Natalia Sudnik 18.03.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Hejka Jestem zdezorientowana. Same sprzeczne informacje. W starostwie gdzie mam dostac pozwolenie na budowe wszyscy ktorych pytalam mowia mi ze nie potrzeba do pozwolenia zadnych przylaczy tzn wystarcza same zapewnienia - takie juz posiadam. Nie wiem natomiast czy potrzeba do pozwolenia miec projekt oczyszczalni?? Chcialabym ze wzgledow czasowych wystapic o samo pozwolenie bez przylaczy ? Czy ktos z Was tak robil? Jaka jest podstawa prawna calego zamieszania???O co tak naprawde chodzi? Czy architekci chca mnie naciac na kase? pozdrawiam natka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 21.03.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Projekt jest jak najbardziej potrzebny. ale nie do pozwolenia tylko do uzyskania opinii z Wydziału Ochrony Środowiska. Tak to działa u mnie w gminie. Jeśli planuję POS to powinienem do papierów na PNB dołączyć pozyutywną opinię z tego wydziału.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
URBANEK 21.03.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 u mnie żeby miec oczyszczalnie muszę zrobić odwiert czy gleba sie nadaje i z ekspertyzą oraz projektem oczyszczalni ide do gminy mają 30 dni na ustosunkowanie się ale jeżeli jest dobra ekspertyza to nie robia problemów. Odiwer z ekspertyzą i projektem oczyszczalni ok 1tys.pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 02.04.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Witam zainteresowanych tematem!! Jestem juz BARDZO mądra w tym temacie . Nie potrzebane żadne zezwolenie ani opinia Wydziału Środowiska jeżeli ilość nie przekracza 5 m3 ścieków na dobę, czyli dotyczy to domów jednorodzinnych. Informacje można znależć na stronie http://www.nevexpol.com.pl Dysponuję adresami i stronami www. wielu producentów, jeżeli ktoś sobie życzy służę pomocą. Projekt nie jest konieczny do uzyskania pozwolenia na budowę, ale jest konieczny do zbudowania POŚ, przed przystąpieniem do budowy należy tylko ją tylko zgłosić. Jeżeli masz warunki przyłączy mediów, to faktycznie nie musisz mieć do pozwolenia na budowę projektów. W czasie kiedy będziesz czekać na pozwolenie wszystko załatwisz. Jestam na tym samym etapie i stąd wszystko wiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 08.04.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Dysponuję adresami i stronami www. wielu producentów, jeżeli ktoś sobie życzy służę pomocą. Pozdrawiam Jestem zainteresowany prosże o kontakty oraz Twoja opinie nt zalecanej liczby komór w oczyszczalni i czy filtr z puzzolany jest przydatny czy nie. Z góry dziekuje za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 18.10.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 WM 08Uprzejmie proszę o adresy stron wwwMój adres: [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts