Senser 17.03.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Wiadomo. Są róznej długości płytki klinkierowe. Więc można sobie dopasować ile cm poza elewacje ściany powinien on wystawać. Sądze, że powinienen wystawć "optymalnie" ale genialny jestem "Mówi się" że min. powinienen wystawać 4 cm. Ale czy to dobra długość?? Ile cm wy zrobiliście/zamierzacie ciekaw jestem szczególnie doświadczeń tych, którzy ich montaż mają już jakiś czas za sobą...Czy możecie powiedzieć, że tyle ile macie zrobione sprawuje się źle/dobrze?? Pewnie im dalej poza ścianę tym lepiej...tylko czy jeśli zrobić się ileś tam to czy wtedy nie będzie to jakąś źle wyglądać?? Jak taki język wywalony przez okno?? Doradźcie mi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 17.03.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Ja jestem jeszcze przed... ale planuję tak jak napisałeś - brzeg kapinosa 4 cm od gotowego tynku.U mnie jeszcze jest ta róznica, że parapety robię nie z płytek czy kształtek ale z pełnych cegieł - optycznie to ładniej wygląda, bardziej masywnie. Ale to oczywiście kwestia gustu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 17.03.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Tak jak rydzu mam parapety z pełnego klinkieru. Odległość od lica ściany 5 cm zupełnie wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elgo 18.03.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Mam parapety, które wystają około 5 cm od ściany, ale jeszcze nie mam położonego tynku. Z daleka wygląda to przyzwoicie, więcej to już nie tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.03.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Moje parapety za malo wystają - 3cm. Przy deszczu robią się zacieki na ścianach. Powinno być minimum 6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 18.03.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Jutro kupuję płytki 12X20 cm. Okna zlicowane do muru. Dojdzie 12 cm styropianu + tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.03.2005 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Jutro kupuję płytki 12X20 cm. Okna zlicowane do muru. Dojdzie 12 cm styropianu + tynk. Rozumiem, że 20 cm długie?? Czyli ok 2 cm schowa ci się pod okno - 12 cm na styropian, czyli przewidujesz że będzie ci wystawać ok 6-7 cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts