Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie chce Cie straszyc, ale wynajecie mieszkania jakiejs rodzince to nie jest dobry pomysl. Nawet majac komplet kluczy, podpisane wypowiedzenie nic nie zrobisz bo lokator w Polsce jest pod ochrona. Musisz mu zapewnic lokal zastepczy by go wyrzucic. Nawet jak nie placi czy niszczy mieszkanie itp. jestes bezsilny. Jak juz to wynajmij studentom - bez umowy - latwo sie ich pozbyc w razie czego :lol:
W takim przypadku zgłosić do ZE o odłączenie napięcia, do gazowni, aby odciąć gaz jeżeli są liczniki na wodę to zgłosić o jej odłączenie i czekać :evil:

chyba zły pomysł, bo ile będzie kosztować ponowne przyłączenie :-?

Wydaje Mi się, że karne odłączenie jest inaczej liczone niż te na żądanie właściciela, ale głowy nie dam. :p :wink:

Cholerka, to co piszecie nie napawa optymizmem.

Mieszkania nie chcę sprzedać z różnych względów.

Z wszystkich Waszych odpowiedzi ( za które serdecznie dziękuję ) wyłapałem dwa wątki, którym chciałbym poświęcić więcej uwagi.

Mianowicie :

1. Wynajęcie poprzez firmę, w której zatrudniony jest najemca.

2. Wynajęcie pokoju z możliwością użytkowania pozostałych pomieszczeń.

Powiedzcie, czy któraś z tych dróg zmniejsza ryzyko bezprawnego (w ramach prawa) przejęcia mieszkania ???

Może jeszcze inne rozwiązania ?

PLIZZZZZZZ.