Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sądzicie na temat BULLTERRIERA?

coolaj

Co sądzicie na temat BULLTERRIERA?  

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co sądzicie na temat BULLTERRIERA?

Recommended Posts

pies jest słodki :D jak każdy inny :D . Drażnią mnie wypowiedzi w stylu taki pies to urodzony morderca a człowiek z rudymi włosami jest wredny. Najprościej ujmując i podsumowując :D Za często posługujemy sie stereotypami poniweważ nie posiadamy własnych doswiadczeń na jakiś temat. Tylko proszę nie piszcie że słyszałem/łam że mojego sasiada, wójka itp, itd pogryzł taki właśnie pies. Każdy pies jak człowiek (bez obrazy dla nikogo kto chciałby zaprotestować lub poczuje się niepotrzebnie urażony) jest inny i posiada swój charakter. A wszystkiemu winny jest człowiek. Niektórzy ludzie wogóle nie powinni mieć psów a niektórzy za to co robia psom powinni zniknąć albo stać się w kolejnym wcieleniu takim biednym maltretowanym psem przez takiego jak on sam sadysty.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 265
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piękny, cudowny, magiczny pies. Marzę o takim, ale mój mąż wręcz przeciwnie i dlatego mamy amstaffa - psa równie skrzywdzonego opinią rozpowszechnianą w TV.

ja mialam bulka tricolorka...Zofia masz racje zdania z tytulu to pies morderca sa jak najbardziej krzywdzace....nigdy jeszcze nie pokazano ze bulek kogos ugryzl, moi znajomi maja bulka...cudowny slodki towarzyski i bardzo pzyjazny pies....i lubi dzieci....

To gratuluje , ja lubie wszystkie zwierzaki .

Nie cierpie jak mowi sie o tych psach , ze to mordercy , zasadniczo ludzie to tez mordercy , przeciez sie zabijaja :-?

Nie uogolniajmy moze (to do brukowcow opisujacych sensacje :evil: ) ,

ta nagonka sprawia ,

ze wlasciciele bulikow i pitow , a takze wielu innych zacznaja sie zle czuc na spacerze ze swoimi pociechami.

Kochane zwierzeta nie atakuja ludzi.

ps .

Sloneczko -Twoj maz ma zgrabne nogi jak na faceta :D :wink:

• 2 weeks później...
Piękny, cudowny, magiczny pies. Marzę o takim, ale mój mąż wręcz przeciwnie i dlatego mamy amstaffa - psa równie skrzywdzonego opinią rozpowszechnianą w TV.

dokładnie tak :D o mamy podobna sytuacje mój maz nie chce sie też zgodzic :( ja chce mini bullka :) po prostu mu sie nie podoba on uwielbia cc i buldozki francuskie i mastify ang. i bullmastify ale i tak kiedys bedę miała mini bullka :p ktoś cudowny pies w którym sie zakochałam :oops: Moja znajoma ma psa cc i mini bullka co wazniejsze oba samce i oba nie kastrowane i pełna harmoniia tak jak zawsze w 99% winę za agresje psa ponosi człowiek i jego nieumiejętność w dogadaniu sie ze swoim czworonogiem :-?

A to bullek ze spacerków znajomy

a właściwie 2 bullki

dodam ze biała to sunia i bez problemu dogaduje sie z moja starsza cc z mała jeszcze sie nie widziała

http://img471.imageshack.us/img471/4046/hp0500tv.th.jpg

http://img471.imageshack.us/img471/4337/bull4ys.th.jpg

Jak widze rasa wzbudza wiele emocji :o osobiscie jestem cicha milosniczka tej rasy, niestety nigdy nie bede miala takiego pieska bo jestem uczulona na siersc, ale gdybym mogla to wlasnie na ta rase bym postawila bo jest sliczna a psy te sa bardzo rodzinne :D

Wymagaja oczywiscie odpowiedniego wychowania, ale mysle ze jak kazdy pies, mialam kiedys jamnika piesek cudo ale potrafil warknac (klapal przy tym groznie zebami) gdy nie zyczyl sobie czulosci od obcych, mialam z tym problem bo idac z nim na smyczy ludzie czesto podchodzili z lapami i okrzykiem "jaki sliczny piesek", jamniki sa sliczne owszem, ale na tym koniec maja swoje widzimisie, moj potrafil warknac dosc ostro za sam fakt nachylenia sie nade mna, szczegolnie gdy pochylal sie ktos obcy, poza tym byl bardzo dobrze ulozony, moze wlasnie z wyjatkiem swoich widzimisie: nikt np nie mogl sciagnac mojego prania, a raz gdy sasiadka powiesila na moj sznurek pranie moj cudny piesek pozrywal jej bielizne ze sznurka 8) :o

A wracajac do groznich ras, opowiem histore, ktora mi sie zdarzyla kilka lat temu. Mieszkalam na stancji na osiedlu domkow jednorodzinnych, wracalam pozno do domu. Raptem slysze dziwny warkot i zblizajacy sie tupot psa. To bylo jak w horrorze, raptem w ciemnosci wynurzyl sie obok mnie rotweiler sasiada, z piana na pysku skoczyl na mnie a jego lapy znalazly sie na moich ramionach. No i ze tak powiem morda w morde z tym psem, nogi mi sie pode mna ugiely. Uratowalo mnie wlasnie chyba to, ze mialam psa i cudem nie stracilam glowy. Wiecie co zrobilam powiedzialam stanowczym glosem SPOKOJ, a po chwili SIAD!!. hehe pies usiadl grzecznie a ja na miekkich nogach doszlam do furtki. Mialam problem z trafieniem kluczem do dziurki, ale do tej pory nie moge sie nadziwic skad u mnie tyle zimnej krwi no i ten pomysl z "siad" 8)

• 1 month później...
Moja znajoma ma psa cc i mini bullka co wazniejsze oba samce i oba nie kastrowane i pełna harmoniia tak jak zawsze w 99% winę za agresje psa ponosi człowiek i jego nieumiejętność w dogadaniu sie ze swoim czworonogiem :-?

Czy to może Bari i Drago?

Znam taką parkę z forum molosów. Myślę, że taki eksperyment może ale nie musi się udać...

• 3 years później...
  • 4 weeks później...

UWAGA DRASTYCZNE ...! NIE DLA LUDZI O SŁABYCH

NERWACH

Jeśli macie w domu psa, który podpada pod kategorie tzw. rasy

'bojowej' i do tego małe dziecko, pod żadnym pozorem nie

zostawiajcie ich samych !

Do tego, co zobaczycie na zdjęciu (w załączniku), wystarczyła

chwila

nieuwagi......

http://img301.imageshack.us/img301/7168/122449originalelb0d.jpg

UWAGA DRASTYCZNE ...! NIE DLA LUDZI O SŁABYCH

NERWACH

Jeśli macie w domu psa, który podpada pod kategorie tzw. rasy

'bojowej' i do tego małe dziecko, pod żadnym pozorem nie

zostawiajcie ich samych !

Do tego, co zobaczycie na zdjęciu (w załączniku), wystarczyła

chwila

nieuwagi......

http://img301.imageshack.us/img301/7168/122449originalelb0d.jpg

Ale rozbawilo mnie to zdjecie :p :p :p !