marcin_budowniczy 16.03.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 witamIle może kosztować wycena działki?Czy jakiś procent od wartości, czy też mają cenę ustaloną np. 500 zł?dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 17.03.2005 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Czy nikt z Was nie wyceniał ? (np. jako zabezpieczenie się przed Urzędem Skarbowym, żeby nie przyszło pismo za rok, że za mało działka kosztowała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.03.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 za wycenę działki i przyszłego domu (na zlecenie banku) zapłaciłam 3 lata temu 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 17.03.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 My za to samo co Maluszek zapłaciliśmy teraz 800 zł - rzeczoznawca napracował się jednak sporo, bo w okolicy prawie nie ma rynku na nowe domy. Dał nam do zrozumienia, że jeśli chodziłoby o samą działkę, to spokojnie wziąłby połowę tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 17.03.2005 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Dziękuję o taką informację mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.03.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 witam Ile może kosztować wycena działki? Czy jakiś procent od wartości, czy też mają cenę ustaloną np. 500 zł? dziękuję Robiłem kilka miesięcy temu, wycena kosztowała 475zł, ale musiałem się naszukać, normalna podawana przez telefon cena oscylowała wokół 600-800zł. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekW 17.03.2005 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 W grudniu ub. roku operat szacunkowy wymagany przez bank kosztował mnie 350,- PLN + koszt około dziesięciu połączeń telefonicznych, aż znalazłem takiego co nie oczekiwał ceny z przedziału 600,- - 800,- PLN.Minusem było pewne niechlujstwo dokumentu końcowego (Pan ewidentnie pracował na standardowym tekście i nie wszędzie pamiętał, aby wkleić dane wycenianej nieruchomości lub zmienić daty). Ale co tam, bank zaakceptował. Drugi minus to psucie rynku pozostałym rzeczoznawcom, ale to nie mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 18.03.2005 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Dzisiaj byłem u Rzeczoznawcy skasował mnie 500 zł (po targowaniu bo chciał 600 i bez vatu ) . Termin 7 dni. Jak za parę miesięcy US mi się doczepi (odpukać) to będę miał asa w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts