Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oczyszczalnia potrzebna do pozwolenia?

Natalia Sudnik

Recommended Posts

Hejka

Jestem zdezorientowana. Same sprzeczne informacje. W starostwie gdzie mam dostac pozwolenie na budowe wszyscy ktorych pytalam mowia mi ze nie potrzeba do pozwolenia zadnych przylaczy tzn wystarcza same zapewnienia - takie juz posiadam. Nie wiem natomiast czy potrzeba do pozwolenia miec projekt oczyszczalni?? Chcialabym ze wzgledow czasowych wystapic o samo pozwolenie bez przylaczy ?

Czy ktos z Was tak robil?

Jaka jest podstawa prawna calego zamieszania???

O co tak naprawde chodzi? Czy architekci chca mnie naciac na kase?

pozdrawiam

natka

• 2 weeks później...

Witam zainteresowanych tematem!!

Jestem juz BARDZO mądra w tym temacie :lol: .

Nie potrzebane żadne zezwolenie ani opinia Wydziału Środowiska jeżeli ilość nie przekracza 5 m3 ścieków na dobę, czyli dotyczy to domów jednorodzinnych. Informacje można znależć na stronie

http://www.nevexpol.com.pl

Dysponuję adresami i stronami www. wielu producentów, jeżeli ktoś sobie życzy służę pomocą.

Projekt nie jest konieczny do uzyskania pozwolenia na budowę, ale jest konieczny do zbudowania POŚ, przed przystąpieniem do budowy należy tylko ją tylko zgłosić.

Jeżeli masz warunki przyłączy mediów, to faktycznie nie musisz mieć do pozwolenia na budowę projektów. W czasie kiedy będziesz czekać na pozwolenie wszystko załatwisz. Jestam na tym samym etapie i stąd wszystko wiem :lol:

Pozdrawiam

• 6 months później...