Dokker 18.03.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Mam kratki wentylacyjne w sypialni i garderobie i podczas silnych wiatrów nawiewa nimi zimne powietrze z zewnątrz. To samo dzieje się w łazience, gdzie mam zamontontowany wentylator i wieje z niego zimne powietrze (oczywiście gdy nie jest włączony ) Może ktoś ma pomysł dlaczego tak się dzieje i jak temu zaradzić? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.03.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Jezeli to dzieje sie tylko w silne wietrzne dni, to najlepszym sposobem jest zamontowanie nasad kominowych, np. obrotowych ( tworzy podcisnienie i poprawia wentylacje ) !Ale uwaga !!!!Nasady trzeba umiejetnie dobrac srednice.Jezeli obok masz wylot spali to moze cofac spaliny.....pozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 18.03.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 możliwe, ze ogóle masz problem z wentylacją, tzn. w czasie silnych wiatrow daje to silne objawy, ale może sprawdź, czy w pozostałym czasie ta wentylacja w ogóle działa (wiesz zapalniczką albo anemometrem) może masz zbyt szczelne okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 18.03.2005 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Okna mam szczelne, to fakt, a to czy jest ciąg to faktycznie sprawdzę. Czekam na dalsze sugestie.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.03.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 jesli zjawisko cofania powietrza wystpuje tylko w czasie silnego wiatru (i to zapewne z okreslonej - jednej - strony swiata) to blad jest w kominie jak sadze albo z czapka albo z wysokoscia komina - jak sadze oddalony jest od kalenicy wtedy przy zlej jego wysokosci zawirowania powetrza powoduja wdmuchiwanie go do komina - jedyny ratunek to nasada gdyz jak sadze komina pdwyzszyc sie juz nie da . jak sadze - nowy zwrot przyczepil sie do mnie - musze go wyplenic -dygresja po przeczytaniu wlasnego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 18.03.2005 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Komin jest dokładnie w kalenicy, wystaje sporo nad nią, od góry jest przykryty obróbką blacharską (tylko nad pionami wentylacyjnymi), z boku tuż przed szczytem (z dwóch stron) ma wstawione kratki wentylacyjne.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.03.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 ja slyszalem ze czasami pomagaja juz odpowiedniego ksztaltu kratki wentylacyjne, ktore przy wywiewaniu stawiaja powietrzu mniejszy opor niz w druga strone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts