Frankai 30.09.2002 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Wyobrazcie sobie lazienke z wanna i umywalka z jedna bateria. Bateria jest umieszczona na krotszym boku wanny i w dodatku nie na srodku. Dzieki temu, oraz dlugiej wylewce (40cm) obsluguje tez umywalke. Niech zyje wynalazczosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 30.09.2002 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Hm, czy taką wynalazczością będzie połączenie bidetu z pisuarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 30.09.2002 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Przy przekręcaniu takiej wylewki nie ma siły żeby woda nie kapała między wannę a umywalkę.Wynalazki-dobra rzecz,ale zastanów się nad wątpliwymi.MarioA bidet z kibelkiem naprawdę istnieje i ma się dobrze:smile: [ Ta Wiadomość była edytowana przez: bigmario4 dnia 2002-09-30 10:01 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.09.2002 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Bateria jest nad wanna, a umywalka zachodzi nad wanne. Tak w ogole ja to traktuje jako ciekawostke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 30.09.2002 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Frankai, czy Ty już piszesz STAMTĄD? Jeśli tak to reszta nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 30.09.2002 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 A ja w swej straszliwej naiwności myślałam, że ta epoka już minęła!? W tej chwili pomieszkujemy u mojego ojca na Ochocie.Mieszkanko ma 37 m2 i są to 2 pokoje a wszystkie pomieszczenia w amfiladzie tzn. wchodzimy do przedpokoiczku, kuchnia, I pokój, II pokój,przedpokoik, łazienka. Acha, jest jeszcze wejście z I pokoju na balkon. Oczywiście na ścianach była ogromna sieć rur, rureczek i rureniek od gazu, wody, kaloryferów, odpowietrzeń itp. Dla oszczędności nad wanną była zamontowana jedna długa wylewka, ale umywalki w ramach tejże oszczędności już nie było.Moje uznanie dla pomysłodawców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 30.09.2002 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Takie rozwiązanie można było spotkać także w Polsce w domach z lat 60-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 30.09.2002 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 A w Grecji klasycznym rozwiazaniem jest umieszczanie prysznica nad WC.Efekt: mozesz brac prysznic i "nadawac paczke". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.09.2002 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 No dobra Ryniu przyznam sie wszystkim: jestem na Syberii, a dokladniej w Surgucie, czyli jakies 3 tys.km na wschod (i troche polnoc) od Moskwy. Przypuszczam, ze jest tu duzo takich ciekawostek. Z budowlanych, to mieszkam w domku drewnianym, a bywa tu i -40. Na oko jest tylko 15cm ocieplenia. Z innych widzialem napisy przy wejsciu do dyskoteki, ze nie mozna wnosic broni palnej, gazowej, itp. Faktycznie trzepia plaskoglowych (odpowiednik ABS) wykrywaczami metali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 30.09.2002 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 A w hotelu "Bielyje Noczi" w Petersburgu, jak kolega zapytal, czy jest pokoj z telewizorem, to sie okazalo, ze jest: dwaj boy'e poszli do jadalni i zabrali ludziom sprzed nosa telewizor wraz z meczem Dynamo - Spartak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 30.09.2002 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 u mojego kolegi nad umywalką był kaloryfer żeliwny - tam gdzie normalnie powinno być lustro. Lokalizacja: Polska/Warszawa/Ursynów lata 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 30.09.2002 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Notuj Pan... Ursynów, Alternatywy 4. Gospodarz już wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 30.09.2002 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Frankai, a za co Cię tam zesłali????!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 30.09.2002 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 W Polsce w latach 70-ch wybudowano sieć hoteli NOVOTEL, gdzie taki patent był zakładany w łazienkach.Hotele tej sieci w założeniu po około 15 latach powinny być burzone i budowane od nowa. A u nas ORBIS je wykupił i ponazywał różnie, żeby nie było że to NOVOTEL. Mamy więc Redę w Szczecinie, VERĘ w Warszawie, Posejdon w Gdańsku i wiele, wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.09.2002 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Nie wiem czyj to patent, ale ja zastosowałem go u siebie. Zlikwidowałem w łazience umywalkę. Nad wanną na długim boku zamontowałem uchwyt na słuchawkę prysznica. Słuchawka (z regulacją sposobu wypływu wody) + uchwyt i cała armatura tworzą zgrabny zestaw. Zalety czegoś takiego: 1. najważniejszy: nie spada ani kropla wody na podłogę podczas dowolnego sposobu mycia. 2. można się nachylić tak, aby strumień wody obmywał prawie do pasa, czego nie mogłem zrobić gdy umywalka była mała. Najbardziej wnerwiałą mnie umywalka z wylewką (taki maleńki mieszacz) którego strumień wody obmywał mi jedynie dłonie bo dalej ich nie mogłem włożyć. W miejscu zlikwidowanej umywalki mam szafkę. Jestem z tego patentu naprawdę bardzo zadowolony. Ged Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.10.2002 02:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2002 No to moze zrobic gielde niekonwencjonalnych pomyslow? Alicjanka - odpowiem emalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts