sylvia1 18.03.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Witam wpadł mi w oko projekt Zosia z pracowni Horyzont z Wrocaławia. Mam pytania do tych co już buduja i do tych co wybudowali:jakich zmian dokonywaliście w projekcie? jaka jest różnica między kosztorysem Horyzontu a rzeczywistością?jakie sa niedoróbki projektowe? na co trzeba szczególnie zwrócic uwagę? dziękuję Sylvia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 18.03.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41575 tutaj znajdziesz trochę na temat Zoski. Też przymierzałam sie do tego domku. Bardzo mi się ten domek podoba. powodzenia i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.03.2005 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 Aniu tamten watek dawno przeczytałam ale tam jest niewiele...a w sumie to jaki projekt wybrałaś?Ja szukam projektu na działkę z wjazdem z zachodu i z salonem skierowanym na południe i tu tkwi problem...Sylvia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 19.03.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 Ja wybrałam LMB 27 z pracowni http://www.ciepledomy.pl dom będzie podpiwniczony( działka na stoku) Projekt jest w adaptacji. Projektu szukałam przez rok.czy szukasz domu podobnego do Zośki?- dach dwuspadowy, podobny metraż, prosta bryła? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.03.2005 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Ania generalnie interesuje mnie dom, który ma 3 sypialnie salon , kuchnie, łazienkę i pom. gosp. lub jeszcze jedną łazienkę (ew. do pom. gosp. wcisnę natrysk i ubikację) No i najlepiej by można było zaadaptowac poddasze w razie gdyby któreś z rodziców potrzebowało opieki. W planie mam obostrzenia gdzie mi wychodzi dom szerokości ok 10 m moge to niby obejsc bo to zalecane ale wolałabym jak najmniej musieć obchodzić... ( no i wejście musi być z zachodu a salon z południa)- Zosię jeśli kupię to postawię w lustrzanym odbiciu i garażem do wyjazdu (czyli w poprzek) wtedy salon mam od południa ale wejście z boku działki od płotu sąsiada... Trudno znależć dom spełniający te warunki... Sylvia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.03.2005 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 tak wyglada moja przerobiona Zosia...http://republika.pl/slvkoleczko/zosia1.jpg co o niej myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.03.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Hej Widzę, że przy wyborze domu kierowałaś się tym co ja: ilość sypialni, poddasze na przyszłość. U mnie jeszcze musiało być pom. gosp., w miejsce którego można zrobić schody do piwnicy i na poddasze. W związku z tymi schodami trzeba powiększyć bud. o 0,85 cm., ale będę miała większy salon! Teraz juz wiem, że trudno znaleść idealny projekt i zawsze są jakieś przeróbki. Jeżeli chodzi o Zosię to pomysł z wjazdem do garażu i usytuowaniem bud. uważam za dobry i podoba mi się takie rozwiązanie Gdybym wybrała Zośkę to też z powiększonym pokojem dziennym. A jakie zmiany byś jeszcze wprowadziła do samego projektu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 21.03.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 szlvia1 A co sądzisz o projekcie Miłka II z Archpelagu? Można go tak usytuować, aby garaż z wejściem był od zachodniej strony.Chyba dobrze kojarzę strony swiata na Twojej działce? Pozdrawiam Ps teraz spojrzałam, że Miłka w twoim przypadku miałaby taras od wschodu, a to chyba nie jest dobry pomysł? Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.03.2005 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 no właśnie problem z tym tarasem bo np D09 chyab tez by spełniał warunki ale tam bym miała taras od wschodu no i brak poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts