Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kto budował Zosię z Horyzontu?? proszę o wpis

Recommended Posts

Witam wpadł mi w oko projekt Zosia z pracowni Horyzont z Wrocaławia. Mam pytania do tych co już buduja i do tych co wybudowali:

jakich zmian dokonywaliście w projekcie?

jaka jest różnica między kosztorysem Horyzontu a rzeczywistością?

jakie sa niedoróbki projektowe? na co trzeba szczególnie zwrócic uwagę?

dziękuję

Sylvia

Ania generalnie interesuje mnie dom, który ma 3 sypialnie salon , kuchnie, łazienkę i pom. gosp. lub jeszcze jedną łazienkę (ew. do pom. gosp. wcisnę natrysk i ubikację) No i najlepiej by można było zaadaptowac poddasze w razie gdyby któreś z rodziców potrzebowało opieki. W planie mam obostrzenia gdzie mi wychodzi dom szerokości ok 10 m moge to niby obejsc bo to zalecane ale wolałabym jak najmniej musieć obchodzić... :roll: ( no i wejście musi być z zachodu a salon z południa)- Zosię jeśli kupię to postawię w lustrzanym odbiciu i garażem do wyjazdu (czyli w poprzek) :wink: wtedy salon mam od południa ale wejście z boku działki od płotu sąsiada...

Trudno znależć dom spełniający te warunki... :wink:

Sylvia

Hej :D

Widzę, że przy wyborze domu kierowałaś się tym co ja: ilość sypialni, poddasze na przyszłość. U mnie jeszcze musiało być pom. gosp., w miejsce którego można zrobić schody do piwnicy i na poddasze. W związku z tymi schodami trzeba powiększyć bud. o 0,85 cm., ale będę miała większy salon! Teraz juz wiem, że trudno znaleść idealny projekt i zawsze są jakieś przeróbki.

Jeżeli chodzi o Zosię to pomysł z wjazdem do garażu i usytuowaniem bud. uważam za dobry i podoba mi się takie rozwiązanie :D

Gdybym wybrała Zośkę to też z powiększonym pokojem dziennym. A jakie zmiany byś jeszcze wprowadziła do samego projektu?

Pozdrawiam :D

szlvia1

A co sądzisz o projekcie Miłka II z Archpelagu? Można go tak usytuować, aby garaż z wejściem był od zachodniej strony.Chyba dobrze kojarzę strony swiata na Twojej działce? :D

Pozdrawiam :D

Ps teraz spojrzałam, że Miłka w twoim przypadku miałaby taras od wschodu, a to chyba nie jest dobry pomysł? :-?

Hej :D