Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sory, że nie pisałem tak długo...

Rąk mi brakuje, i czasami głowy, by to wszystko przemyśleć. Powtarzam sobie stale tekst piosenki Wojciecha Młynarskiego "... róbmy swoje...", albo słowa kierowcy z "Konwoju" o tej kaczce, co to niby spokojna na wierzchu, a pod wodą zapier....a łapkami jak młynek.

Martwię się...

Martwię się i robię swoje. Wzrok mi się psuje i jak tak dalej pójdzie, to nici z czytania, fotografowania, oglądania świata... U okulisty nie byłem ze 20 lat, a powinienem co roku. I nie mam czasu wybrać się do niego...

Martwię się, co wyrosło z mojej Córki, która zarabia krocie na tłumaczeniach, ale studiuje, więc należą jej się pieniądze. Więc wylicza mi zaległości, żąda sprzedania domu i straszy komornikiem... A potem wyjeżdża do Londynu i się nie odzywa...

Martwię się o finanse, których może zabraknąć na opał i przedszkole Wiktora, nie wspominając o podłogach i malowaniu...

Dlatego nie mam czasu. Ale póki coś będę widział, postaram się pisać...

c.d.n.n?

Jak oglądam zdjęcia Wlowika to przypomina mi się moje dzieciństwo. Teraz to ludzie budują: musi być prawie całość żeby się wprowadzić (ja zresztą też tak podchodzę :lol: ).

Pamiętam budowanie rodziców: najpierw budynek gospodarczy w podwórku - tak żeby było gdzie mieszkać (dwa niewielkie pomieszczenia, pięcioro ludzi, bo z dziadkami). Poprzednie lokum było zawilgoconym mieszkaniem w kamienicy, a czas oczekiwania na własne M wynosił 10 lat. A więc decyzja: trzeba budować.

Potem stan domu niemalże surowy - wykończona góra z linoleum na podłodze betonowej. Dopiero później dopieszczany dół (już z parkietem i innymi luksusami). I tak trwało kilka ładnych lat. Ale byliśmy na swoim.

• 1 year później...
A ja znowu z ponagleniem :) Wlowiku wiem, że informacje dawkowane potegują oczekiwanie na c.d.n. ale...nie każ czekac zbyt długo 8)
  • 2 weeks później...
No OK - może być nawet tygodnik zamiast dziennika - byle systematycznie. Tradycyjnie już - na c.d.n. oczekuję :)
  • 5 months później...
Jak tam instalacja z polibutylenu? Przemawia do mnie to, że trochę gorzej się w nim bakterie mnożą niż w pex-ach. A jak jest ze stopniem skomplikowania montażu i ceną?

Ano, trzyma się... Wytrzymuje skoki ciśnienia do 6 atm. (potem zawór bezp. odpuszcza nadmiar), temperaturę 98*C (tyle potrafią nadmuchać solary), montaż był bezproblemowy, cena... porównywalna do Cu.

Żyć, nie umierać...

Pogody, słońca, radości, w niedzielę dużo gości, w poniedziałek dużo wody - to dla zdrowia i urody. Dużo jajek kolorowych, świąt wesołych, oraz zdrowych!

http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1710.jpg

• 7 months później...
Halo halo halo tu przyszły Koleczkowianin :)

Jak tam Włowik idzie bo coś zastój masz w dzienniku?

pozdrawiam

Arek

Hi, hi, ano mam...

A co do iścia, to powolutku... Byle do przodu.

Idzie zima, więc może się ciut sprężę i cóś smarknę na (papier, czy ekran?).

No, nie ważne... obuecuję.

Pozdro.