Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Williego i Domu jego

Recommended Posts

Ale to śmieszne uczucie obejrzeć Swój Dom a Nie Swój :wink:

Co tu dużo gadać - Piękny Dom macie! :p :wink:

jak możesz podaj mi maila napriv do siebie do skrzynki - mocno podejrzewam że będę miał kilka pytań :wink:

cieszę sie że dziennik się podoba - w ciężkich chwilach budowlanych używam dziennika jako antidotum dla zdrowia (psychicznego) - po opisaniu jakoś weselej ta budowa wygląda 8)

pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 381
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Imka z Nieba mi spadłaś ze Swoimi zdjęciami :D

Ja jestem dopiero w fazie adaptacji projektu i jedną ze zmian w salonie jest właśnie wysokosc okien. U Ciebie wyglądają super.........chociaż poczekam jeszcze na zdjęcie salonu Williego.

Co do innych zmian to planuję:

-kuchnia w miejsce gabinetu i spiżarki

- spizarka w miejscu toaletu przy wejsciu

- jadalnia będzie w miejscu kuchni i zamiast okna w jadalni będą drzwi balkonowe z wyjsciem na taras - akurat z tej strony mam południe.

- w salonie kominek na płaszcze w rogu za schodami

- wmiejscu łazienki i garderoby będzie gabinet ( w przyszłości )

- kosztem połowy pom. gospodarczego malutka poczekalnia z WC.

Uffffffff sporo tego :) :-?

pozdrawiam

Co tu dużo gadac - Piękne Domy macie.;)

Cześć Willie!

Właśnie jestem po lekturze Twojego ostatniego ... nieco smutnego ... rozdziału powieści "Seweryna łamie fale" ...

Kurza twarz ... a mocniej chciałoby się to określić ....

Co z tym Twoim dachem się dzieje .... już nawet u mnie przykryty (mam na myśli odeskowany i zapapowany bo nie zdążyliśmy z dachówką) a już o mim dachu to nawet mówić mi się nie chce :x :evil:

Co do wody - czyżbyś już założył przyłącza wodociągowe???

Zmarźlak - ciekawe określenie - muszę zastosowac do mojego DOM(ku) - robię co mogę aby mi go BB nie dogrzał .... niech sobie wiart hula ....

U mnie będą rozprowadzenia wodno-kanalizacyjne właśnie robić wewnątrz .... potem kabelki prądowe .....

Boże, czy ja to przeżyję????

Ale Ty się nie martw! Zawsze Ci świetnie szło - i teraz będzie dobrze!

Pamiętaj o ulubionym haśle Boba Budowniczego (oryginału):

Czy damy radę? TAK DAMY RADĘ !!!!

J

Willie,

Nie martw się - do wiosny jeszcze cos koło 70 dni. Ja też liczę, bo z powodu mego zapracowania sasiedzi nie zauwazyli, ze juzmieszkam. Z tej okazji cały snieg z własnej drogi dojazdowej zgarneli na moją. Efekt - brne co wieczór jakies 300 m w snieżku po kostki :)

Będzię dobrze - może załóż solar na komórce ;)

Całe szczęście bo Może Lamp nie masz jeszcze :wink:

na moim polu nie ma ani jednej...... 8)

Oj Willie! Ty to widzę lubisz luxus ... Lamp Ci się ZACHCIEWA ....

Ja nawet nie wiem gdzie znajduje się najbliższa od mojego DOM(ku) ...

Martka - u mnie dość podobnie: brnie się przez białe skały śniegowe ... ciężko się idzie, nie mówiąc już o jechaniu i tzw manewrach samochodem ... no ale do SIEBIE ... :lol:

pzdr

J

Willi

Kup sobie przewód grzejny, taki ok 80W, owiń rurę, podłącz do prądu i problem zamarźnięcia wody w Rurze masz z głowy.

Pamiętam, że u siebie rurę miałem owiniętą wełną, w środku chodził wentylator z termostatem na minimum, a pomieszczenie odizolowałem folią od reszty domu. Nawet wentylator się czasami wyłączał :o . Generalnie temepratura była w ok. 5 stopni na plusie.

Pozdrawiam

Właśnie wczoraj dokładnie tak zrobiliśmy - przewód grzejny ok. 4m owinięty dookoła rurki i mam nadzieję, że już mu mrozy nie straszne... :wink:

Przyłącze mamy doprowadzone do garażu - tam będą wszystkie ustrojstwa do uzdatniania wody i wodomierz, a ponieważ garaż jest jeszcze nieszczelny... wiadomo jak to się kończy... :-?

Pozdrawiam,

...

Co do innych zmian to planuję:

-kuchnia w miejsce gabinetu i spiżarki

- spizarka w miejscu toaletu przy wejsciu

- jadalnia będzie w miejscu kuchni i zamiast okna w jadalni będą drzwi balkonowe z wyjsciem na taras - akurat z tej strony mam południe.

- w salonie kominek na płaszcze w rogu za schodami

- wmiejscu łazienki i garderoby będzie gabinet ( w przyszłości )

- kosztem połowy pom. gospodarczego malutka poczekalnia z WC.

Uffffffff sporo tego :) :-?

pozdrawiam

Co tu dużo gadac - Piękne Domy macie.;)

Witam,

i Wy też Taki Dom mieć będziecie, a widzę, że zmiany bardzo podobne do naszych... :wink:

co prawda nie do końca potrafię sobie wyobrazić wyjście na taras z jadalni, ale pewnie tyz piknie bedzie...

Miejsce na kominek na płaszcze :D - też o takim myśleliśmy, w końcu jednak stanął gdzie indziej, chociaż teraz, im dłużej patrzę, wydaje mi się, że pierwotne położenie jest całkiem niezłe, ale pod warunkiem zwężenia okna - czymś to okno trzeba zasłaniać, a nie wyobrażam sobie firan, czy zasłon tak blisko kominka. :x

Bardzo ciekawa jestem, jak to Willie rozwiązał, bo na zdjęciach widać, że Jego kominek powstanie zgodnie z projektem...

pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Wasz Dom :wink: :wink:

• 2 weeks później...
DZIĘKI! :D

AT LAST CZYLI WRESZCIE - NOWE ZDJĘCIA W ALBUMIE! :o

ZAPRASZAM 8) :p

Dach z dachówką !

Ściany z Oknami !

Toż Ty się chyba zaraz przeprowadzasz Willie !!!

J

:lol: :lol:

właśnie Jedną Nogą byłem w Domku gdy mnie Mróz wygonił :wink:

czekam na ocieplenie - obojetnie czy naturalne czy gazowe czy kominkowe :p :wink:

• 3 weeks później...