - temat moze sie uaktualni jak skonczymy budowac dom i okaze sie czy sostanie jakas kasa i jak tak to ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 12.11.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Ja głosuje na NIE.. Tak jak każdy bajer.. Na początku fajnie, fajnie... a potem się nudzi albo człowiek nie ma czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biop 14.11.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Ja głosuje na NIE.. Tak jak każdy bajer.. Na początku fajnie, fajnie... a potem się nudzi albo człowiek nie ma czasu... Tia... to zupełnie tak jak z żoną/mężem czy samochododem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 15.11.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Zo do nudzenia sie. Zalezy jak dlugo korzystalas/es z sauny do tej pory. Skoro nie nudzi mi sie wychodzic zmina z domu zeby pojsc na saune "publiczna" tym bardziej nie znudzi mi sie w domu. Czy prysznic lub kapiel w wannie tez niektorym sie nudzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 15.11.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Może dla nawykłych do saunowania to jest jakiś pomysł. U nas sauna byłaby przestrzenią zupełnie nieużywaną, którą trzeba sprzątać i konserwować. Aha, mogłabym ją zwiedzającym pokazywać. Ale to jedno zastosowanie to trochę mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 15.11.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Powiem szczerze, że ja nie jestem "hard user'em" sauny. Byłem kilka razy w życiu, ale... będę miał. Ja wiem, że zamiast budować można jechać "w miasto" i się saunować, ale... raczej nie zauważyłem u siebie takiego nawyku czy pędu. Natomiast w domu zakładam, że będę korzystał regularnie (tzn. min. raz na 1-2 tygodnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 15.11.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 1-2 razy na tydz. to wlasnie to o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 18.11.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Jestem ZA. Sauna to świetny relaks po długim dniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.11.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 1-2 razy na tydz. to wlasnie to o co chodzi tak jest poniedzialek ja mam do pozna angielski wtorek zona aerobik sroda ja angielski czwartek zona aerobik piatek zamawiamy pizze i salatke, otwieramy wino i siedzimy w salonie do pozna przed telewizorem sobota to najodpowiedniejszy dzien u nas na saunowanie. moze od czasu do czasu uda sie zaprosic znajomych i wspolnie posaunowac. za jednym grzaniem i pradem wiecej sympatycznych osob moze sie zrelaksowac. zreszta samemu to jakos tak za cicho i za spokojnie u nas to pewnie bedzie raz w tygodniu o ile oczywiscie zostanie po zakonczeniu budowy z 10 kola aby postawic saune, prysznic i zakupic jakis wypoczynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakowianka 10.02.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Sauna w domu do bardzo głupi pomysł, moim zdaniem (a kozystam z niej raz w tygodniu). Po pierwsze: cały bajer z sauny polega na tym że wyrwiesz sie z domu i pojedziejsz gdzieś do fajnego hotelu gdziej jest naprawde duza sauna z basenem z zimna wodą a nie tylko prysznicem Po drugie: ja bedziesz miał /miała szczęście to spotkasz tam miłych ludzi Po trzecie: jak bedzie już sauna w domu to nie bedziesz z niej kożystać bo trzeba nagrzać wcześniej, a to samemu się nie chce i skończy się jak u mojego znajomego - SAUNA SŁUŻY JAKO SUSZARNIA TRAFILES w samo sedno !!!! To samo jest z basenem ,silownia jedynie bar sie czsami przydaje ! Witam stwierdzam najlipsze podsumowanie na forum - mam sałne siłownie solarium buduje basen jacuzzi a kurcze o barku zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts