Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika łazienkowa

duch07

Recommended Posts

Witam

Gorąco odradzam czarną ceramikę znajomi taką kupili i są bardzo rozczarowani, będą wymieniać na białą.

Co do ceramiki firmy Roca to jest to tzw dobra jakość za niewielkie pieniądze. Jeśli chodzi o baterie to polecam zainwestować w np. Hansgrohe.

Pozdrawiam

Czy wiesz może dlaczego Twoi znajomi są niezadowoleni z czarnej ceramiki? Architekt namawia mnie na czarną ceramikę ale nie jestem przekonana. Wszystkie doświadczenia użytkowników są dla mnie bardzo cenne - zastanawiam się, czy na takiej ceramice widać kamień i jak to się czyści etc.

A czy ktoś z was ma ceramikę w łazience w kolorze czarnym albo granitu??? Kupiłam kabine w kolorze grafitowym i bardzo chciałabym podobny sedes i umywalke, ale nie mogę znaleść. :( Może macie jakieś linki do stron albo adresy sklepów na podkarpaciu z takim asortymentem

Z góry dzięki

ja również odradzam ciemną ceramikę i to z własnego doświadczenia. Kupiliśmy pięć lat temu ceramikę keramag'u w kolorze takim ciemno - gołębim i muszę niestety przyznać że jest ona cholernie trudna w utrzymaniu. Widać zacieki od każdej kropli a umywalka po kilku godzinach od umycia wygląda jakby nie była czyszczona od tygodnia - jest w białe obrzydliwe kropki od mydła. Muszę powiedzieć że przy tym to nawet walory estetyczne łazienki przestały mnie cieszyć. :-?

Do domu kupimy napewno białą ceramikę

Witam

Z tego co wiem jest to bardzo przygnębiający kolor i zamiast relaksować to się męczysz. Na czarnym wszelkie zacieki widać bardziej niż na normalnej wannie stalowej czy akrylowej.

Jeśli chcesz jeszcze dorzucić ciemną glazurę to licz sie z tym że wzrośnie Ci pobór prądu jako że do oświetlenia ciemnego pomieszczenia potrzeba mocniejsze żarówki.

Pozdrawiam

Z tymi zabrudzeniami to wiem, tylko że ja raz spotkałam sie z takim fajnym ciemnym granitem który nie był idealnie gładki i na nim nie było widać żadnych zacieków, tylko że teraz juz nigdzie tego nie mogę znaleść. :(

A łazienka będzie i tak bardzo jasna. Poza tym w drugiej bedzie już biała ceramika. :D

Grafitowe rzeczy ma właśnie Roca. My po dłuugim namyśle jednak zostaliśmy przy bieli - nie bez znaczenia jest fakt, że kolory wychodzą droższe o 40% :-? . Poza tym na nowe serie w kolorze trzeba czekać ok. 8 tygodni - nie ma tego w Gliwicach, muszą ściągać z Hiszpanii

U nas cała ceramika oprócz wanny będzie z Roca...

P.s. - przy nowych seriach niebagatelny koszt stanowią... deski do wc. Są tylko wolnoopadające - dorzućcie sobie od razu do ceny ;)

Znajomi maja wlasnie grafitowa ceramike f-my ROCA, slicznie wyglada zanim sie jej nie zacznie uzywac. Pozniej tak jak wspomnieli juz poprzednicy wyglada fatanielnie bo znac na niej slady wody z mydlem i po kazdym uzyciu (czyt. umyciu rak) trzeba czyscic jakims mleczkiem lub plynem myjacym zeby nie zrobilo sie matowe.

Poza tym serie kolorowe zamawiane sa w Hiszpani, drozsze a do tego jak nie zrobia w tej samej partii to roznia sie odcieniami :?

• 8 months później...
Spotkaliście się może z ceramiką włoskiej firmy AeT? Podobają mi się ich umywalki, ale nie mogę znaleźć żadnych opinii :-?

http://www.aetitalia.it

I jak tam poszukiwania opinii? Ja próbuję znaleźć miejsce, gdzie da się to obejrzeć. Jakoś ciężko ich namierzyć. Póki co znalazłem tylko gościa na Allegro, ale w dodatku ma kiepskie recencje 6 negatywów na 99 użytkowników.

Opinii nie znalazłam, więc kupiłam :) Wygląda ladnie, ale jeszcze nie używam, więc nie wiem jak się sprawuje. Obejrzeć to to można w salonach firmy Mirad (na pewno w Wawie na Bartyckiej).

A kupowałam też z Allegro, u tego człowieka, nie ma negatywów:

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=203853

Też ma sklep na Bartyckiej, ale tam można tylko zamówić, ekspozycji prawie nie ma. Dobre ceny, przyzwoita obsluga, zamawiałam kilka rzeczy, wszystko było ok.

• 15 years później...

Kóło, Cersanit i Roca to trzy różne marki ceramiki łazienkowej. Każda z nich ma swoją wyjątkową linię produktów, z których możesz wybierać. Na przykład, Roca oferuje swoją serię Meridian, która ma wyjątkowy design i jest wygodna w użyciu. Cersanit z kolei oferuje produkty z wyjątkowymi wzorami, które dodadzą stylu Twojej łazience. Koło z kolei ma bogaty wybór produktów, które są wytrzymałe i łatwe w utrzymaniu. Więc jeśli chcesz wybrać coś z seri Meridian, to Roca będzie dla Ciebie dobrą opcją.

Kiedy robiłem remont łazienki, kupiłem ceramikę łazienkową w sklepie::spam: szeroką gamą produktów. Bezpłatną wysyłkę przypisałbym osiowym zaletom tego producenta.

Edytowane przez Greengaz