NOTO 16.03.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Słyszeliście ? Koło Czestochowy znaleziono rosnące trufle. Kg tego grzyba kosztuje ok. 2500 Euro .... JAk można to hodować na własnym ogódku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 16.03.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 W pierwszym rzędzie musisz założyć hodowlę świń bo one najlepiej wywąchują trufle z pod ziemi. Oj coś mi się zdaje że planujesz szybko się dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 16.03.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Słyszeliście ? Koło Czestochowy znaleziono rosnące trufle. Kg tego grzyba kosztuje ok. 2500 Euro .... JAk można to hodować na własnym ogódku lepiej zapomnij. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 17.03.2005 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 W pierwszym rzędzie musisz założyć hodowlę świń bo one najlepiej wywąchują trufle z pod ziemi. Oj coś mi się zdaje że planujesz szybko się dorobić Muszę w końcu zacząć spłacać kredyt Oczywiscie traktuję ta sprawe z przymrużeniem oka. Ale warto byłoby aby ci naukowcy co to odkryli dostali grant bo być może rzeczywiście dałoby się to uprawiać na produkcyjną skalę - mogłoby to nieźle podreperować budzęt naszej wsi ..... JA na razie mam problem z cebulkami ... które posadzone jesienią nie chcą wyjść spod ziemi (mowa o krokusach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 17.03.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 W pierwszym rzędzie musisz założyć hodowlę świń bo one najlepiej wywąchują trufle z pod ziemi. Oj coś mi się zdaje że planujesz szybko się dorobić Muszę w końcu zacząć spłacać kredyt Oczywiscie traktuję ta sprawe z przymrużeniem oka. Ale warto byłoby aby ci naukowcy co to odkryli dostali grant bo być może rzeczywiście dałoby się to uprawiać na produkcyjną skalę - mogłoby to nieźle podreperować budzęt naszej wsi ..... JA na razie mam problem z cebulkami ... które posadzone jesienią nie chcą wyjść spod ziemi (mowa o krokusach) To podobno proste. Trzeba mieć tylko las z kilkudziesiecoletnimi debami pod którymi lezy gruba warstwa ziemi lisciowej w odpowiednim miejscu i z kulturami grzybowymi trufli, a dalej juz z górki , zbierac i sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 20.03.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Jak naukowcy opracuja i można będzie przemysłowo uprawiac to kg bedzie kosztowało 3,5 zł. Tak jak pieczarki przemysłowe ktore są ładne ale zapachu i smaku nie maja. Weś poziomke leśna i działkowa nie ten zapach nie ten smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 22.03.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Przed laty jak zaczynałem gospodarować na mojej działce w jednym miejscu zsypywałem zbierany na działce leśnej murzs, to co spadało z drzew, liście i ściółkę, wszystko umieściłem na jednej grządce gdzie w tym materiale podsadziłem lilie. Któregoś roku podczas przesadzania cebul lilii znalazłem kilka trufli. Były nieduże nieco wielkości orzechów laskowych i bardzo smakowicie pachniały. Zostawiłem je w glebie. Ale kiedyś pomyślałem, żeby te trufle ławiej móc później znaleźć umieściłm po kilka w doniczkach opaskac. To był koniec chodowli. Od tego czasu już żadnej trufli nie znalazłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dires 24.03.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 hmm przydałby się tak przynajmniej z 1kg trufli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts