basset 15.03.2005 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Dzis przyszlo do mnie pismo ze wyslano projekt WZiZT do uzgodnien. Na tablicy ogloszen w Urzedzie Miasta jest napisane ze na decyzje o WZiZT czeka sie do 2 miesiecy. Wniosek zlozylem 23.12.2004, dwa miesiace minely w lutym a oni w polowie marca przysylaja informacje ze sa na etapie uzgodnien (dodam ze w tym pismie zle odmieniono moje nazwisko oraz zle wpisano pozycje z ustawy) i sam juz nie wiem ile to moze jeszcze potrwac. Kiedy to otworzylem nie czekalem dlugo i napisalem 2 skargi: do Wydzialu Architektury i do Wiceprezydenta Miasta ktory przyjmuje skargi na Wydzial Architektury, ale nie wiem czy to cos da. Jestem wsciekly bo nie wiem czy zdaze w obecnej sytuacji w tym roku ruszyc wszak czeka mnie jeszcze zalatwianie pozwolenia na budowe ktorego juz sie boje. Nie mam kupionego i zaadoptowanego projektu a nawet jeszcze nie konsultowalem go z architektem. JESTEM WSCIEKLY I ZLY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNAKOST. 16.03.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Witma!To widzę, że nie jestem sama. Złożyłam wniosek o WZiZT ok. 24.11.2004 i do tej pory nie dostałam żadnej informacji. Dzwoniłam pod koniec lutego do gminy i powiedzieli mi, ze właśnie wysyłają dokumenty do uzgodnień i przyslą pismo. Jak na razie to nic nie przyszło. Niedługo minie 4 m-ce. Szlag mnie już trafia. Chcemy na jesieni lać fundamenty, ale coś czarno to widzę. Musimy jeszcze załatwić podział i przepisanie działki. To się trochę wyżaliłam. Pozdrawiam ANia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.03.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Nie chcę was martwić, ale macie małe szanse na budowę w tym roku. Uzgodnienia wrócą za miesiąc, potem przygotowanie decyzji i rozesłanie stronom (miesiąc). Potem czas na uprawomocnienie (2 tyg.) Potem pozwolenie na budowę (2,5 miesiąca) rozesłanie stronom (1 miesiąc) uprawomocnienie (2 tyg) I MAMY PAŹDZIERNIK Pod warunkiem, że sąsiedzi nie złożą odwołań. Urzędy macie - jak widać - nie spieszne. Skarga nic nie da. Ja też składałam. Odpowiedź na skargę przyszła miesiąc po wydaniu decyzji i było w niej napisane, że moja skarga jest bez sensu, bo przecież mam już decyzję. WZIZT trwało 6 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 16.03.2005 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Ja chyba jednak zwariuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 16.03.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Jak już wcześniej pisałam - warunki zabudowy otrzymaliśmy po około 9 miesiącach. I bardzo się cieszę, że wogóle je otrzymałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 16.03.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 my też czekamy teraz już na uprawodonicnienie planu zagospodarowania przestrzennego. bez tego ani rusz, a czeka nas jeszcze podział i przepisanie i cała papierologia związana z pozwoleniem na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 16.03.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Witam drodzy forumowicze jesteście krok przede mną, bo ja dopiero skąpletowałam mapkę i wypisy ze Starostwa do WZ , właśnie wypełniam wniosek i zastanawiam się nad paroma punktami , skoro wy już wypełniliści to może pomożecie mnie. Co wpisać w takiej pozycji? "Zaopatrzenie na wodę, energię,odprowadzenie ścieków, sposób unieszkodliwienia odpadówó wpisać nr działki- skąd to mam wziąć? Planowany sposób zagospodarowania terenu w tym przeznaczenie i gabaryty ob. bud. Lokalizacja obiektu, trasy przyłączy i wjazdy pokazać w formie graficznej na mapie zasad. - czy mam to dowolnie opisać i zaznaczyć na mapie? A planowana inwestycja -podać wszystkie obiekty budowl. - ja chcę budować tylko dom z garażem, nie wiem czy pisać coś więcej? Z " charakterystycznymi parametrami technicznymi inwestycji np powierzchnia zabudowy" z tym sobie poradziłam bo już wiem jaki dom chce budować i trochę pospieszyliśmy się i kupiliśmy plan. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.03.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Ja chyba jednak zwariuje... Basset, nie wariuj! Masz przynajmniej gwarancję, że ją dostaniesz. Inaczej dostałbyś już odmowę lub zawieszenie na 12 miesięcy. Więc widzisz - CIESZ SIĘ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 MartoB, jeśli jesteś z Warszawy lub okolic to chętnie pomogę Ci przy wypełnianiu wniosku. Jestem architektem, więc dla mnie to chleb powszedni Daj znać na priva czy jesteś zainteresowana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 16.03.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Potem pozwolenie na budowę (2,5 miesiąca) rozesłanie stronom (1 miesiąc) uprawomocnienie (2 tyg) czy aby nie przesadzasz? skąd te 2,5 miesiąca? u mnie pod warszawą obiecują 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coquelicot 16.03.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Witma! To widzę, że nie jestem sama. Złożyłam wniosek o WZiZT ok. 24.11.2004 i do tej pory nie dostałam żadnej informacji. Dzwoniłam pod koniec lutego do gminy i powiedzieli mi, ze właśnie wysyłają dokumenty do uzgodnień i przyslą pismo. Jak na razie to nic nie przyszło. Niedługo minie 4 m-ce. Szlag mnie już trafia. Chcemy na jesieni lać fundamenty, ale coś czarno to widzę. Musimy jeszcze załatwić podział i przepisanie działki. To się trochę wyżaliłam. Pozdrawiam ANia Łomatko! Ania, ja planuję budowę w niedalekiej okolicy (Otwock) i prawie spadłem z krzesła, jak przeczytałem, ile czekasz na WZiZT. Czy podlegasz pod Urząd Miasta w Otwocku czy w Karczewie?? Bo jeśli w Otwocku, to widzę, że już muszę się uzbroić w anielską cierpliwość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 16.03.2005 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Ja chyba jednak zwariuje... Basset, nie wariuj! Masz przynajmniej gwarancję, że ją dostaniesz. Inaczej dostałbyś już odmowę lub zawieszenie na 12 miesięcy. Więc widzisz - CIESZ SIĘ!!!! Moze faktycznie jest to jakies pocieszenie? Ale ja chcialem cos w tym roku zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNAKOST. 17.03.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Łomatko! Ania, ja planuję budowę w niedalekiej okolicy (Otwock) i prawie spadłem z krzesła, jak przeczytałem, ile czekasz na WZiZT. Czy podlegasz pod Urząd Miasta w Otwocku czy w Karczewie?? Bo jeśli w Otwocku, to widzę, że już muszę się uzbroić w anielską cierpliwość... Witam!Będziemy się budować w Glinie pod Celestynowem, więc załatwiamy wszystko w Gminie Celestynów. Urzędnik, z którym rozmawialismy powiedział, że to nie potrwa dłużej niż 2 - 3 m-ce. Ale jak widać trochę im sie to wydłużyło. Nasza działka jest rolna chyba VI klasy ale przeznaczona pod zabudowę, dlatego dokumenty musiały iść jeszcze do uzgodnienia do Wojewody, co potrwa ok. 1 m-ca. Niewiem jak jest w Otwocku, ale najlepej po gdzieś 1,5 - 2 m-cach dzwonić i się dowiadywać. Pozdrawiam i życzę duuużo cierpliwości.Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNAKOST. 17.03.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Łomatko! Ania, ja planuję budowę w niedalekiej okolicy (Otwock) i prawie spadłem z krzesła, jak przeczytałem, ile czekasz na WZiZT. Czy podlegasz pod Urząd Miasta w Otwocku czy w Karczewie?? Bo jeśli w Otwocku, to widzę, że już muszę się uzbroić w anielską cierpliwość... Witam!Będziemy się budować w Glinie pod Celestynowem, więc załatwiamy wszystko w Gminie Celestynów. Urzędnik, z którym rozmawialismy powiedział, że to nie potrwa dłużej niż 2 - 3 m-ce. Ale jak widać trochę im sie to wydłużyło. Nasza działka jest rolna chyba VI klasy ale przeznaczona pod zabudowę, dlatego dokumenty musiały iść jeszcze do uzgodnienia do Wojewody, co potrwa ok. 1 m-ca. Niewiem jak jest w Otwocku, ale najlepej po gdzieś 1,5 - 2 m-cach dzwonić i się dowiadywać. Pozdrawiam i życzę duuużo cierpliwości.Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 17.03.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Moze faktycznie jest to jakies pocieszenie? Ale ja chcialem cos w tym roku zrobic... Przyłącza załatwiaj - to też jest rok czasu!! Do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 17.03.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Potem pozwolenie na budowę (2,5 miesiąca) rozesłanie stronom (1 miesiąc) uprawomocnienie (2 tyg) czy aby nie przesadzasz? skąd te 2,5 miesiąca? u mnie pod warszawą obiecują 2 tygodnie Życie nauczyło mnie przyjmować w kalkulacjach wariant pesymistyczny. Lepiej być miło zaskoczonym niż się niemiło rozczarować. 2,5 miesiąca wynika z ustawy, a obiecanki .... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 17.03.2005 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Moze faktycznie jest to jakies pocieszenie? Ale ja chcialem cos w tym roku zrobic... Przyłącza załatwiaj - to też jest rok czasu!! Do roboty! Mam nadzieje ze przylacze pojdzie szybciej- skrzynka stoi w granicy, ale i tak nic nie wiadomo. Reszty nie musze bo nie mam dostepu do innych mediow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 17.03.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Dlatego ja papierologie planuje załatwić w tym roku, a na przyszłą wiosnę zaczynać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 17.03.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Powiedzcie mi proszę na tym ksero z mapy to trzeba zaznaczyć jakimś np.mazakiem działkę o którą chodzi?dom?itp.itd.? bo już sam nie wiem...na stronie urzędu nic takiego nie jest napisane...Chodzi o wniosek WZ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNAKOST. 17.03.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Powiedzcie mi proszę na tym ksero z mapy to trzeba zaznaczyć jakimś np.mazakiem działkę o którą chodzi?dom?itp.itd.? bo już sam nie wiem...na stronie urzędu nic takiego nie jest napisane... Chodzi o wniosek WZ Pozdrawiam My na mapie, którą dołączaliśmy do wniosku o WZ narysowaliśmy lekko ołówkiem kwadrat, który miał oznaczać, że w tym miejscu na działce ma byc dom o który nam chodzi. Tak nam zasugerował geodeta z Gminy. A w samym wnisku opisaliśmy, że w tym i tym rogu działki mamy zamiar postawić dom. Ania K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts