Willie 10.01.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ale to śmieszne uczucie obejrzeć Swój Dom a Nie Swój Co tu dużo gadać - Piękny Dom macie! jak możesz podaj mi maila napriv do siebie do skrzynki - mocno podejrzewam że będę miał kilka pytań cieszę sie że dziennik się podoba - w ciężkich chwilach budowlanych używam dziennika jako antidotum dla zdrowia (psychicznego) - po opisaniu jakoś weselej ta budowa wygląda pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 10.01.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witam Imka z Nieba mi spadłaś ze Swoimi zdjęciami Ja jestem dopiero w fazie adaptacji projektu i jedną ze zmian w salonie jest właśnie wysokosc okien. U Ciebie wyglądają super.........chociaż poczekam jeszcze na zdjęcie salonu Williego. Co do innych zmian to planuję: -kuchnia w miejsce gabinetu i spiżarki - spizarka w miejscu toaletu przy wejsciu - jadalnia będzie w miejscu kuchni i zamiast okna w jadalni będą drzwi balkonowe z wyjsciem na taras - akurat z tej strony mam południe. - w salonie kominek na płaszcze w rogu za schodami - wmiejscu łazienki i garderoby będzie gabinet ( w przyszłości ) - kosztem połowy pom. gospodarczego malutka poczekalnia z WC. Uffffffff sporo tego pozdrawiam Co tu dużo gadac - Piękne Domy macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 11.01.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Cześć Willie! Właśnie jestem po lekturze Twojego ostatniego ... nieco smutnego ... rozdziału powieści "Seweryna łamie fale" ... Kurza twarz ... a mocniej chciałoby się to określić .... Co z tym Twoim dachem się dzieje .... już nawet u mnie przykryty (mam na myśli odeskowany i zapapowany bo nie zdążyliśmy z dachówką) a już o mim dachu to nawet mówić mi się nie chce Co do wody - czyżbyś już założył przyłącza wodociągowe??? Zmarźlak - ciekawe określenie - muszę zastosowac do mojego DOM(ku) - robię co mogę aby mi go BB nie dogrzał .... niech sobie wiart hula .... U mnie będą rozprowadzenia wodno-kanalizacyjne właśnie robić wewnątrz .... potem kabelki prądowe ..... Boże, czy ja to przeżyję???? Ale Ty się nie martw! Zawsze Ci świetnie szło - i teraz będzie dobrze! Pamiętaj o ulubionym haśle Boba Budowniczego (oryginału): Czy damy radę? TAK DAMY RADĘ !!!! J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 11.01.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Willie, Nie martw się - do wiosny jeszcze cos koło 70 dni. Ja też liczę, bo z powodu mego zapracowania sasiedzi nie zauwazyli, ze juzmieszkam. Z tej okazji cały snieg z własnej drogi dojazdowej zgarneli na moją. Efekt - brne co wieczór jakies 300 m w snieżku po kostki Będzię dobrze - może załóż solar na komórce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 11.01.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 D Z I Ę K I solar założę i DAMY RADĘ! Martka - przyznaj że nie ma to jak 300 metrów błotnego śniegu do Własnego Domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 11.01.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Willie - on nie jest błotny, tylko zamarzniety, ale wiesz jakie przez ten śnieg są jasne noce? Idziesz o 0.30 przez pole a tu biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 11.01.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Całe szczęście bo Może Lamp nie masz jeszcze na moim polu nie ma ani jednej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 11.01.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Całe szczęście bo Może Lamp nie masz jeszcze na moim polu nie ma ani jednej...... Oj Willie! Ty to widzę lubisz luxus ... Lamp Ci się ZACHCIEWA .... Ja nawet nie wiem gdzie znajduje się najbliższa od mojego DOM(ku) ... Martka - u mnie dość podobnie: brnie się przez białe skały śniegowe ... ciężko się idzie, nie mówiąc już o jechaniu i tzw manewrach samochodem ... no ale do SIEBIE ... pzdr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.01.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Willi Kup sobie przewód grzejny, taki ok 80W, owiń rurę, podłącz do prądu i problem zamarźnięcia wody w Rurze masz z głowy. Pamiętam, że u siebie rurę miałem owiniętą wełną, w środku chodził wentylator z termostatem na minimum, a pomieszczenie odizolowałem folią od reszty domu. Nawet wentylator się czasami wyłączał . Generalnie temepratura była w ok. 5 stopni na plusie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 12.01.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Nurni - wielkie dzięki za podpowiedź! juz nie mogę sie doczekać tego odcinka kiedy bedzie napisane jak się temat rozstrzygnął pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 12.01.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Właśnie wczoraj dokładnie tak zrobiliśmy - przewód grzejny ok. 4m owinięty dookoła rurki i mam nadzieję, że już mu mrozy nie straszne... Przyłącze mamy doprowadzone do garażu - tam będą wszystkie ustrojstwa do uzdatniania wody i wodomierz, a ponieważ garaż jest jeszcze nieszczelny... wiadomo jak to się kończy... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.01.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Jakie okna dałeś Willy? Chodzi mi o firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 12.01.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 ... Co do innych zmian to planuję: -kuchnia w miejsce gabinetu i spiżarki - spizarka w miejscu toaletu przy wejsciu - jadalnia będzie w miejscu kuchni i zamiast okna w jadalni będą drzwi balkonowe z wyjsciem na taras - akurat z tej strony mam południe. - w salonie kominek na płaszcze w rogu za schodami - wmiejscu łazienki i garderoby będzie gabinet ( w przyszłości ) - kosztem połowy pom. gospodarczego malutka poczekalnia z WC. Uffffffff sporo tego pozdrawiam Co tu dużo gadac - Piękne Domy macie. Witam, i Wy też Taki Dom mieć będziecie, a widzę, że zmiany bardzo podobne do naszych... co prawda nie do końca potrafię sobie wyobrazić wyjście na taras z jadalni, ale pewnie tyz piknie bedzie... Miejsce na kominek na płaszcze - też o takim myśleliśmy, w końcu jednak stanął gdzie indziej, chociaż teraz, im dłużej patrzę, wydaje mi się, że pierwotne położenie jest całkiem niezłe, ale pod warunkiem zwężenia okna - czymś to okno trzeba zasłaniać, a nie wyobrażam sobie firan, czy zasłon tak blisko kominka. Bardzo ciekawa jestem, jak to Willie rozwiązał, bo na zdjęciach widać, że Jego kominek powstanie zgodnie z projektem... pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Wasz Dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 13.01.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Hej! Obiecuję że w weekend założe nowy albumi z fotkami po założeniu okien... poprzedni album nie chce mnie do siebie już wpuścić z tego co czytam to nasza Sewerynka rzeczywiście bedzie najbliższa oryginału pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.01.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Świetny dziennik! Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 22.01.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 DZIĘKI! AT LAST CZYLI WRESZCIE - NOWE ZDJĘCIA W ALBUMIE! ZAPRASZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 24.01.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 DZIĘKI! AT LAST CZYLI WRESZCIE - NOWE ZDJĘCIA W ALBUMIE! ZAPRASZAM Dach z dachówką ! Ściany z Oknami ! Toż Ty się chyba zaraz przeprowadzasz Willie !!! J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 25.01.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 DZIĘKI! AT LAST CZYLI WRESZCIE - NOWE ZDJĘCIA W ALBUMIE! ZAPRASZAM Dach z dachówką ! Ściany z Oknami ! Toż Ty się chyba zaraz przeprowadzasz Willie !!! J właśnie Jedną Nogą byłem w Domku gdy mnie Mróz wygonił czekam na ocieplenie - obojetnie czy naturalne czy gazowe czy kominkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.02.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Wiosny!!!! że tak tesknie zawyje do ksiezyca..... (dawno niezagladalam - rozwalil mnie tekst: "kobiety i dzieci zastygly w przerazeniu, koty szturmuja miski a starcy przykuwaja sie do kaloryferow ...zima idzie" czy jakos tak.... ps. wiosny wiosny wiosny............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 15.02.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Hej! WIOSNY! dołaczę się wyjąco ps - też mnie to rozwaliło, sam nie wiem Skąd się to bierze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts